Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #151  
Oud 13 augustus 2008, 23:10
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Ik denk dat het in de Multikabel server er nog wel doorkomt, maar de andere servers zijn wat strenger geworden en die accepteren blijkbaar geen mail meer afkomstig van een niet bestaand domein en van root@l....... als afzender is ook niet zo'n goed idee, dat wordt ook vaak geweigerd. (wat raymond quote was zo te zien een stukje log van de 'verzendkant' van de mailserver en daaraan zie je dat het door de andere kant geweigerd wordt)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #152  
Oud 20 augustus 2008, 18:54
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ysbrand Bekijk bericht
Bedankt voor je reactie

Het mail address bestaat wel degelijk, ik had alleen niet zoveel zin in SPAM daarom had ik het adres gemaskeerd.

Ik zal kijken of ik de hostnames kan aanpassen, deze setup heeft in het verleden (multikabel tijdperk) wel gewerkt, dus kennelijk is er iets in jullie mail servers aangepast.
Ik weet dat je het adres aangepast hebt, maar ik liet je ook de foutmelding van de mailserver zien :

Aug 12 11:35:01 vmx90 sendmail[23151]: m7C9YsG6023030: m7C9Z1bs023151: DSN: User unknown

Die verteld echt dat het adres waar je naar toe mailt, niet bestaat.

Bye,
Raymond.
  #153  
Oud 5 september 2008, 14:08
dj-mark's schermafbeelding
dj-mark dj-mark is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Onderdijk
Ziggo Internet: 2
Berichten: 4
Standaard wel niet?

Is er nu al een duidelijk beleid over het draaien van een eigen mailserver?
Gezien de problemen bij Ziggo behoorlijk aan het oplopen is zit ik er ernstig over na te denken om toch maar over te stappen naar adsl. Er is ook niks te lezen hierover, althans van ziggo zelf uit, duidelijkheid. Domeinnamen ik kan er niet meer bij, mailserver instellen? zit er niet meer bij, verbindingen vallen voordurend weg ect. Maja en dan onduidelijkheid over eigen mailserver, wel niet wel niet, sinds gister werkt me mailserver niet meer, althans, er komen geen mailtjes meer aan. Iemand een idee wat dan kan zijn? er komen ook geen mails terug aan de afzender met foutmeldingen ofzo.

Alvast bedankt voor het meedenken.
mark
  #154  
Oud 6 september 2008, 12:28
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dj-mark Bekijk bericht
Is er nu al een duidelijk beleid over het draaien van een eigen mailserver?
Gezien de problemen bij Ziggo behoorlijk aan het oplopen is zit ik er ernstig over na te denken om toch maar over te stappen naar adsl. Er is ook niks te lezen hierover, althans van ziggo zelf uit, duidelijkheid. Domeinnamen ik kan er niet meer bij, mailserver instellen? zit er niet meer bij, verbindingen vallen voordurend weg ect. Maja en dan onduidelijkheid over eigen mailserver, wel niet wel niet, sinds gister werkt me mailserver niet meer, althans, er komen geen mailtjes meer aan. Iemand een idee wat dan kan zijn? er komen ook geen mails terug aan de afzender met foutmeldingen ofzo.

Alvast bedankt voor het meedenken.
mark
Zal je vast een nieuwe IP adres gekregen hebben. Wat binnen 12-24 uur automatisch weer werkt daarna.

Voor een wegvallende verbinding zou ik gewoon de helpdesk bellen.

Bye,
Raymond.
  #155  
Oud 7 september 2008, 15:22
jiffy's schermafbeelding
jiffy jiffy is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Enkhuizen - Multikabel
Ziggo Internet: -
DTV: -
Berichten: 37
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond Bekijk bericht
Hi!
Zal je vast een nieuwe IP adres gekregen hebben. Wat binnen 12-24 uur automatisch weer werkt daarna.
Ik twijfel er aan. Ik had gisteren geen internetverbinding meer, wat na het resetten van het modem was verholpen. Het ip-nummer is daarbij níet gewijzigd, maar ik ontvang dus géén mail meer van mijn domein. Nu krijg ik niet spectaculair veel mail binnen, maar gisteren en vandaag dus in het geheel niets. Ook geen testmailtjes die ik verstuurd heb.

Is er iets aan de hand met mx-multikabel.nl ofzo?
__________________
Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order...Dikke Bertha
  #156  
Oud 7 september 2008, 17:34
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jiffy Bekijk bericht
Ik twijfel er aan. Ik had gisteren geen internetverbinding meer, wat na het resetten van het modem was verholpen. Het ip-nummer is daarbij níet gewijzigd, maar ik ontvang dus géén mail meer van mijn domein. Nu krijg ik niet spectaculair veel mail binnen, maar gisteren en vandaag dus in het geheel niets. Ook geen testmailtjes die ik verstuurd heb.

Is er iets aan de hand met mx-multikabel.nl ofzo?
Voor je dit soort dingen op het forum post, kijk je dan ook of je mailserver wel draait? Ik kan er in ieder geval geen zien draaien op jouw IP adres.

[root@mx100 ~]# telnet 84.105.xxx.xxx 25
Trying 84.105.xxx.xxx...

Port forward in je router niet ok oid?

Suc6,
Raymond.

Laatst gewijzigd door raymond; 7 september 2008 om 18:53
  #157  
Oud 7 september 2008, 18:11
jiffy's schermafbeelding
jiffy jiffy is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Enkhuizen - Multikabel
Ziggo Internet: -
DTV: -
Berichten: 37
Standaard

Uiteraard. ;-)

Ik kom echter net terug en merk dat m'n internetverbinding vanmiddag opnieuw is uitgevallen (lijkt een beetje instabiel de laatste paar dagen). Na het resetten van het modem heb ik nu wél een ander ip-adres. Ik heb de routing van m'n website bij m'n provider aangepast zodat deze in ieder geval weer is te bezoeken (kleine siteje, weinig bezoekers, pure hobby) voor buitenstaanders, da's dus geen probleem.

Ik zit nu echter wel ernstig te hopen dat de mail (binnen 12 à 24 uur) weer gewoon binnenkomt nadat de mx-server van Ziggo/Multikabel zichzelf heeft bijgewerkt.

Kun je de mailserver nu wél zien op m'n nu gewijzigde ip-adres?
__________________
Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order...Dikke Bertha
  #158  
Oud 7 september 2008, 18:55
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jiffy Bekijk bericht
Uiteraard. ;-)

Ik kom echter net terug en merk dat m'n internetverbinding vanmiddag opnieuw is uitgevallen (lijkt een beetje instabiel de laatste paar dagen). Na het resetten van het modem heb ik nu wél een ander ip-adres. Ik heb de routing van m'n website bij m'n provider aangepast zodat deze in ieder geval weer is te bezoeken (kleine siteje, weinig bezoekers, pure hobby) voor buitenstaanders, da's dus geen probleem.

Ik zit nu echter wel ernstig te hopen dat de mail (binnen 12 à 24 uur) weer gewoon binnenkomt nadat de mx-server van Ziggo/Multikabel zichzelf heeft bijgewerkt.

Kun je de mailserver nu wél zien op m'n nu gewijzigde ip-adres?
Connected to 84-105-xxx-xxx.cable.quicknet.nl (84.105.xxx.xxx).
Escape character is '^]'.
220 cxxxwxxx.xxx ESMTP Postfix

Die zie ik ja

Binnen 12-24 uur moet het dan weer werken.

Bye,
Raymond.
  #159  
Oud 7 september 2008, 19:15
jiffy's schermafbeelding
jiffy jiffy is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Enkhuizen - Multikabel
Ziggo Internet: -
DTV: -
Berichten: 37
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raymond Bekijk bericht
Hi!
Connected to 84-105-xxx-xxx.cable.quicknet.nl (84.105.xxx.xxx).
Escape character is '^]'.
220 cxxxwxxx.xxx ESMTP Postfix

Die zie ik ja

Binnen 12-24 uur moet het dan weer werken.
Je bent een held!

Ik wacht rustig af tot morgen...

Vreemd dat er sinds gisteren geen mail (zelfs geen spam!) doorkwam ondanks dat het ip-nummer niet was gewijzigd. Misschien was een oude Multikabelserver zich alvast aan voorbereiden op mijn (toen nog) toekomstige nieuwe ip-nummer en vond hij dat hij de mail maar even voor me moest bewaren omdat ik binnenkort (volgens hem) tóch een ander ip-nummer zou krijgen...

[edit]En de mailtjes komen weer binnen...[/edit]
__________________
Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order...Dikke Bertha

Laatst gewijzigd door jiffy; 7 september 2008 om 22:50
  #160  
Oud 18 september 2008, 21:28
dj-mark's schermafbeelding
dj-mark dj-mark is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Onderdijk
Ziggo Internet: 2
Berichten: 4
Cool mx record aangepast?

Is er een manier van hieruit om te kunnen controleren of de mx wel aan ip gekoppeld is van het modem?

Vreemde is dat er sins vanmorgen nog mail binnen kwam op me servertje maar sinds die tijd niet meer. In de log bestanden is niets te vinden, via hotmail of ander domein kun je netjes een mail aan me verzenden maar er komt niets aan, ook als ik een mail hiervanuit wil verzenden komt er ook niets bij een ander aan. Me quicknet mail werkt wel, ontvangen en verzenden, mx records in de dns staan zoals het hoor mx.multikabel.nl 10, na daar is ook niets aan veranderd. Heb router nog even een reboot gegeven, ip vrij gegeven en renew en kreeg weer dezelfde ip en dns ect. Kunnen jullie dit zien of kan ik zelf controleren via een tool of dergelijks? Wel zijn er afgelopen woensdag een storing geweest op mailservers van ziggo in ons multikabel gebied, zou dat er mee te maken kunnen hebben?
wel vreemd want vanmorgen deed het nog. Afijn ik hoop dat iemand mij opweg kan helpen. Heb zojust de helpdesk nog gebeld maar kan mij niet verder helpen. Na uitleggen en nog eens uitleggen bleef hij maar hameren op gebruik van alleen quicknet mail en geen andere mail, na dat is geen optie. Jammer dat men het niet meer in controle heb.
Gr Mark
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Einde voor "eigen mailserver" ?? CeeS Email 127 29 september 2008 21:35
Aanmelden Eigen mailserver geeft foutmelding sanmart Email 6 24 december 2007 18:10
belkin 4 poort cable router wivanti Router 13 18 december 2006 12:31
Eigen mailserver instellen - fout 412 Ardana Email 9 29 september 2006 22:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:07.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl