Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 1 maart 2006, 20:56
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anonymous
dus ik denk dat de storing ergens bij u zit
Nou niet bij ons, want wij zijn de gebruikersvereniging, maar misschien wel bij Multikabel

Maar welke foutmelding krijg je nu en welk domein gaat het om ?
  #12  
Oud 1 maart 2006, 21:08
DarkFire's schermafbeelding
DarkFire DarkFire is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 februari 2006
Berichten: 4
Standaard

ja sorry bij multikabel bedoel ik, het gaat hier om de fout melding die ik al eerder aangaf:

"[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten."

ik dacht eerst dat het er mischien aan kan liggen dat mijn router pings blokkeerd dus heb ik dit al uitgezet.

het gaat om het domein; darkfire.nl (inmiddels staan de mx records weer terug om mail verlies te voorkomen)
  #13  
Oud 1 maart 2006, 21:34
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DarkFire
ja sorry bij multikabel bedoel ik, het gaat hier om de fout melding die ik al eerder aangaf:

"[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten."

ik dacht eerst dat het er mischien aan kan liggen dat mijn router pings blokkeerd dus heb ik dit al uitgezet.

het gaat om het domein; darkfire.nl (inmiddels staan de mx records weer terug om mail verlies te voorkomen)
Die foutmelding komt dus omdat je IP-adres niet bekend is bij het systeem en het ligt dus niet aan je MX record.
Ik heb dat verschijnsel gisteren nagevraagd en er waren nog wat problemen met een aantal ADSL ip-ranges, maar dat dit zou opgelost zijn of nog even aan gewerkt worden.

In dat kader nog een paar vragen :
- Heb je een vrij nieuwe aansluiting ?
- Zit je in een migratie-traject met je lijn (bijvoorbeeld van bbned naar tiscali of zo) ?

Ik kan nog wel even verder vragen hoe het met jouw ip zit. Ik neem aan dat je het ip gebruikte wat je nu ook gebruikt ?? (kan ik in het log van het forum wel zien, dan kan ik dat doorgeven dat je daar problemen mee hebt)
  #14  
Oud 1 maart 2006, 22:01
DarkFire's schermafbeelding
DarkFire DarkFire is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 februari 2006
Berichten: 4
Standaard

ja ik heb alles thuis gepost dus dat is het ip waar het om gaat.
ik heb nu al ruim een jaar adsl xxl van quicknet en zit dus niet in een verhuizing of iets dergelijks.
  #15  
Oud 1 maart 2006, 22:39
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DarkFire
ja ik heb alles thuis gepost dus dat is het ip waar het om gaat.
ik heb nu al ruim een jaar adsl xxl van quicknet en zit dus niet in een verhuizing of iets dergelijks.
Ik ga het verder navragen, als ik meer weet hoor je het.
  #16  
Oud 5 maart 2006, 13:57
Rappido's schermafbeelding
Rappido Rappido is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2006
Locatie: -
Berichten: 9
Standaard

Ik heb gister de volgende instellingen gemaakt bij yourhosting waar ik mijn domein geregistreerd heb

MX-18 rappido.nl mx2.multikabel.nl
MX-15 rappido.nl mx1.multikabel.nl
MX-10 rappido.nl mx.multikabel.nl
MX-20 en MX-30 wijzen naar een ip van yourhosting en die kan ik niet aanpassen.

vandaag mijn modem uit voor ongeveer 5 minuten en toen weer aangezet en op de servicesite rappido.nl geregistreerd.

helaas krijg ik nu de volgende fout
[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Tenminste een van de MX records voldoet niet aan de gestelde criteria. Zorg voordat u deze dienst gebruikt dat de MX records correct naar Multikabel verwijzen.

heb al een mailserver draaien luistert alleen nog niet naar dit domein.
Wat doe ik fout?
  #17  
Oud 5 maart 2006, 17:44
DarkFire's schermafbeelding
DarkFire DarkFire is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 februari 2006
Berichten: 4
Standaard

probeer het eens met alleen het multikabel mx record, als het dan gelukt is kun je altijd nog de dns wijzigen.
die fout had ik namelijk eerder ook.
  #18  
Oud 6 maart 2006, 09:17
Rappido's schermafbeelding
Rappido Rappido is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2006
Locatie: -
Berichten: 9
Standaard

Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?
  #19  
Oud 6 maart 2006, 10:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rappido
Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?
Ja dat zou je kunnen doen als eerste test, 1 record voor mx.multikabel.nl met 10. Zo te zien (via www.dnsstuff.com) staan je prioriteiten wel goed, de multikabel mx'en komen eerder (lagere waarde) dan de 2 anderen. Je TTL staat op 24 uur zo te zien, dus wijzigingen kunnen dan even duren. Maar het zou kunnen dat juist die 2 entries die er nog bij staan niet mogen. Dat kan ik wel even navragen als het nog niet gaat werken.
  #20  
Oud 6 maart 2006, 12:36
fborn's schermafbeelding
fborn fborn is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 maart 2006
Berichten: 15
Standaard

Ik ben benieuwd of de nieuwe mailrelay dienst nu eigenlijk werkt. Ik heb mijn domain 'hranolky.net' naar het juiste MX record gezet en het domain in het service center toegevoegd. Mijn e-mail komt niet aan op mijn mailserver. Ik heb het modem al een uur uit laten staan, maar dat hielp ook niet. Als ik via telnet mx.multikabel.nl 25 dan krijg ik geen relay denied voor mijn domain. Ik ben er dus vrij zeker van dat mijn mail voor mijn domain op de mailrelay van multikabel staat. Het probleem is dat ik niks binnen krijg. Heb alle logs van mijn router (WL500g) bekeken maar niks wordt geblocked. Voordat ik mijn echte domain ga overzetten wacht ik eerst totdat dit gaat werken.

hranolky.net. MX IN 3600 mx.multikabel.nl. [Preference = 10]

Een andere vraag: heeft multikabel een size limit voor de mailrelay?

PS. Via rollernet.us (gratis) kan je ook je mail binnen krijgen. Deze ontvangt het dan op port 25 en zet het door op een port naar keuze. Het enige is dat er een 50MB size limit opstaat.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Einde voor "eigen mailserver" ?? CeeS Email 127 29 september 2008 21:35
Aanmelden Eigen mailserver geeft foutmelding sanmart Email 6 24 december 2007 18:10
belkin 4 poort cable router wivanti Router 13 18 december 2006 12:31
Eigen mailserver instellen - fout 412 Ardana Email 9 29 september 2006 22:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:10.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl