Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 23 november 2009, 23:18   #1
Zer0K3wL
Banned User
 
Zer0K3wL's schermafbeelding
Standaard Ubee modem

weg er mee tbh raakt alleen maar oververhit heb hier 2 liggen nu heb gewoon me oude arris modem weer aangesloten die ik kreeg toen ik nog op z3i zat.
stuk stabieler.

mjah wie nog meer heeft onderhand gemerkt dat ubee modem heet hoofd is ?
Zer0K3wL is offline  
Oud 24 november 2009, 13:13   #2
hein
Senior Member
 
hein's schermafbeelding
Standaard warmte

hallo, inderdaad het ube modem wordt wel behoorlijk warm, ik heb hem dan ook zodanig neergezet dat hij zijn warmte kwijt kan, verder is het modem net zo stabiel als het motorola modem wat ik hier voor had.
hein
hein is offline  
Oud 24 november 2009, 18:00   #3
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Ubee modem staat gewoon op een goed geventileerde plek. Dat de modem warm wordt, hmja... en? Zie het probleem niet zo. Modem is hier inderdaad net zo stabiel als de oude Motorola SBV5121E en de Scientific Atlanta welke ik ook nog een tijdje heb gehad.
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_1_2 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7D11 Safari/528.16
Ed is offline  
Oud 25 november 2009, 10:48   #4
Zer0K3wL
Banned User
 
Zer0K3wL's schermafbeelding
Standaard

anyway heb oude aris docsis 3.0 modem weer activeert.

en tuurlijk was ie op 1 plek waar hitte weg kan
Zer0K3wL is offline  
Oud 25 november 2009, 16:04   #5
Spartagek
Senior Member
 
Spartagek's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
anyway heb oude aris docsis 3.0 modem weer activeert.

en tuurlijk was ie op 1 plek waar hitte weg kan
Zo natuurlijk is dat niet, de meest voorkomende plaats van een modem is meterkast, of achter de tvmeubels.
Beide gevallen zijn verre van ideaal.

( hier het arris in de meterkast, maar geen hitte problemen gemerkt nog )
Spartagek is offline  
Oud 25 november 2009, 16:59   #6
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

Ik heb nog geen eigen ervaring met de Ubee, heb dat ding al wel thuis staan nav mijn verhuizing, maar als ik het Ubee modem eens goed bekijk is de plaatsing en hoe het modem geplaatst word van grote invloed.

Het modem kan aan de muur opgehangen worden, maar dit is niet ideaal. Nog minder ideaal is het als het modem op zijn kant/verticaal word gezet zoals bij sommige andere modems (oa Motorola) het geval is.

Het beste is het modem gewoon op zijn pootjes horizontaal. Het liefst niet op een ander warmte genererend apparaat en met voldoende ruimte erboven zodat de warmte er het beste uitkan.

Hoe het modem zich bij mij thuis zal gaan gedragen? We zullen het zien.
__________________

Excalibur is offline  
Oud 25 november 2009, 22:40   #7
Zer0K3wL
Banned User
 
Zer0K3wL's schermafbeelding
Standaard

zou mogelijk kappote wand contact doos ook kunnen veroorzaken.
die van mij zit zelfs dicht bij verwarming weet niet off dit probleem kan veroorzaken.

edit: ga voor zeker heid in de ochtend weer ff vervangen.
heb stuk off 10 hier liggen die opgestuurt zijn nog.

edit: inmidels wand contact doos voor zekerheid vervangen.

Laatst gewijzigd door Zer0K3wL; 26 november 2009 om 05:29
Zer0K3wL is offline  
Oud 26 november 2009, 06:51   #8
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
zou mogelijk kappote wand contact doos ook kunnen veroorzaken.
die van mij zit zelfs dicht bij verwarming weet niet off dit probleem kan veroorzaken.

edit: ga voor zeker heid in de ochtend weer ff vervangen.
heb stuk off 10 hier liggen die opgestuurt zijn nog.

edit: inmidels wand contact doos voor zekerheid vervangen.
Zit het alleen het AOP of ook het modem in de buurt van de verwarming?

Als ook het modem dicht bij de verwarming zit, kan ik me voorstellen dat het modem wat extra moeite heeft met de koeling als je jezelf bedenkt dat, afhankelijk van de stooklijn, het cv water tot 70 of 90 graden opgewarmd word, en dus ook de radiator. In de directe omgeving van een radiator is het iets warmer als de rest van de ruimte. Daarnaast zal een modem in de nabijheid van een radiator niet alleen warmte opnemen via convectie, maar ook directe (infrarood) stralingswarmte, en aangezien het modem zwart is zal het modem toch aardig wat stralingswarmte opnemen.

Als dit veroorzaakt dat de temperatuur van het modem in rust toestand (geheel uit) 10 graden boven de kamertemperatuur zit zal dit de koeling al aardig beinvloeden, hoe minder verschil tussen CPU en omgeving, hoe lastiger de koeling.
__________________

Excalibur is offline  
Oud 26 november 2009, 06:59   #9
Zer0K3wL
Banned User
 
Zer0K3wL's schermafbeelding
Standaard

eh nee zit er ver van af modem zelf alleen wand contact doos zit wel in de buurt.

anyway zit nu nieuwe wand contact doos op en nieuwe kabel.
wat ik vermoede dat signaal te sterk was en modem warm werdt door te sterk signaal ubee modem heeft daar zo bie zo problemen mee.

Laatst gewijzigd door Zer0K3wL; 26 november 2009 om 07:04
Zer0K3wL is offline  
Oud 26 november 2009, 07:38   #10
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

Zolang er geen versterker in het verhaal zit denk ik eerder dat het eerder een te zwak signaal was.....

Een te zwak signaal, modem moet omhoog bijregelen, ofwel, maar gaan "zenden", meer zenden is meer vermogen, meer vermogen is meer warmtedissipatie.

Een te sterk te sterk signaal zorgt voor bijregelen naar beneden van het modem, is minder vermogen is minder warmte dissipatie.

En wat is overigens niet in de buurt? Het modem hoort in de buurt van het AOP te staan. Als je het modem aansluit met de bijgeleverde kabels kan het modem hooguit (ongeveer) 1meter bij het AOP vandaan staan, en dat is ruimschoots voldoende voor het opnemen van extra infrarood straling van een radiator.

PS: Je "klacht" ging over het Ubee modem... lijkt me niet meer van kracht
__________________

Excalibur is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl