Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #141  
Oud 5 februari 2008, 15:34
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Even een trigger voor iedereen die hier ooit gepost heeft (en die dus een mailtje krijgt dat er iets nieuws gepost is) naar het artikel dat de 'eigen mailserver' mogelijk in de toekomst op losse schroeven komt te staan.

Zie: hier

en/of het artikel op de frontpage
  #142  
Oud 11 maart 2008, 13:22
Melksleper's schermafbeelding
Melksleper Melksleper is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2004
Locatie: Oudkarspel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra WebSTAR EPX2203
DTV: Nokia Samsung
Berichten: 3
Standaard mail wordt niet afgeleverd

Hallo allemaal
ik zit ff met een probleem, draai al een tijdje met mijn eigen mail server heb alles goed insteld (denk ik)

Maar ik kreeg het idee dat niet alle mail keurig afgeleverd wordt.
Ik heb vandaag maar weer eens alles gewist en weer ingesteld.
maar krijg nu helemaal niets meer door. mail wordt wel verstuurd maar komt niet op de mail server binnen

wie kan me helpen?

MX records
preference exchange IP address (if included)
10 mx2.multikabel.nl [212.127.254.145]
10 mx1.multikabel.nl [212.127.254.136]
10 mx.multikabel.nl
SMTP session

[Contacting mx2.multikabel.nl [212.127.254.145]...]
[Connected]
220-vmx55.multikabel.net ESMTP Exim 4.44 Tue, 11 Mar 2008 13:03:20 +0100
220- Sending spam or unsolicited commercial e-mail to this server is strictly
220- prohibited by our NO UBE / NO UCE policy. Abuse will be prosecuted and/or
220 charged per attempted recipient at international postal rates.
EHLO hexillion.com
250-vmx55.multikabel.net Hello hexillion.com [70.84.211.98]
250-SIZE 52428800
250-PIPELINING
250 HELP
VRFY inco
252 Administrative prohibition
RSET
250 Reset OK
EXPN inco
550 Administrative prohibition
RSET
250 Reset OK
MAIL FROM:<HexValidEmail@hexillion.com>
250 OK
RCPT TO:<inco@incoweb.nl>
250 Accepted
RSET
250 Reset OK
QUIT
221 vmx55.multikabel.net closing connection
[Connection closed]
  #143  
Oud 11 maart 2008, 20:04
wjhvroom's schermafbeelding
wjhvroom wjhvroom is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 januari 2008
Berichten: 6
Standaard

Hoi,

Heb je op je eigen DNS server een MX record aangemaakt naar de mailserver?

Dat en een port forward naar de mailserver moet je instellen.

Wat voor mailserver gebruik je?

Succes!
WillemJan
  #144  
Oud 12 maart 2008, 10:29
Melksleper's schermafbeelding
Melksleper Melksleper is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2004
Locatie: Oudkarspel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra WebSTAR EPX2203
DTV: Nokia Samsung
Berichten: 3
Standaard

Hallo WillemJan

Dit heb ik in mijn DNS records ingesteld

incoweb.nl MX mx.multikabel.nl 10 3600
incoweb.nl MX mx1.multikabel.nl 10 3600
incoweb.nl MX mx2.multikabel.nl 10 3600

mail.incoweb.nl A 82.217.161.122 3600

over port forward kan ik zo gauw niets vinden alleen dit

Bij mailboxforwarding kun je mailadressen doorsturen naar een ander mailadres.

info@komein.nl MBOXFW info@thuis.info

- een MBOXFW komt in de plaats van een MX record en de corresponderende mail A record. Deze records moeten dus verwijderd worden.

Dit zal je wel niet bedoelen

Kun je wat meer meer info geven?

Mijn mailserver draait op mijn Freecom FSG is op Linux basis

Groeten Inco
  #145  
Oud 12 maart 2008, 11:00
wjhvroom's schermafbeelding
wjhvroom wjhvroom is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 januari 2008
Berichten: 6
Standaard

De MX records staan m.i. goed ingesteld. Daar kan het probleem niet in zitten.
Als je naar de service-site van Multikabel gaat, en je vraagt de gegevens op van je mailserver, zie je dan iets staan dat lijkt op:

Code:
Domeinen waar u al een eigen mailserver voor heeft aangevraagd: 
 Mailserver opheffen  Domeinnaam  blblablall.eu
Zo ja, dan zit dat ook goed.

Op je eigen DNS server moet je ook aangeven dat je een mailserver hebt. Dat doe je door een Mail Exchange Record naar je eigen mailserver aan te maken. Dat moet je doen, anders zal je mail ook niet aankomen.

Nu op de router: op de router moet je port forwarding instellen van je internet-IP adres naar je mailserver. Allebei van port 25. Stel dat je internet IP adres 196.12.12.56 is en je mailserver draait op 192.168.0.12 dan moet je dat als volgt instellen:
196.12.12.56 poort 25 -> 192.168.0.12 poort 25

Als dat ook goed staat, dan moet je kijken op je mailserver. Aangezien je geen MS Exchange 2007 gebruikt, kan je helaas op dat gebied niet verder helpen. Let er in ieder geval op dat de mailserver alleen mail voor je eigen domain accepteert. Anders zou je mailserver als spammachine gebruikt kunnen gaan worden.

Ook zou ik je willen adviseren om de mail via de mailserver van Multikabel te verzenden. Sommige providers hebben ingesteld dat mail dat niet via een provider wordt verstuurd, wordt tegengehouden. En dan krijg je een NDR terug.

Ik hoop dat je hier mee verder kunt. Heel veel succes.

Groetjes... Willem-Jan
  #146  
Oud 13 maart 2008, 13:29
Melksleper's schermafbeelding
Melksleper Melksleper is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2004
Locatie: Oudkarspel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra WebSTAR EPX2203
DTV: Nokia Samsung
Berichten: 3
Standaard

Hoi Willen Jan

Het lijkt weer te werken sinds ik wat met de DNS templates aan het rommel ben geweest zal wel met die 24 uur tijdzone te maken hebben.

Verturen dat ging goed.
Die poorten is het probleem ook niet want alles draait op de FSG dat is een Netwerk HDD met een opensource linux (leuk ding http://www.openfsg.com/index.php/Main_Page)

Ik zal me verder ververdiepen in de SMTP Server instelling
Heb nu alles via de een web pagina ingesteld maar ik kan ook nog in de config files editen


Maar ik heb er nog niet zeker van, daar voor had ik het iedee dat sommige mail niet aan kwam.
Zijn er tools dat je dat zou kunnen testen?

Inco
  #147  
Oud 13 maart 2008, 15:55
wjhvroom's schermafbeelding
wjhvroom wjhvroom is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 januari 2008
Berichten: 6
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Melksleper
(...)
Maar ik heb er nog niet zeker van, daar voor had ik het iedee dat sommige mail niet aan kwam.
Zijn er tools dat je dat zou kunnen testen?
Inco
Goed om te horen dat alles naar behoren werkt. Ik weet niet of er tools zijn die kunnen controleren of alle naar jou verstuurde mail aankomt.
Iemand anders misschien?

Groetjes... Willem
  #148  
Oud 12 augustus 2008, 11:48
Ysbrand's schermafbeelding
Ysbrand Ysbrand is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 augustus 2008
Locatie: Venhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - Arris TM-702B
Berichten: 11
Question Email via sendmail wordt alleen nog naar quicknet verstuurd

Ik weet niet of dit ook in dit draadje thuishoort, toch maar proberen.

Mijn Unix systeem draait sendmail en tot voor kort verzond ik met deze server via de relay optie in sendmail:

DSsmtp.quicknet.nl

Sinds een paar weken wordt alleen nog mail dat voor quicknet accounts is bestemd afgeleverd, andere mail "lijkt" in het niets te verdwijnen. Ik krig ook geen foutmeldingen tijdens m'n SMTP sessies. Bij wijze van test heb ik geprobeerd om mails naar hotmail, gmail en usa.net te sturen, maar de mail verdwijnt gewoon.

Enig idee wat dit zou kunnen zijn.

Connecting to smtp.quicknet.nl. via relay...
220 vmx90.multikabel.net ESMTP
>>> EHLO v120.localdomain
250-vmx90.multikabel.net Hello xx-xxx-146-52.cable.quicknet.nl [xx.xxx.146.52], pleased to meet you
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-SIZE 10000000
250-DSN
250-AUTH DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-DELIVERBY
250 HELP
>>> MAIL From:<root@v120.localdomain> SIZE=81
250 2.1.0 <root@v120.localdomain>... Sender ok
>>> RCPT To:<someuser@usa.net>
>>> DATA
250 2.1.5 <someuser@usa.net>... Recipient ok
354 Enter mail, end with "." on a line by itself
>>> .
250 2.0.0 m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery
someuser@usa.net... Sent (m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery)
Closing connection to smtp.quicknet.nl.
>>> QUIT
221 2.0.0 vmx90.multikabel.net closing connection
  #149  
Oud 12 augustus 2008, 20:21
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ysbrand Bekijk bericht
Ik weet niet of dit ook in dit draadje thuishoort, toch maar proberen.

Mijn Unix systeem draait sendmail en tot voor kort verzond ik met deze server via de relay optie in sendmail:

Enig idee wat dit zou kunnen zijn.

Connecting to smtp.quicknet.nl. via relay...
220 vmx90.multikabel.net ESMTP
>>> EHLO v120.localdomain
250-vmx90.multikabel.net Hello xx-xxx-146-52.cable.quicknet.nl [xx.xxx.146.52], pleased to meet you
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-SIZE 10000000
250-DSN
250-AUTH DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-DELIVERBY
250 HELP
>>> MAIL From:<root@v120.localdomain> SIZE=81
250 2.1.0 <root@v120.localdomain>... Sender ok
>>> RCPT To:<someuser@usa.net>
>>> DATA
250 2.1.5 <someuser@usa.net>... Recipient ok
354 Enter mail, end with "." on a line by itself
>>> .
250 2.0.0 m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery
someuser@usa.net... Sent (m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery)
Closing connection to smtp.quicknet.nl.
>>> QUIT
221 2.0.0 vmx90.multikabel.net closing connection
Als je van die someuser nou ook eens echt een bestaand adres maakt zal het een stuk beter gaan.

ug 12 11:35:01 vmx90 sendmail[23151]: m7C9YsG6023030: to=<yb514266@teradata.com>, delay=00:00:01, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=120372, relay=vmx10.multikabel.net. [212.127.254.136], dsn=5.1.1, stat=User unknown
Aug 12 11:35:01 vmx90 sendmail[23151]: m7C9YsG6023030: m7C9Z1bs023151: DSN: User unknown

Als je wilt dat je mail ergens aan komt gebruik dan ook valide hostnames en niet een v120.localdomain in je headers (msgid bijvoorbeeld). En mailen als root@ pakken ook veel mailers niet aan. Check even je eigen setup

Bye,
Raymond.
  #150  
Oud 13 augustus 2008, 19:17
Ysbrand's schermafbeelding
Ysbrand Ysbrand is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 augustus 2008
Locatie: Venhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - Arris TM-702B
Berichten: 11
Standaard

Bedankt voor je reactie

Het mail address bestaat wel degelijk, ik had alleen niet zoveel zin in SPAM daarom had ik het adres gemaskeerd.

Ik begrijp ook niet dat ik geen foutmelding krijg tijdens de overdracht:
syslog:Aug 12 11:35:01 v120 sendmail[1452]: [ID 801593 mail.info] m7C9YZpN001452: to=yb514266 at teradata.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:26, xdelay=00:00:26, mailer=relay, pri=30081, relay=smtp.quicknet.nl. [213.73.255.46], dsn=2.0.0, stat=Sent (m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery)

Ik zal kijken of ik de hostnames kan aanpassen, deze setup heeft in het verleden (multikabel tijdperk) wel gewerkt, dus kennelijk is er iets in jullie mail servers aangepast.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Einde voor "eigen mailserver" ?? CeeS Email 127 29 september 2008 21:35
Aanmelden Eigen mailserver geeft foutmelding sanmart Email 6 24 december 2007 18:10
belkin 4 poort cable router wivanti Router 13 18 december 2006 12:31
Eigen mailserver instellen - fout 412 Ardana Email 9 29 september 2006 22:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:02.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl