Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 6 maart 2006, 13:48
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fborn
Ik ben benieuwd of de nieuwe mailrelay dienst nu eigenlijk werkt. Ik heb mijn domain 'hranolky.net' naar het juiste MX record gezet en het domain in het service center toegevoegd. Mijn e-mail komt niet aan op mijn mailserver. Ik heb het modem al een uur uit laten staan, maar dat hielp ook niet. Als ik via telnet mx.multikabel.nl 25 dan krijg ik geen relay denied voor mijn domain. Ik ben er dus vrij zeker van dat mijn mail voor mijn domain op de mailrelay van multikabel staat. Het probleem is dat ik niks binnen krijg. Heb alle logs van mijn router (WL500g) bekeken maar niks wordt geblocked. Voordat ik mijn echte domain ga overzetten wacht ik eerst totdat dit gaat werken.

hranolky.net. MX IN 3600 mx.multikabel.nl. [Preference = 10]

Een andere vraag: heeft multikabel een size limit voor de mailrelay?

PS. Via rollernet.us (gratis) kan je ook je mail binnen krijgen. Deze ontvangt het dan op port 25 en zet het door op een port naar keuze. Het enige is dat er een 50MB size limit opstaat.
Het modem hoeft maar 1 keer gereboot te worden zodat het na de reset het juiste profiel ophaalt, maar dat hoeft dus maar 1 keer. Indien je modem sinds vorige week al een keer is gereboot hoeft het helemaal niet meer.

Als het script op de service-site niet klaagt, is alles goed gegaan en zou de mail doorgestuurd moeten worden. Maar het kan zijn dat het even duurt voordat het script alles verwerkt heeft. Dus ik zou voor de zekerheid even een aantal uren wachten nadat je het op de service-site hebt ingesteld.

Maar het werkt prima bij mij. Als ik een mailtje stuur heb ik binnen een paar minuten mail binnen. Dus of je mailtje hangt nog ergens in de queue, of je router laat poort 25 niet door of je portforwarding staat niet goed of zoiets. Probeer eerst zeker te maken of dit je probleem is, desnoods door zonder router te testen met bijvoorbeeld ethereal om te zien of er poort-25 verkeer voor je binnen wil komen.

Als er niets gebeurt zou het een bug kunnen zijn en kan ik voor je navragen of er nog iets voor je hangt. Maar doe eerst bovengenoemde testjes even.

Ik heb niet gehoord of er een maximale grootte op een mailtje zit. Dat zal ik ook vragen.
  #22  
Oud 6 maart 2006, 13:53
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rappido
Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?
Nog een aanvulling voor Rappido :
Dat komt inderdaad door het script wat je DNS-entry controleert. Deze ziet ook de entries van cyso (de andere mx entries van je domein) en constateert dan een fout. Het script zal aangepast worden zodat dit wel mogelijk is is mij gemeld. Dat zou vermoedelijk eind deze week moeten werken. Tot die tijd moet je dus de entries van cyso verwijderen als je het nu al wilt gebruiken. Als je met de helpdesk van cyso belt kunnen ze dat voor je doen. (er is met ze gebeld om dit na te vragen). Maar als je geen haasts hebt kun je ook even wachten tot het script aangepast is en het dan nogmaals testen.
  #23  
Oud 6 maart 2006, 16:00
fborn's schermafbeelding
fborn fborn is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 maart 2006
Berichten: 15
Standaard

CeeS, ten eerste bedankt voor het snel reageren. Ik heb ff wat testjes uitgevoerd, maar er komt nog steeds niks binnen. Ik heb op de WL500g (mijn router) ff een tcpdump gestart op port 25. Er komt helemaal niks binnen op port 25. Om er zeker van te zijn heb ik ook een tcpdump gestart op port 587 (alternatieve SMTP port). Rollernet.us gebruikt deze port om mail naar mijn mailserver te sturen voor een ander domain. Hier zie ik na een paar minuten een connectie komen ...

14:31:40.935896 IP (tos 0x0, ttl 47, id 52321, offset 0, flags [DF], length: 60) mail.rollernet.us.51635 > x.x.x.x.587: S 1539564518:1539564518(0) win 5840 <mss 1460,sackOK,timestamp 2836148103[|tcp]>

Ik denk dat er toch iets niet goed zit met mijn motorola docsis modem.
  #24  
Oud 6 maart 2006, 16:15
Mithrandir's schermafbeelding
Mithrandir Mithrandir is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2004
Locatie: Thuis: Alkmaar e.o. / Werk: Rijswijk, Kuala Lumpur
Berichten: 236
Standaard

Ik zie eigenlijk nergens staan dat je je modem gereset hebt?
  #25  
Oud 6 maart 2006, 16:43
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mithrandir
Ik zie eigenlijk nergens staan dat je je modem gereset hebt?
Ja, hij schreef in zijn vorige bericht dat hij zijn modem een uur uitgezet had zelfs.....
  #26  
Oud 6 maart 2006, 16:52
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fborn
CeeS, ten eerste bedankt voor het snel reageren. Ik heb ff wat testjes uitgevoerd, maar er komt nog steeds niks binnen. Ik heb op de WL500g (mijn router) ff een tcpdump gestart op port 25. Er komt helemaal niks binnen op port 25. Om er zeker van te zijn heb ik ook een tcpdump gestart op port 587 (alternatieve SMTP port). Rollernet.us gebruikt deze port om mail naar mijn mailserver te sturen voor een ander domain. Hier zie ik na een paar minuten een connectie komen ...

14:31:40.935896 IP (tos 0x0, ttl 47, id 52321, offset 0, flags [DF], length: 60) mail.rollernet.us.51635 > x.x.x.x.587: S 1539564518:1539564518(0) win 5840 <mss 1460,sackOK,timestamp 2836148103[|tcp]>

Ik denk dat er toch iets niet goed zit met mijn motorola docsis modem.
hmmm... vreemd.
Weet je zeker dat je modem echt 'uit' was toen je dat deed ?
Sommige motorola modems hebben ook een 'standby' knopje waarbij je alleen het interne netwerk uitschakelt. De spanning er even afhalen werkt altijd. Maar misschien heb je dat wel gedaan.

Er is even gekeken naar je probleem en hoorde ik dat hranolky.net nu doorgezet wordt naar een ander ip als wat je gebruikt op het forum. Het IP-adres wat via de servicepagina automatisch aan jou hangt antwoord ook niet op een telnet naar poort-25 en het modem zelf is ook niet te pingen, alsof het uit staat.

Dus er lijkt een probleem te zijn met de registratie van het juiste ip-adres. Heb je het ip-adres wel op DHCP staan in je router en heb je al eens een renew gedaan ?? Het zou ook kunnen dat er iets mis gaat met het opzoeken van je modem/ip adres natuurlijk, maar probeer eerst eens een renew van je ip en controleer of je hetzelfde krijgt.

Het IP waarmee je geregistreerd staat eindigt op .111, volgens het log van het forum gebruik je echter .36 (de rest van het nummer is gelijk)
  #27  
Oud 6 maart 2006, 16:54
Mithrandir's schermafbeelding
Mithrandir Mithrandir is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2004
Locatie: Thuis: Alkmaar e.o. / Werk: Rijswijk, Kuala Lumpur
Berichten: 236
Standaard

Overheen gelezen, sorry Met posten tijdens werk lees ik nogal vluchtig
  #28  
Oud 6 maart 2006, 17:02
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rappido
Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?
Nog een aanvulling voor Rappido :
Dat komt inderdaad door het script wat je DNS-entry controleert. Deze ziet ook de entries van cyso (de andere mx entries van je domein) en constateert dan een fout. Het script zal aangepast worden zodat dit wel mogelijk is is mij gemeld. Dat zou vermoedelijk eind deze week moeten werken. Tot die tijd moet je dus de entries van cyso verwijderen als je het nu al wilt gebruiken. Als je met de helpdesk van cyso belt kunnen ze dat voor je doen. (er is met ze gebeld om dit na te vragen). Maar als je geen haasts hebt kun je ook even wachten tot het script aangepast is en het dan nogmaals testen.
Voor Rappido:
Ik hoor net dat het script al is aangepast, dus je zou kunnen testen of het nu wel werkt ondanks die 2 extra MX-entries erbij. Als het goed is krijg je niet meer de foutmelding.
  #29  
Oud 6 maart 2006, 17:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Ik heb niet gehoord of er een maximale grootte op een mailtje zit. Dat zal ik ook vragen.
Antwoord is ook binnen:
Een mailtje kan maximaal 50MB zijn, net als bij de normale email die je kunt ontvangen.
  #30  
Oud 6 maart 2006, 19:16
Rappido's schermafbeelding
Rappido Rappido is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2006
Locatie: -
Berichten: 9
Standaard

Ja bedankt allemaal het werkt nu bij mij
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Einde voor "eigen mailserver" ?? CeeS Email 127 29 september 2008 21:35
Aanmelden Eigen mailserver geeft foutmelding sanmart Email 6 24 december 2007 18:10
belkin 4 poort cable router wivanti Router 13 18 december 2006 12:31
Eigen mailserver instellen - fout 412 Ardana Email 9 29 september 2006 22:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:42.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl