Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
  #1  
Oud 10 december 2011, 13:11
hansiepansie's schermafbeelding
hansiepansie hansiepansie is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 december 2011
Locatie: prv. Groningen / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1-extra / ubee evw3210
DTV: MT logic LE-427116MT + LG 42LM640S
Berichten: 68
Standaard Ci vs CI+ en aldi mt logic hd televisie

Hallo Forum,

Sinds deze week maak ik gebruik van ziggo alles in 1.
Monteur dinsdag alles aangesloten , humax ontvanger erbij en aangesloten op de oude beeldbuis, met het plan om op termijn een digitale HD televisie te kopen.

Vandaag liep ik in de Aldi aan tegen een MT logic hd full led tv met lan aansluiting en nog een heleboel extra mogelijkheden. Direct gekocht.

Beugel gekocht, apparaat opgehangen en ik dacht het smart cardje uit de humax gewoon over te zetten in de mtlogic.

Er zit wel een CI aansluitmogelijkheid, maar de module zit niet in de TV.

Ik denk : niet getreurd, ik koop zo'n module bij de lokale tv boer, kost 80 euro. Vervolgens had ik nog een dongel nodig om de tv draadloos op mijn lan aan te kunnen sluiten, volgens de handleiding een Veesy 100 of zoiets.
De verkoper in de winkel zegt, is jou tv wel geschikt voor Ziggo want dan heb je CI+ nodig , CI schijnt voor digitenne te zijn of zo.
Hij heeft nog voor me op de website van ziggo gekeken voor me voor geschikte merken televisies: staat mt logic er niet tussen.

Kan ik mijn nieuwe 42 inch HD televisie nu niet gebruiken bij Ziggo?
Zijn er nog opties met een CI module (ipv de CI plus?) of moet ik maar proberen of de aldi de televisie nog terug wil nemen?

Man wat een gedoe, ik baal als een stekker.
Ben benieuwd naar jullie adviezen.

Hansiepansie
  #2  
Oud 10 december 2011, 14:57
hansiepansie's schermafbeelding
hansiepansie hansiepansie is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 december 2011
Locatie: prv. Groningen / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1-extra / ubee evw3210
DTV: MT logic LE-427116MT + LG 42LM640S
Berichten: 68
Standaard

ik zit de grote doos van de tv nog even te bekijken: er staat op dat ie ci+ is. Is dat dan goed voor ziggo?
  #3  
Oud 10 december 2011, 15:04
Zapp Brannigan's schermafbeelding
Zapp Brannigan Zapp Brannigan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Locatie: Hoofddorp
Ziggo Internet: nee
DTV: nee
Berichten: 3.676
Standaard

Volgens de specificaties heeft hij DVB-C en CI+. Maar zelfs dan is het de vraag of de TV overweg kan met het signaal van Ziggo, dus: eerst zenders zoeken; pas als dat lukt – in ieder geval zou je Nederland 1 en de lokale/regionale zenders moeten kunnen bekijken – zou ik eens naar een module gaan omkijken.
  #4  
Oud 10 december 2011, 23:27
istaveren's schermafbeelding
istaveren istaveren is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 december 2011
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: alles in één
DTV: lg tv
Berichten: 3
Standaard CI+ werkt, echter vind de tv niet alle zenders

Ik heb z'n tv LE-427116MT Logic gekocht bij de Aldi.

Zenders zoeken werkt. Met smart card er in kan je ook nog de gevonden zenders kijken. (Kanaal 13 ook zonder).

Echter vind de tv maar 107 zenders. Mocht iemand een idee hebben hoe je er meer kan vinden hoor ik het graag.
  #5  
Oud 10 december 2011, 23:44
Zapp Brannigan's schermafbeelding
Zapp Brannigan Zapp Brannigan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 oktober 2008
Locatie: Hoofddorp
Ziggo Internet: nee
DTV: nee
Berichten: 3.676
Standaard

Zoeken met netwerk-id werkt niet? Heb je de mogelijkheid om handmatig frequenties van transport streams (muxen) toe te voegen?
  #6  
Oud 10 december 2011, 23:50
istaveren's schermafbeelding
istaveren istaveren is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 december 2011
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: alles in één
DTV: lg tv
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zapp Brannigan Bekijk bericht
Zoeken met netwerk-id werkt niet? Heb je de mogelijkheid om handmatig frequenties van transport streams (muxen) toe te voegen?
Ja, netwerk-id heb ik niet in kunnen stellen. Die optie zat er niet op, alleen frequentie en grote van de stappen.

Wat zijn "transport streams (muxen)"?
  #7  
Oud 11 december 2011, 00:35
hansiepansie's schermafbeelding
hansiepansie hansiepansie is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 december 2011
Locatie: prv. Groningen / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1-extra / ubee evw3210
DTV: MT logic LE-427116MT + LG 42LM640S
Berichten: 68
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zapp Brannigan Bekijk bericht
Volgens de specificaties heeft hij DVB-C en CI+. Maar zelfs dan is het de vraag of de TV overweg kan met het signaal van Ziggo, dus: eerst zenders zoeken; pas als dat lukt – in ieder geval zou je Nederland 1 en de lokale/regionale zenders moeten kunnen bekijken – zou ik eens naar een module gaan omkijken.
Hallo Zapp,

Dank voor je antwoord.

Ik heb het risico maar genomen en inmiddels een CI+ module gekocht. Smart card uit de humax overgezet en in de mt logic geplaatst (natuurlijk met de CI+ module).
TV doet helemaal niets, zowel niet met als zonder smart card.
Kreeg de tip van iemand die zei dat ik de smart card opnieuw moest aanmelden omdat ziggo de combinatie van de smart card met de type televisie registreert. Dat net geprobeerd via 0900-1884.
Zegt de computer dat deze smart card al geregistreerd is. Klopt ook, want dat was dinsdag gebeurd toen de monteur um in de humax ontvanger had geplaatst.

Mijn televisie reageert helemaal nergens meer op. Als ik de stekker erin doe gaat er een rood lampje branden onder het beeldscherm. Als ik daarna met de afstand bediening de tv aanzet gaat het rode lampje knipperen, maar gebeurd er verder niets, zowel niet met als zonder smart card.

Hoe verder? Moet ik de tv misschien resetten naar fabrieksinstellingen en zoja hoe doe ik dat dan, de handleiding geeft daar geen antwoord op.

Hansiepansie
  #8  
Oud 11 december 2011, 00:58
Randstad's schermafbeelding
Randstad Randstad is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 april 2008
Locatie: Rijswijk-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-plus; Cisco EPC3925
DTV: Cisco 8485DVB/Humax iHDR5200c
Berichten: 705
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hansiepansie Bekijk bericht
Hallo Forum,

Sinds deze week maak ik gebruik van ziggo alles in 1.
Monteur dinsdag alles aangesloten , humax ontvanger erbij en aangesloten op de oude beeldbuis, met het plan om op termijn een digitale HD televisie te kopen.

Kan ik mijn nieuwe 42 inch HD televisie nu niet gebruiken bij Ziggo?
Zijn er nog opties met een CI module (ipv de CI plus?) of moet ik maar proberen of de aldi de televisie nog terug wil nemen?

Hansiepansie
Als je CI+ niet werkend krijg: je hebt toch een Humax decoder? Neem aan dat het de HD decoder is. Sluit je die daar toch op aan.
  #9  
Oud 11 december 2011, 01:02
hansiepansie's schermafbeelding
hansiepansie hansiepansie is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 december 2011
Locatie: prv. Groningen / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1-extra / ubee evw3210
DTV: MT logic LE-427116MT + LG 42LM640S
Berichten: 68
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Randstad Bekijk bericht
Als je CI+ niet werkend krijg: je hebt toch een Humax decoder? Neem aan dat het de HD decoder is. Sluit je die daar toch op aan.
Ha Randstad,
Dank voor je reactie.
Klopt, dat kan ik uiteindelijk natuurlijk nog wel proberen, maar dan heb ik weer zo'n kastje en 2 afstandsbedieningen. Liever doe ik het gewoon in 1 apparaat.

Hansiepansie
  #10  
Oud 11 december 2011, 01:09
hansiepansie's schermafbeelding
hansiepansie hansiepansie is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 december 2011
Locatie: prv. Groningen / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1-extra / ubee evw3210
DTV: MT logic LE-427116MT + LG 42LM640S
Berichten: 68
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hansiepansie Bekijk bericht
Ha Randstad,
Dank voor je reactie.
Klopt, dat kan ik uiteindelijk natuurlijk nog wel proberen, maar dan heb ik weer zo'n kastje en 2 afstandsbedieningen. Liever doe ik het gewoon in 1 apparaat.

Hansiepansie
Toch maar gelijk even uitgeprobeerd.
Smart card weer in de humax en de humax met hdmi kabel aan de te gekoppeld. Resultaat : 0 .
Ik doe kennelijk iets fout, maar wat.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:43.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl