Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 3 mei 2007, 15:04
Patter's schermafbeelding
Patter Patter is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 mei 2007
Berichten: 3
Standaard Installeren Linksys WRT54G

Ik heb Multikabel-internet en heb een Wireless-G breedband router gekocht. Nu probeer ik deze aan te sluiten op het kabelmodem. Ik heb lokaal draadloos internet maar daarna niets meer. Ik heb dus geen connectie met het internet. Welke instellingen moet in aan- of uitzetten in de Linksys WRT54G? Ik heb reeds een MAC adres gekloond en de de Linksys is ingesteld op router ipv gateway. Wat moet ik nog meer aanpassen om op internet te kunnen komen via de Linksys en het kabelmodem?
  #2  
Oud 3 mei 2007, 15:30
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 671
Standaard

Stappenplan:

1: Reset het modem, stekker er uit en er in doen. (30 Sec wachten)
2: Haal de spanning van de router
3: Reset het modem
4: Start de router weer

Je zou nu internet moeten hebben. Zo niet, dan hoor ik het..
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
  #3  
Oud 3 mei 2007, 16:22
Patter's schermafbeelding
Patter Patter is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 mei 2007
Berichten: 3
Standaard

Ik ga het proberen, wordt wel over een aantal dagen want deze config staat bij mijn schoonouders. Thanks voor je reactie.
  #4  
Oud 3 mei 2007, 19:03
Patter's schermafbeelding
Patter Patter is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 mei 2007
Berichten: 3
Standaard

Thomas, dank voor je tips en hulp. Het werkt! De Linksys WRT54G staat inderdaad standaard goed voor Multikabel. Alleen MAC-address klonen en de beveiliging instellen. TOP!
  #5  
Oud 3 mei 2007, 20:35
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Patter
Thomas, dank voor je tips en hulp. Het werkt! De Linksys WRT54G staat inderdaad standaard goed voor Multikabel. Alleen MAC-address klonen en de beveiliging instellen. TOP!
En het MAC-adres klonen is niet eens nodig als je het kabelmodem een keer uit/aan zet.
  #6  
Oud 6 juni 2007, 22:28
Scharrekop's schermafbeelding
Scharrekop Scharrekop is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juni 2007
Locatie: Multikabel
Berichten: 4
Standaard

Ik heb precies het zelfde probleem met dezelfde hardware als Patter.
De oplossing zoals beschreven werkt bij mij echter niet.
Heeft iemand nog een suggestie.
  #7  
Oud 7 juni 2007, 07:05
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 671
Standaard

Druk de resetknop van de wrt even 30 seconden in, dan start hij opnieuw op in fabrieksinstellingen.

Doe dan het stappenplan nog een keer.

Herstart je computer dan een keer, daarna moet je even via start.. uitvoeren.. CMD .. enter.. ipconfig /all intikken..

Daar moet dan iets staan van 192.168.1.1XX..

Als het goed is moet je dan kunnen internetten, zo niet.. probeer het stappenplan nog eens. Als dat niet werkt.. Ja, dan gaan we even verder kijken..
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
  #8  
Oud 7 juni 2007, 17:26
Scharrekop's schermafbeelding
Scharrekop Scharrekop is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juni 2007
Locatie: Multikabel
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Thomas
Druk de resetknop van de wrt even 30 seconden in, dan start hij opnieuw op in fabrieksinstellingen.

Doe dan het stappenplan nog een keer.

Herstart je computer dan een keer, daarna moet je even via start.. uitvoeren.. CMD .. enter.. ipconfig /all intikken..

Daar moet dan iets staan van 192.168.1.1XX..

Als het goed is moet je dan kunnen internetten, zo niet.. probeer het stappenplan nog eens. Als dat niet werkt.. Ja, dan gaan we even verder kijken..
Dank voor je antwoord. Ik had dit allemaal precies zo gedaan en de WRT geeft de PC dan 192.168.1.100 , dat zou dus allemaal goed moeten werken. Helaas blijkt de praktijk anders en is er nog steeds geen internet.
Wat nu?
  #9  
Oud 7 juni 2007, 19:45
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Scharrekop
Dank voor je antwoord. Ik had dit allemaal precies zo gedaan en de WRT geeft de PC dan 192.168.1.100 , dat zou dus allemaal goed moeten werken. Helaas blijkt de praktijk anders en is er nog steeds geen internet.
Wat nu?
Kun je wel in je router komen met je PC?

Ik denk dan via http://192.168.1.1/

Kun je dan bij de statuspagina van de router komen en kun je dan vinden wat bijvoorbeeld het ip-adres is wat de router gekregen heeft op de "WAN" poort en kun je eventueel de instellingen van de WAN poort even doorgeven. (die zou op DHCP of auto-ip moeten staan) ??

Wellicht ten overvloede het onderstaande:

Je moet wel als je de router aansluit op je modem even de modem uit en aan zetten (of je moet met MAC clone de router gelijk maken aan de PC, maar voor de zekerheid beter even de modem echt spanning-eraf en dan weer spanning erop.) Het modem kan maar met 1 apparaat werken en onthoudt deze. Pas na een reset van je modem kan er een nieuw apparaat aangemeld worden.

"echt de spanning eraf" noem ik omdat sommige modems ook een aan/uit knop hebben, maar daarmee schakel je alleen de LAN poort uit en niet de modem zelf en reset hij ook niet.
  #10  
Oud 7 juni 2007, 19:53
Scharrekop's schermafbeelding
Scharrekop Scharrekop is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juni 2007
Locatie: Multikabel
Berichten: 4
Standaard

Dank je. Kan je dat morgen pas doorgeven de configuratie staat niet bij mij.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Vraag m.b.t Linksys BEFW11S4 BMWMaX Router 9 27 april 2007 15:49
Linksys WRT54G v5.1 schoenmt Router 5 15 mei 2006 20:18
WRT54G en Asus WL-500G Adejong Router 11 8 maart 2006 23:31
JPilot installeren Snooby Windows 1 14 april 2004 00:28
Problem with linksys befw11s4 deeveedee Router 2 28 februari 2003 10:20


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:24.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl