Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 9 september 2013, 08:41   #1
PvWZiggouser2013
Junior Member
 
PvWZiggouser2013's schermafbeelding
Standaard Instellingen

Hoi Allemaal,
Ik heb een ziggo modem aangesloten op een router.
Aan die router een pc en een server, welke ip adressen moet ik waar neerzetten?
Dus wat moet ik in de router neerzetten/veranderen?
En wat moet ik in de modem neerzetten/veranderen?

Ziggo Wifi modem
Wan ip 84.27.211.44
Lan ip 192.168.178.1

Gebruikers
ip 192.168.178.12
__________________________________________________ ___

Linksys router
Setup
Local ip adress 192.168.1.1
Subnetmask 255.255.255.0
Starting ip adres 192.168.1.100

Status
Ip adress 192.168.178.12
Subnetmask 255.255.255.0
Default gateway 192.168.178.1
Dns1 212.54.40.25
Dns2 212.54.35.25
__________________________________________________ ____

Wat moet ik hier neer zetten in mijn computer om hem een vast ip te geven?

Ip adres ?
Subnetmask ?
standaardgateway ?

De volgende dns server adressen gebruiken

Voorkeur dns server ?
Alternatieve dns server ?

Alvast heel veel dank,

Grt
Patrick
PvWZiggouser2013 is offline  
Oud 9 september 2013, 11:05   #2
nl3prc
Senior Member
 
nl3prc's schermafbeelding
Standaard

Kan je niet beter dat ip door je DHCP verkrijgen en dan via je mac adress een static ip instellen zodat je altijd het zelfde ip krijgt op die netwerk kaart.

Ik draai zelf ook met twee routers en alle ipnummers worden door DHCP van ziggo ( wan ip ) en routers ( lan ip's ) gegeven




Zoals je kan zien op onderstaand plaatje krijgt mijn windows het ip van de DHCP server van router2
De router bepaald dan ook meteen de gateway en de DNS server

Het Mac adress is je Fysiek adress deze kan je in je router gebruiken om het ip vast in te geven als static ip


Laatst gewijzigd door nl3prc; 9 september 2013 om 12:37
nl3prc is offline  
Oud 10 september 2013, 12:32   #3
PvWZiggouser2013
Junior Member
 
PvWZiggouser2013's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nl3prc Bekijk bericht
Kan je niet beter dat ip door je DHCP verkrijgen en dan via je mac adress een static ip instellen zodat je altijd het zelfde ip krijgt op die netwerk kaart.

Ik draai zelf ook met twee routers en alle ipnummers worden door DHCP van ziggo ( wan ip ) en routers ( lan ip's ) gegeven




Zoals je kan zien op onderstaand plaatje krijgt mijn windows het ip van de DHCP server van router2
De router bepaald dan ook meteen de gateway en de DNS server

Het Mac adress is je Fysiek adress deze kan je in je router gebruiken om het ip vast in te geven als static ip

Beste,

Ten eerste bedankt voor uw antwoord, u heeft er zo te zien veel meer verstand van als mij!
Ik zou niet weten wat ik waar moet invullen!
Ik volg graag je raad op:
Ik heb dus:
Modem ziggo>router>server
>pc

Zou u zo'n schema kunnen maken voor mij waar ik wat moet invullen?
Mijn dank zou zeer groot zijn!

Groet
Patrick
PvWZiggouser2013 is offline  
Oud 10 september 2013, 14:13   #4
nl3prc
Senior Member
 
nl3prc's schermafbeelding
Standaard

Ik weet natuurlijk niet met welke software ( operating system ) je werkt.
Maar onder XP vul je niet zelf het ip in maar verkrijg je die door automatich aan te vinken.
Ook bij DNS vink je dan automatich verkrijgen aan.

Dan moet het gewoon werken en krijgt je windows van de DHCP server van de router een ipnummer toegewezen.
nl3prc is offline  
Oud 10 september 2013, 15:11   #5
nl3prc
Senior Member
 
nl3prc's schermafbeelding
Standaard

Jouw netwerkje zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien
Zoals je kan zien heb ik de ipnummers van de SERVER en PC niet helemaal ingevuld
Want deze moet de linksys router je geven middels DHCP

nl3prc is offline  
Oud 11 september 2013, 13:47   #6
PvWZiggouser2013
Junior Member
 
PvWZiggouser2013's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nl3prc Bekijk bericht
Jouw netwerkje zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien
Zoals je kan zien heb ik de ipnummers van de SERVER en PC niet helemaal ingevuld
Want deze moet de linksys router je geven middels DHCP

Ten eerste bedankt voor uw reactie,
Ik heb als systeem windows 7

Weet u ook wat ik moet invullen in de pc als ik deze een vast adres geef?
Ip adres ?
Subnetmask ?
standaardgateway ?

De volgende dns server adressen gebruiken

Voorkeur dns server ?
Alternatieve dns server ?

Grt
Patrick
PvWZiggouser2013 is offline  
Oud 11 september 2013, 14:23   #7
nl3prc
Senior Member
 
nl3prc's schermafbeelding
Standaard

Geen idee of je router dit ook accepteerd

Maar je zou het kunnen proberen meestal moet je dit ook in je router vast leggen ik zou het gewoon AUTOMATICH verkrijgen ingeven middels DHCP
Maar probeer eens wat hieronder staat

PC

ipnummer 192.168.1.100
subnetmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

Dns 212.54.40.25
sec dns 212.54.35.25


SERVER

ipnummer 192.168.1.150
subnetmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

Dns 212.54.40.25
sec dns 212.54.35.25

Maar ik blijf erbij dat automatich verkrijgen van je ipnummer gateway en dns makkelijker is.

Laatst gewijzigd door nl3prc; 11 september 2013 om 14:57
nl3prc is offline  
Oud 12 september 2013, 20:24   #8
PvWZiggouser2013
Junior Member
 
PvWZiggouser2013's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nl3prc Bekijk bericht
Geen idee of je router dit ook accepteerd

Maar je zou het kunnen proberen meestal moet je dit ook in je router vast leggen ik zou het gewoon AUTOMATICH verkrijgen ingeven middels DHCP
Maar probeer eens wat hieronder staat

PC

ipnummer 192.168.1.100
subnetmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

Dns 212.54.40.25
sec dns 212.54.35.25


SERVER

ipnummer 192.168.1.150
subnetmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

Dns 212.54.40.25
sec dns 212.54.35.25

Maar ik blijf erbij dat automatich verkrijgen van je ipnummer gateway en dns makkelijker is.
Ik ga het proberen,
dank voor uw tijd...

grt
Patrick
PvWZiggouser2013 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl