Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 6 januari 2013, 21:36   #1
Fjacobse
Senior Member
 
Fjacobse's schermafbeelding
Standaard Welk kanaal kiezen op router

Beste mede forumleden,

Ik heb ergens gelezen dat je op je router een kanaal moet kiezen die niet veel in de 'buurt' gebruikt wordt.
Als dat inderdaad zo is, wil ik dat graag doen.
Maar hoe kom ik erachter welk kanaal het minst gebruikt wordt (programmaatje) en als ik een min of meer vrij kanaal instel dat nog gevolgen heeft voor mijn overige internet-apparaten (instellingen en zo) en dat ik inderdaad natuurlijk een meer stabiele (lees snelle) verbinding hiervoor terukrijg!
Wellicht is deze vraag al eerder gesteld, maar ik probeer het toch op deze manier.
Alvast bedankt voor jullie meedenkende reacties en met vriendelijke groet,

Fjacobse

Ps. Het gaat trouwens op de router: Cisco E2000
Fjacobse is offline  
Oud 7 januari 2013, 09:21   #3
mesa57
Senior Member
 
mesa57's schermafbeelding
Standaard

Of op je smartphone "wifi analyser" installeren.
Kun je ook nog mee rondlopen ...
__________________
Animum debes mutare, non caelum
mesa57 is offline  
Oud 7 januari 2013, 09:24   #4
Briolet
Senior Member
 
Briolet's schermafbeelding
Standaard

Houd er wel rekening mee dat kanalen ook in de ernaast liggende kanalen uitzenden. Dus voor een optimale ontvangst moet je zeker 4 kanalen hoger of lager dan een bestaan sterk kanaal gaan zitten. Wat goed is hangt af van de lokale situatie. De ziggo Ubee gebruikt in auto mode alleen de kanalen 1, 6 en 11. Een andere combinatie die elkaar onderling niet erg storen is 1, 5, 9, 13.

In de VS mag je alleen 1 t/m 11 gebruiken, terwijl je in europa 1 t/m 13 mag gebruiken. Alleen niet alle ontvangers kijken naar kanaal 12 en 13, dus dat moet je even zelf uittesten.

b.v. mijn tablet met android 2.1 heeft een bug. Bij de settings "Regulerend domein" kan ik kiezen of hij 11, 13 of 14 kanalen moet scannen. Default staat hij op 11 en zou hij niet eens met kanaal 13 mogen connecten. Doet hij echter wel in die setting!!

In elk geval moet je checken of je apparatuur ook 12 en 13 gebruikt als je je modem er op instelt.
Briolet is offline  
Oud 7 januari 2013, 12:13   #6
Briolet
Senior Member
 
Briolet's schermafbeelding
Standaard

Uit bovenstaande link:
Citaat:
In Europe and Japan using Channels 1, 5, 9, and 13 for 802.11g and n is recommended
Dat lijkt me een heel zinvolle keuze omdat je met 4 niet-overlappende kanalen heel wat meer huizen een storingsvrije ontvangst kunt geven dan met de 3 niet-overlappende die ze in de VS gebruiken. Daarom vind ik het des te vreemder dat de Ziggo Ubee modem in auto mode alleen 1, 6, 11 kiest. Lijkt me een domme voor-instelling. Misschien zijn ze bang dat de cliënt geen 13 kan ontvangen, maar dat moet niet Ziggo's probleem zijn omdat een Europese WiFi cliënt ook kanaal 13 aan moet kunnen. Of ze hebben er niet eens over nagedacht en de Amerikaanse instelling gekopieerd.
Briolet is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl