Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 23 november 2009, 16:44   #1
etn
Junior Member
 
etn's schermafbeelding
Standaard 1080i & Component & Philips -> beeldranden

Ik heb sinds een tijdje de Humax 5050c. Omdat ik een HD-ready TV (Philips TV is de 30PF9975) heb, met alleen component-aansluiting, de Humax daarop aangesloten.

Nu wil ik natuurlijk de hoogste kwaliteit, dus de Humax op 1080i output ingesteld. (met V-format)

Het resultaat: aan linker- en rechter zijkanten van het beeld een smalle strook zwart. De output is niet beeldvullend. Voorheen had ik de xbox360 op 1080i aangesloten, met perfecte beeldkwaliteit.

De enige werkende oplossing is nu dat ik 576p als output op de Humax moet gebruiken om een beeldvullend de uitzendingen te kunnen zien.

Ik heb het idee dat de output van de Humax op de Component-aansluiting (ypbpr) op 1080i niet werkt!

Enig idee?

Laatst gewijzigd door etn; 25 november 2009 om 18:55
etn is offline  
Oud 24 november 2009, 11:47   #2
Joop558
Senior Member
 
Joop558's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door etn Bekijk bericht
Ik heb sinds een tijdje de Humax 5050c. Omdat ik een HD-ready TV (Philips TV is de 30PF9946) heb, met alleen component-aansluiting, de Humax daarop aangesloten.

Nu wil ik natuurlijk de hoogste kwaliteit, dus de Humax op 1080i output ingesteld. (met V-format)

Het resultaat: aan linker- en rechter zijkanten van het beeld een smalle strook zwart. De output is niet beeldvullend. Voorheen had ik de xbox360 op 1080i aangesloten, met perfecte beeldkwaliteit.

De enige werkende oplossing is nu dat ik 576p als output op de Humax moet gebruiken om een beeldvullend de uitzendingen te kunnen zien.

Ik heb het idee dat de output van de Humax op de Component-aansluiting (ypbpr) op 1080i niet werkt!

Enig idee?
Ik denk dat het aan je TV ligt, jouw Philips kan de hoge resolutie niet aan.
Zet hem op een lagere resolutie.

Als je ooit een HD tv koopt, dan kan je hem op 1080i zetten en via HDMI>
Joop558 is offline  
Oud 24 november 2009, 12:11   #3
TheGrouch
Senior Member
 
TheGrouch's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door etn Bekijk bericht
Nu wil ik natuurlijk de hoogste kwaliteit, dus de Humax op 1080i output ingesteld. (met V-format)
Is 1080i wel de hoogste kwaliteit op een hd-ready tv?
Lees dit artikel daar eens voor door
__________________
RTFM, Google or Search
TheGrouch is offline  
Oud 24 november 2009, 14:43   #4
jongetje
Senior Member
 
jongetje's schermafbeelding
Standaard

720p is hoogste voor een HDReady tv. 1080i wordt weer naar beneden geschaald en heeft dus totaal geen zin.
jongetje is offline  
Oud 24 november 2009, 20:06   #5
etn
Junior Member
 
etn's schermafbeelding
Standaard

De TV ondersteund 480p 576p en 1080i via de Component Ingang.

De Component/1080i jarenlang met de xbox360 gebruikt -> perfect.
De Component/1080i met de Humax geprobeerd -> zwarte zijbalkjes.

Al met al is in dit geval de 576p nu de beste keus (ziet er loepzuiver uit trouwens).

Maar wat me stoort, is dat de Humax blijkbaar geen goed 1080i output-signaal levert op component. Ook het bootscherm van de Humax, wordt dus vertekend weergegeven. Lijkt me een probleem van de Humax.

Laatst gewijzigd door etn; 3 december 2009 om 19:39
etn is offline  
Oud 24 november 2009, 20:30   #6
Busmaster
Guest
 
Busmaster's schermafbeelding
 
Berichten: n/a
Info
Standaard Componentingang?

Ik heb op de site van Philips even gekeken naar de 30PF9946, maar op de /12 versie zit voor zover ik kan zien geen componentingang.
Heb jij een andere versie of kijk ik ergens overheen?

Met wat voor en kabel heb je de apparaten verbonden?
En heb je niet toevallig 4:3 op de Humax en 14:9 op de Philips geselecteerd?

Misschien schat ik je niveau nu te laag in, maar ach: als ik toch aan het typen ben...
 
Oud 25 november 2009, 13:43   #7
realdaffy
Senior Member
 
realdaffy's schermafbeelding
Standaard

Staat je TV ingesteld op de optie "Volledig scherm" ?

PS. Volgens Philips heb je alleen de volgende aansluitingen:

Connectiviteit
•Extern 1 SCART: CVBS in/uit, RGB
•Extern 2 SCART: CVBS in/uit, Y/C
•Andere aansluitingen: Analoge audio links/rechts uit, IEC75-antenne, PC in VGA + audio L/R in
realdaffy is offline  
Oud 25 november 2009, 19:14   #8
etn
Junior Member
 
etn's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door realdaffy Bekijk bericht
Staat je TV ingesteld op de optie "Volledig scherm" ?

PS. Volgens Philips heb je alleen de volgende aansluitingen:

Connectiviteit
•Extern 1 SCART: CVBS in/uit, RGB
•Extern 2 SCART: CVBS in/uit, Y/C

•Andere aansluitingen: Analoge audio links/rechts uit, IEC75-antenne, PC in VGA + audio L/R in
Sorry voor de verwarring, maar het betreft de 30PF9975/12. (http://www.p4c.philips.com/files/3/30pf9975_12/30pf9975_12_dfu_nld.pdf)

zoals op pagina 17 bovenaan is te lezen:

EXT 5, Y-Pb-Pr, 480p, 576p, 1080i;



Inderdaad alle mogelijke zoom-combinaties van TV en PVR getest. Alleen op 480p, 576p een correct beeld. En inderdaad met een Component-kabel aangesloten.

Ik zit trouwens net te bekijken dat deze (goedkope) kabel wel eens het probleem zou kunnen zijn.... ( http://gathering.tweakers.net/forum/...44309#27644309 ) Ook hier lijkt het een sync-probleem te zijn. Toch maar eens met de kabels experimenteren....


etn is offline  
Oud 25 november 2009, 20:38   #9
easyriider
Member
 
easyriider's schermafbeelding
Standaard

Volgens de brochure van de 30PF9975 heeft het een paneel van 1280x768 pixels. Dus moet hij een 1080i signaal van 1920 x 1080 eerst downscalen voor het weergegeven kan worden. Daar zouden die zwarte randen door kunnen komen.
easyriider is offline  
Oud 25 november 2009, 21:27   #10
Riparius
Senior Member
 
Riparius's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door etn Bekijk bericht
Ik heb sinds een tijdje de Humax 5050c. Omdat ik een HD-ready TV (Philips TV is de 30PF9975) heb, met alleen component-aansluiting, de Humax daarop aangesloten.

Nu wil ik natuurlijk de hoogste kwaliteit, dus de Humax op 1080i output ingesteld. (met V-format)

Het resultaat: aan linker- en rechter zijkanten van het beeld een smalle strook zwart. De output is niet beeldvullend. Voorheen had ik de xbox360 op 1080i aangesloten, met perfecte beeldkwaliteit.

De enige werkende oplossing is nu dat ik 576p als output op de Humax moet gebruiken om een beeldvullend de uitzendingen te kunnen zien.

Ik heb het idee dat de output van de Humax op de Component-aansluiting (ypbpr) op 1080i niet werkt!

Enig idee?
Misschien zou iemand anders even een Humax 5050C via component met 1080i moeten uitproberen. Je conclusie dat het aan de output van de Humax ligt lijkt me namelijk wat voorbarig. Wat gebeurt er trouwens als je de output van de Humax via component instelt op 720p?
Riparius is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl