Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 28 september 2011, 18:10
Vincent1468's schermafbeelding
Vincent1468 Vincent1468 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 september 2011
Locatie: Langedijk KPN
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 13
Standaard port forwarden

Hallo,

het port forwarden lukt mij niet.
ik heb een Cisco EPC3925 modem van ziggo en een linksys WRT54GL router.
ik heb in allebij de poort open staan maar als ik naar canyouseeme.org ga om het te checken staat er dat hij dicht is.
ik heb 4 PC's op de router aangesloten, en de router zit vast aan de modem.
en 1 draadloze laptop

alvast bedankt,
Vincent
  #2  
Oud 29 september 2011, 17:41
ajhvdb's schermafbeelding
ajhvdb ajhvdb is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2011
Locatie: Capelle aan den IJssel
Ziggo Internet: Totaal
Berichten: 41
Standaard

Je hebt maar 1 router nodig. Op die van ziggo de poort open zetten is genoeg. Je wifi router gebruik je alleen maar voor het wifi.

Zoek even op ftp forward.
  #3  
Oud 29 september 2011, 19:40
Vincent1468's schermafbeelding
Vincent1468 Vincent1468 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 september 2011
Locatie: Langedijk KPN
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 13
Standaard

hardstikke bedankt voor je reactie!
maar als ik hem port forward op de modem zegt hij nog steeds dat hij dicht is.
en ftp forward wat is dat?
  #4  
Oud 29 september 2011, 23:06
ajhvdb's schermafbeelding
ajhvdb ajhvdb is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2011
Locatie: Capelle aan den IJssel
Ziggo Internet: Totaal
Berichten: 41
Standaard

Ik bedoelde zoek op de woorden "ftp forward" in dit forum.

Wat probeer je open te zetten? welke port en op welke PC.

Op die PC:
> Start>Run cmd
> netstat -a

dan zou je kunnen zien of die port op de PC open staat.
  #5  
Oud 30 september 2011, 07:28
Vincent1468's schermafbeelding
Vincent1468 Vincent1468 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 september 2011
Locatie: Langedijk KPN
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 13
Standaard

ok ik probeer poort 25565 open te zetten maar i k zie hem niet bij netstat -a
en als ik zoek op ftp forward zegt hij : 0 resultaten.
  #6  
Oud 30 september 2011, 11:38
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.466
Standaard

2 routers achter elkaar is vragen om problemen met FTP van buiten af.
Sowieso wordt de poort als 'dicht' gerapporteerd als de FTP server geen antwoord geeft op die poort. Het poortnummer dat je noemt is in ieder geval ook geen normale poort voor een FTP server (die normaal 21 gebruikt).
Dan heb je bij FTP ook nog 2 protocollen : active en passive.
Afhankelijk van het gebruikte protocol moet je andere poorten openen.
Conclusie :
1. Gebruik maar 1 router
2. Gebruik standaard FTP poorten zoals 21
__________________
Animum debes mutare, non caelum
  #7  
Oud 30 september 2011, 16:37
Vincent1468's schermafbeelding
Vincent1468 Vincent1468 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 september 2011
Locatie: Langedijk KPN
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 13
Standaard

dus met ftp poorten kan ik poort 25565 niet openzetten?
  #8  
Oud 30 september 2011, 17:56
queen's schermafbeelding
queen queen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 juni 2011
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: alles in een plus
Berichten: 102
Standaard

1. IN de UBEE poort 25565 forwarden naar IP-adres van de Linksys
2. In de Linksys poort 25565 forwarden naar IP-adres van de desbetreffende computer
  #9  
Oud 30 september 2011, 20:27
Vincent1468's schermafbeelding
Vincent1468 Vincent1468 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 september 2011
Locatie: Langedijk KPN
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 13
Standaard

ok maar ik heb een cisco modem en als ik hem op het IP van de linksys zet dan zegt hij : invalid IP!
  #10  
Oud 30 september 2011, 21:17
ajhvdb's schermafbeelding
ajhvdb ajhvdb is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2011
Locatie: Capelle aan den IJssel
Ziggo Internet: Totaal
Berichten: 41
Standaard

Laat even een PB achter dan kijk ik even op je scherm mee. Heb je skype?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:09.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl