Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 19 maart 2009, 20:38   #261
chrisdb
Senior Member
 
chrisdb's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Steeg Bekijk bericht
Hmm... zoiets had ik onlangs in de " wandelgangen " vernomen...

Hoopte dat er ondertussen wel iets van bekend zou zijn...
Ziggo heeft meerdere kantoren, dus wellicht net in een andere wandelgang gelopen .. eheh
chrisdb is offline  
Oud 20 maart 2009, 12:33   #262
topmusic
Member
 
topmusic's schermafbeelding
Thumbs down

Werkt het automatisch updaten van je ip-adres naar multikabel relay nu wel of niet meer, sinds ik gisteravond nieuw ip-adres heb gekregen krijg ik totaal geen email meer binnen op mijn mailservers, laatste mail is van gisteravond 20:59.

Ik heb al PM gestuurd naar chrisdb.

Dus moet ik dit afwachten, bellen naar de helpdesk heeft toch geen zin, word dan toch weer afgewimpeld met van 'controlleer eerst uw instellingen maar is' dus daar heb ik geen zin in.
Of moet ik toch maar voor een alternatieve manier gaan, dus de mailservers maar op een andere poort laten draaien ?

Alles heeft tot naar behoren gewerkt tot ik mijn modem 30sec uit heb gehad voor de nieuwe setings (trouwens dhcp release time is ook ingekort van 41 dagen naar 7 dagen )

Met vriendelijke groet,

Fred
__________________
2x Windows Server 2003 R2 | 4x Windows Vista Ultimate | 2x 1U FSC Primergy L200 Intel Pentium III 1400MHz DUAL met Debian 2.6.31-3-686-smp | Cisco Pix501 Firewall | RT-N16 met TomatoUsb
topmusic is offline  
Oud 20 maart 2009, 13:27   #263
chrisdb
Senior Member
 
chrisdb's schermafbeelding
Standaard

Dan zou hij vanmorgen weer bijgewerkt moeten zijn ... automaat staat weer aan.

mvg,
Chris

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door topmusic Bekijk bericht
Werkt het automatisch updaten van je ip-adres naar multikabel relay nu wel of niet meer, sinds ik gisteravond nieuw ip-adres heb gekregen krijg ik totaal geen email meer binnen op mijn mailservers, laatste mail is van gisteravond 20:59.

Ik heb al PM gestuurd naar chrisdb.

Dus moet ik dit afwachten, bellen naar de helpdesk heeft toch geen zin, word dan toch weer afgewimpeld met van 'controlleer eerst uw instellingen maar is' dus daar heb ik geen zin in.
Of moet ik toch maar voor een alternatieve manier gaan, dus de mailservers maar op een andere poort laten draaien ?

Alles heeft tot naar behoren gewerkt tot ik mijn modem 30sec uit heb gehad voor de nieuwe setings (trouwens dhcp release time is ook ingekort van 41 dagen naar 7 dagen )

Met vriendelijke groet,

Fred
chrisdb is offline  
Oud 20 maart 2009, 15:17   #264
topmusic
Member
 
topmusic's schermafbeelding
Standaard

Wel als ik nu mailtje naar mijn info@domain.nl stuur krijg ik nog steeds niks binnen, terwijl als ik een test uitvoer van checkdns zijn de mx mailservers wel up, en ik krijg ook geen bounce of error terug dat het mailtje niet aankomt.
Dus ik heb het vermoeden dat alles nog op mijn oude ip-adres staat

Zou je als je tijd hebt dit voor mij kunnen controleren, http://www.topnetworks.nl forward wel naar mijn ip-adres toe.

Met vriendelijke groet,

Fred
__________________
2x Windows Server 2003 R2 | 4x Windows Vista Ultimate | 2x 1U FSC Primergy L200 Intel Pentium III 1400MHz DUAL met Debian 2.6.31-3-686-smp | Cisco Pix501 Firewall | RT-N16 met TomatoUsb
topmusic is offline  
Oud 20 maart 2009, 19:32   #265
djcujo
Member
 
djcujo's schermafbeelding
Standaard

Ik heb exact hetzelfde probleem.
Sinds ik gisteren een nieuw ip gekregen heb, geen mail meer...

Inmiddels heb ik een work-around gebouwd waar ik liever weer vanaf wil eigenlijk.

Ik heb de helpdesk hierover gebeld en heb als antwoord gekregen dat ze het niet ondersteunen "punt" .

Even later belden ze terug dat er toch nog een keer verder naar gekeken zou worden en ze me daarover terugbellen....... Helaas nog niets gehoord
djcujo is offline  
Oud 20 maart 2009, 19:54   #266
raymond
Senior Member
 
raymond's schermafbeelding
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djcujo Bekijk bericht
Ik heb exact hetzelfde probleem.
Sinds ik gisteren een nieuw ip gekregen heb, geen mail meer...

Inmiddels heb ik een work-around gebouwd waar ik liever weer vanaf wil eigenlijk.

Ik heb de helpdesk hierover gebeld en heb als antwoord gekregen dat ze het niet ondersteunen "punt" .

Even later belden ze terug dat er toch nog een keer verder naar gekeken zou worden en ze me daarover terugbellen....... Helaas nog niets gehoord
Welke domein naam en wat voor work around? Als je de mx prio changes en de check loopt word je verwijdert en kun je je niet meer aanmelden dus let daar wel even op met hetgeen je aanpast.

Zijn net weer een hele rits naar nieuwe IP's gezet zag ik, lopen veel migraties dus ook veel ip changes....

Bye,
Raymond.
raymond is offline  
Oud 20 maart 2009, 19:58   #267
djcujo
Member
 
djcujo's schermafbeelding
Standaard

Hoi Raymond,

Bedankt voor de reactie, ook al was het niet wat ik hoopte.
Ja, ik heb inderdaad mijn mx records aangepast omdat ik geen mail meer kreeg. En de helpdesk in eerste instantie doorgaf dat dit niet hun probleem was en dat het niet meer ondersteund wordt.

(Volgens mij dan niet zo een vreemde actie om de mx records aan te passen) Ik ben dan ook bang dat mijn koppelingen weg zijn nu
djcujo is offline  
Oud 20 maart 2009, 20:03   #268
topmusic
Member
 
topmusic's schermafbeelding
Standaard

Ik heb ook maar even een 'workaround' ingezet, de mx'en van multikabel op mx-pref = 20 en rollernet.us op mx-pref = 10.
Zo komt er toch nog wat mail binnen

Dit bij alle 12 domainen maar even aangepast.

En idd wat raymond zegt, niet de mx'en van multikabel verwijderen want dan sta je dus niet meer in de lijst.

Groeten Fred
__________________
2x Windows Server 2003 R2 | 4x Windows Vista Ultimate | 2x 1U FSC Primergy L200 Intel Pentium III 1400MHz DUAL met Debian 2.6.31-3-686-smp | Cisco Pix501 Firewall | RT-N16 met TomatoUsb
topmusic is offline  
Oud 20 maart 2009, 20:47   #269
raymond
Senior Member
 
raymond's schermafbeelding
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djcujo Bekijk bericht
Hoi Raymond,

Bedankt voor de reactie, ook al was het niet wat ik hoopte.
Ja, ik heb inderdaad mijn mx records aangepast omdat ik geen mail meer kreeg. En de helpdesk in eerste instantie doorgaf dat dit niet hun probleem was en dat het niet meer ondersteund wordt.

(Volgens mij dan niet zo een vreemde actie om de mx records aan te passen) Ik ben dan ook bang dat mijn koppelingen weg zijn nu
Zonder dat je verteld om welke naam het gaan kan ik je ook niet echt helpen

Bye,
Raymond.
raymond is offline  
Oud 20 maart 2009, 21:22   #270
djcujo
Member
 
djcujo's schermafbeelding
Standaard

Voor mij is het dus over als ik het goed begrijp

Komt er wel weer de mogelijkheid om dit in te stellen in de toekomst of moet iedereen vast voor een alternatief gaan kijken ?
djcujo is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Einde voor "eigen mailserver" ?? CeeS Email 127 29 september 2008 21:35
Aanmelden Eigen mailserver geeft foutmelding sanmart Email 6 24 december 2007 18:10
belkin 4 poort cable router wivanti Router 13 18 december 2006 12:31
Eigen mailserver instellen - fout 412 Ardana Email 9 29 september 2006 22:30

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl