Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 9 maart 2006, 16:36   #1
steef002
Junior Member
 
steef002's schermafbeelding
Standaard Welke ca module moet ik hebben?

goede middag,

In mijn plasma kan ik een pcmci module(DVB) doen van het type ca welke zijn dat?
Kan ik daar dan ook een multkabel smartcard in doen of alleen kpn tv?


groet,
steef002 is offline  
Oud 9 maart 2006, 17:24   #2
Thomas
Senior Member
 
Thomas's schermafbeelding
Standaard

Het schijnt dat Alphacrypt CI module v3.05 werkt met MK...
__________________
I'm a healer,
I replenish your lost health.
If you are standing in a fire, you are stupid.
I can't heal stupid.
Thomas is offline  
Oud 9 maart 2006, 17:46   #3
steef002
Junior Member
 
steef002's schermafbeelding
Standaard

wertk die ook in de pioneer???
steef002 is offline  
Oud 9 maart 2006, 20:46   #4
ArChie
Senior Member
 
ArChie's schermafbeelding
Standaard

steef002,

Voordat je naar de winkel holt om een AlphaCrypt aan te schaffen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:
1. Wat voor type DVB tuner zit er in je TV. Als dat een DVB-T tuner is dan is je TV alleen geschikt voor digitale televisie via de ether, dus Digitenne of Digitale TV van KPN. Als dat een DVB-C tuner is dan is hij geschikt voor digitale TV via de kabel, dus voor Multikabel en zou de AlphaCrypt kunnen werken. Het is mij echter niet bekend dat Pioneer DVB-C tuners in zijn TV's heeft, de kans is dus groot dat het een DVB-T variant is.
2. Als het wel een DVB-C variant is dan zou de AlphaCrypt kunnen werken, alleen gaat momenteel het gerucht dat de Irdeto 2 kabelbedrijven eind maart de Irdeto codering gaan aanpassen om de AlphaCrypt module en andere niet aanbevolen ontvangers uit te schakelen. Nog even wachten is dus mijn advies totdat duidelijk wordt of dit gerucht ook waar is en zoja of de fabrikant van de AlphaCrypt dan in staat is om een update van de firmware uit te brengen zodat de AlphaCrypt weer werkt.

Lees ook eens dit topic door voor meer informatie over de AlphaCrypt.
ArChie is nu online  
Oud 10 maart 2006, 10:23   #5
steef002
Junior Member
 
steef002's schermafbeelding
Standaard

Dedankt voor de info.
In mijn pioneer zit een DVB-T ontvanger.
ik wacht het nog even af tot alles bij de kabelaars bekent word gemaakt rond de HD uitzendingnen.

groet,
steef002 is offline  
Oud 10 maart 2006, 12:07   #6
Mithrandir
Senior Member
 
Mithrandir's schermafbeelding
Standaard

Het werkt dus sowieso niet met jouw TV, wachten maakt niet uit. Het werkt niet, de kabel werkt via DVB-C.
Mithrandir is offline  
Oud 11 april 2006, 14:31   #7
gvb
Junior Member
 
gvb's schermafbeelding
Standaard

Voor niet gehomologeerde multikabelontvangers is de enige module die werkt een alphacrypt-module. Bovendien moet de module een firmware versie 3.05 hebben, dus de niet de light versie.

Dit is nodig omdat de nederlandse DVB kabel providers een gewijzigde code in de Irdeto 2 smartcard hebben en alleen de alphacrypt v3.05 kan deze code lezen.

Dus gewone Eurocam of Multicam modules werken geen van allen. Ik heb er veel geprobeerd (magic-module, dragon-module, matrix reborn-module, joker-module

Dus Metz tv met DVB C/T ontvanger en alphacrypt module en Multikabel smardcard werkt perfect.
gvb is offline  
Oud 22 juni 2008, 16:20   #8
Theo van Eijden
Junior Member
 
Theo van Eijden's schermafbeelding
Standaard CA-module in PHILIPS 47PFL9603

Kan er in deze TV een CAM of CA-module van Ziggo geplaatst worden zodat ik geen apparte decoder nodig heb.
Theo van Eijden is offline  
Oud 22 juni 2008, 16:24   #9
willemsj
Senior Member
 
willemsj's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Theo van Eijden Bekijk bericht
Kan er in deze TV een CAM of CA-module van Ziggo geplaatst worden zodat ik geen apparte decoder nodig heb.
Volgens mij zit er een DVB-T ontvanger in (zeg maar: Digitenne) en geen DVB-C ontvanger (lees: Ziggo), dus dat met die module gaat niet werken.
__________________
]-[an
=========
Utrecht
=========
willemsj is offline  
Oud 22 juni 2008, 16:27   #10
Theo van Eijden
Junior Member
 
Theo van Eijden's schermafbeelding
Standaard Dvb C/t

Hoe kan ik nagaan welke DVB C of T type er in mijn TV zit.
Theo van Eijden is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
AlphaCrypt CI Module en de Samsung LE37M86BD LCD TV pjtimmer Vragen en Opmerkingen 5 25 mei 2007 12:26
Vreemde telefoontjes sinds we kabeltelefonie hebben Ziggo Vaste Telefonie 1 25 november 2005 07:49
PSSST...Kijk eens hier... We hebben een nieuwtje........ Thomas Ziggo Algemeen 61 5 september 2004 08:05

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl