Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 25 februari 2009, 19:40
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Verklaring, heb ik zo 123 niet voor je.

Je kan het eenvoudig zelf testen. Treed het probleem zonder router niet op? Dan is het in elk geval geen algeheel probleem mbt Ziggo. Je zou het dan bv nog met een recentere router (van bv een kennis, bij voorkeur ander merk/type) kunnen testen, treed ook hierbij het probleem niet op, dan weet je het helemaal zeker.

Meten (in dit geval testen) = Weten.

Als hier hier naar de leasetijd kijk dan is dit ruimschoots meer als 24uur. Hier is de DHCP in elk geval fatsoenlijk ingericht met een fatsoenlijke leasetijd. (een week). Komen we weer op bovenstaande, heb je het probleem met een pc rechtstreeks aangesloten niet dan is het geen DHCP probleem bij Ziggo. En welke leasetijd geeft je router en/of pc aan?
__________________

Met citaat reageren
  #32  
Oud 26 februari 2009, 07:33
Lutjemac's schermafbeelding
Lutjemac Lutjemac is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 mei 2008
Locatie: At Home 9981
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Atlanta EPC 2203-NS met Eminent-EM4550/300N router
DTV: Humax IR FOX-C / Samsung DCB-9401R
Berichten: 56
Standaard Goed lezen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Krissie Bekijk bericht
En hoe verklaar je dan dat ik 3 jaar lang geen enkel probleem heb gehad met identieke infrastructuur alleen als abonnee van Wanadoo/Orange/Online? Er iets niets, maar dan ook niets gewijzigd behalve dat ik nu bij Ziggo zit. En sinds Ziggo heb ik het probleem.

Zoals al eerder aangegeven is in dit topic heeft inderdaad niet iedereen dit probleem, mensen met een router die blijft zeuren om een IP hebben geen probleem. Maar ik vind het echt niet normaal dat Ziggo verwacht dat mensen maar een dure router gaan aanschaffen om een probleem dat bij hen ligt op te lossen. Ze kunnen ook de leasetijd verlengen of hun DHCP server fatsoenlijk inrichten.

Bovendien heb ik, zoals gezegd, een week lang getest zonder router en ook dan wordt de verbinding verbroken. Het punt dat ik nu al een half jaar probeer te maken is dat ik niet elke dag mijn verbinding hoor te verliezen. Dat hoort niet met een router, niet zonder router dat hoort helemaal niet te gebeuren tenzij ik zelf de modem uitzet or er een storing is bij Ziggo.

Mijn apparatuur is het probleem niet, het brakke netwerk van Ziggo/Casema is dat wel en blijkbaar zijn er maar weinig mensen die snappen hoe een DHCP server hoort te werken daar.
Hij heeft toch al zonder router getest!!

groet Lutjemac
Met citaat reageren
  #33  
Oud 26 februari 2009, 15:00
Krissie's schermafbeelding
Krissie Krissie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 20
Standaard

Dank je Lutjemac.

Alhoewel ik alle hulp enorm waardeer word ik er inderdaad een beetje moedeloos van dat niemand leest dat ik dit hele verhaal ook zonder router heb getest en dat ik ook dan mijn verbinding verlies.

Er wordt steeds maar vanuit gegaan dat mijn router het probleem is terwijl dat dus niet zo is. Het probleem is dat ik om de dag van IP wissel omdat de releasetijd blijkbaar weer eens verlopen is en alhoewel ik daar normaliter geen last van zou moeten hebben, heb ik dat dus wel omdat mijn verbinding compleet wegvalt. Ja, de verbinding komt wel weer terug maar dan nog is het niet zoals het hoort.

Ik ben nog steeds op zoek naar een alternatief voor kabel in Den Haag (geen ADSL) dus als iemand nog tips heeft...
Met citaat reageren
  #34  
Oud 27 februari 2009, 15:40
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Zal de vraag nogmaals stellen, word blijkbaar overheen gelezen, wat is de leasetijd van het toegewezen ip-adres?

Valt de gehele verbinding weg in de zin van de LAN-verbinding word verbroken (disconnected) of geeft hij enkel aan dat hij een nieuw adres aan het ophalen is? Essentieel en wezenlijk verschil.
__________________

Met citaat reageren
  #35  
Oud 2 maart 2009, 00:07
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

mijn sitecom geeft een release aan ergens in 2017
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE
Met citaat reageren
  #36  
Oud 30 maart 2009, 08:23
daxy's schermafbeelding
daxy daxy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Mijdrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-een Plus
DTV: Humax iHDR5050c
Berichten: 284
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Zal de vraag nogmaals stellen, word blijkbaar overheen gelezen, wat is de leasetijd van het toegewezen ip-adres?

Valt de gehele verbinding weg in de zin van de LAN-verbinding word verbroken (disconnected) of geeft hij enkel aan dat hij een nieuw adres aan het ophalen is? Essentieel en wezenlijk verschil.
Dit zou je misschien kunnen zien in de router, maar soms wordt dit niet getoond. Een andere manier is kijken op de PC/laptop:
  • Open een DOS-prompt (start->run->cmd of command)
  • Type het commando: ipconfig /all
  • Onderaan zie je wanneer de Lease verkregen is en wanneer hij vervalt
Met citaat reageren
  #37  
Oud 30 maart 2009, 19:03
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door daxy Bekijk bericht
Dit zou je misschien kunnen zien in de router, maar soms wordt dit niet getoond. Een andere manier is kijken op de PC/laptop:
  • Open een DOS-prompt (start->run->cmd of command)
  • Type het commando: ipconfig /all
  • Onderaan zie je wanneer de Lease verkregen is en wanneer hij vervalt
Juist, en als de pc/laptop aangesloten is op de router zie je dus de lease-tijden van je eigen LAN netwerk, en niet van het WAN ip, en aan de informatie van de DHCP server en lease tijd van de router heb je niets.
Deze methode werkt dus alleen als de pc/laptop direct met het modem verbonden is.
__________________

Met citaat reageren
  #38  
Oud 30 maart 2009, 20:26
Krissie's schermafbeelding
Krissie Krissie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 20
Standaard

Juist dat dacht ik ook vanmorgen bij het lezen van dit bericht haha.

Toch bedankt voor je respons. Ik heb intussen een nieuwe router gekocht en ben nu al een tijdje in de lucht zonder problemen.

Ik heb vooraf contact opgenomen met Sitecom (dit merk wordt min of meer geadviseerd door Ziggo) en een leuk gesprek gehad met een medewerker daar.

Hij wist mij te melden dat Sitecom een periode bijna overwerkt is geweest door Ziggo maar dat het de laatste tijd rustiger is geworden. Ook wist hij me te vertellen dat Ziggo haar IP adressen inderdaad anders uitdeelt dan Casema en dat oudere routers daar dan ook inderdaad soms niet goed mee om kunnen gaan.

Jammer dat niemand bij Ziggo me dat in de afgelopen maanden heeft kunnen vertellen. Dat had me enorm veel stress, geld en energie gescheeld.
Met citaat reageren
  #39  
Oud 30 maart 2009, 20:51
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Toch even nieuwsgierig.

Ik weet niet of jou router het kan, maar wat voor lease tijden krijg je toegewezen? Indien je router het niet ondersteund, welke lease tijden zie je als je de pc direct met het modem verbind?
__________________

Met citaat reageren
  #40  
Oud 30 maart 2009, 21:19
Krissie's schermafbeelding
Krissie Krissie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 20
Standaard

Ik heb in mijn oude router verschillende dingen gezien.

Ik heb leastijden gehad van 86400 maar ook (meestal) van 604800. Ik geloof dat die laatste waarde wel goed is toch?
Met citaat reageren
Reageren

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Nieuwe snelheden (power) en Asus WL500G router.. Hansz Router 7 6 december 2006 08:56
Help, heb nieuwe router nodig!! Maar hoe en wat? Tombigz Router 1 26 november 2006 20:37


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:51.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl