Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Email

Mededelingen

Internet - Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 maart 2006, 23:13   #61
raymond
Senior Member
 
raymond's schermafbeelding
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fborn
Persoonlijk heb ik nog nooit problemen gehad met mijn vaste ip-adres van XS4ALL. Alle mailservers hebben altijd mijn mail geaccepteerd.

Voor een echt vast ip-adres wil ik best wat betalen, maar uiteraard wel in het redelijke.

Stel ik ga via smpt.multikabel.nl mijn mail relayen. Zitten hier limieten op?
Zo uit mijn hoofd:

10M per mail en 50 rcpts max. Verder niet echt.

Bye,
Raymond.
raymond is offline  
Oud 14 maart 2006, 07:15   #62
rob_koning
Junior Member
 
rob_koning's schermafbeelding
Standaard

Ik ga zo even bellen. bedankt.
rob_koning is offline  
Oud 14 maart 2006, 07:54   #63
Mithrandir
Senior Member
 
Mithrandir's schermafbeelding
Standaard

Volgens mij is dat tegenwoordig zowel 50mB per e-mail en 50 rcpts ?
Met 10mB zou ik met mijn camera net 1 foto kunnen mailen Maar goed, ik mail dan ook niet en gebruik andere middelen
Mithrandir is offline  
Oud 14 maart 2006, 17:55   #64
raymond
Senior Member
 
raymond's schermafbeelding
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mithrandir
Volgens mij is dat tegenwoordig zowel 50mB per e-mail en 50 rcpts ?
Met 10mB zou ik met mijn camera net 1 foto kunnen mailen Maar goed, ik mail dan ook niet en gebruik andere middelen
Nou weet vrij zeker dat het 10 is hoor

Bye,
Raymond.
raymond is offline  
Oud 14 maart 2006, 22:18   #65
fborn
Junior Member
 
fborn's schermafbeelding
Standaard

En dan wordt er zonder een spier te vertrekken voorgesteld om het via multikabel te relayen. Hahaha 10MB in welke tijd leven we nog. Ik weet genoeg en ga mij concentreren op het aanschaffen van een colo. Voor degene die mogelijk met dezelfde problemen zitten.

http://keyweb.de (en dan kiezen voor de RootDS).
fborn is offline  
Oud 15 maart 2006, 11:18   #66
Mithrandir
Senior Member
 
Mithrandir's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond
Hi!
Nou weet vrij zeker dat het 10 is hoor
Nog steeds ?...Dat is tegenworodig echt te krap hoor.
Mithrandir is offline  
Oud 19 maart 2006, 09:19   #67
fborn
Junior Member
 
fborn's schermafbeelding
Standaard

Maandag krijg ik mijn eigen vps (dedicated) server bij keyweb en ben van al de problemen rondom een mailserver verlost. Allemaal bedankt voor het meedenken. Ik ben er klaar mee.
fborn is offline  
Oud 5 april 2006, 08:47   #68
eklaassen
Junior Member
 
eklaassen's schermafbeelding
Standaard Foutmelding 1004

Hoi,

Op de eerste pagina staat een berichtje van Dark Fire dat hij de foutmelding 1004 heeft (Ip adres bij gebruiker kan niet worden gevonden)

Nu heb ik dezelfde foutmelding. Gaat om domein: www.klaassenharderwijk.nl
MX records staan naar mijn idee goed (Deze foutmelding geeft ie niet meer), maar dat ik mijn modem moet herstarten.

Zit bij Quicknet, modem meerdere malen herstart en zelfs een half uur uit gehad. Na twee dagen wachten nog steeds foutmelding 1004.

Weet iemand hier eventueel een oplossing voor.

Ontzettende bedankt. Groeten Erik
eklaassen is offline  
Oud 5 april 2006, 12:08   #69
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard Re: Foutmelding 1004

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eklaassen
Hoi,

Op de eerste pagina staat een berichtje van Dark Fire dat hij de foutmelding 1004 heeft (Ip adres bij gebruiker kan niet worden gevonden)

Nu heb ik dezelfde foutmelding. Gaat om domein: www.klaassenharderwijk.nl
MX records staan naar mijn idee goed (Deze foutmelding geeft ie niet meer), maar dat ik mijn modem moet herstarten.

Zit bij Quicknet, modem meerdere malen herstart en zelfs een half uur uit gehad. Na twee dagen wachten nog steeds foutmelding 1004.

Weet iemand hier eventueel een oplossing voor.

Ontzettende bedankt. Groeten Erik
Modem rebooten is alleen nodig als je kabelinternet hebt omdat er ondertussen nieuwe profielen zijn in je modem geladen moeten zijn. Dat geldt voor jou dus niet omdat je ADSL hebt.

Het lijkt erop dat jouw ip-adres niet bekend is in het systeem. Ik zal dit even doorgeven en een kijken of er een oplossing voor je komt. Je moet het trouwens wel invullen vanaf je quicknet-verbinding. Wat voor IP-adres heb je daar ?? Ik zie dat je dit forum bericht niet vanaf een quicknet-ip gepost hebt, dus dat kan ik helaas niet doorgeven om te laten testen.
CeeS is offline  
Oud 5 april 2006, 12:32   #70
eklaassen
Junior Member
 
eklaassen's schermafbeelding
Standaard

Dank voor je snelle reactie.

Nu heb ik het voor de zekerheid vanaf mijn eigen ipadres geprobeerd
(84.107.160.148) maar ook hier vandaan krijg ik dezelfde foutmelding.
eklaassen is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Einde voor "eigen mailserver" ?? CeeS Internet - Email 127 29 september 2008 20:35
Aanmelden Eigen mailserver geeft foutmelding sanmart Internet - Email 6 24 december 2007 17:10
belkin 4 poort cable router wivanti Internet - Eigen Netwerk 13 18 december 2006 11:31
Eigen mailserver instellen - fout 412 Ardana Internet - Email 9 29 september 2006 21:30

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl