Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 29 november 2009, 19:09   #11
BertK
Senior Member
 
BertK's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jesse1983 Bekijk bericht
Hoi bert,

Heb het account in outlook, opnieuw ingesteld, maar het probleem blijft. Heb contact gehad met ziggo en het probleem kwam vaker voor, er zit waarschijnlijk een fout in de mailbox. Is het trouwens wel mogelijk je email account te verwijderen en opnieuw in te stellen, aangezien ik nog een @home account heb?

groet,

Jesse
Dat was ook de 2de optie die ik aangaf.. Mailbox verwijderen en opnieuw aanmaken..

Ik zou het niet weten maar denk ja omdat, als je een nieuw account aanmaakt je ook kunt kiezen voor een @home of @ziggo.

Wou het net proberen maar de site doet alweer lastig.. als ik
aanklik nieuw mailadres gaat die niet verder....

Probeer het gewoon want aan een niet werkende mailbox heb je ook niets.
BertK is offline  
Oud 1 december 2009, 21:51   #12
williamshake
Junior Member
 
williamshake's schermafbeelding
Standaard @home

Jesse, je geeft zelf aan dat je een @home account hebt. Dan zijn de instellingen voor de server types:
inkomend: mail.home.nl en uitgaand: mail.home.nl
gebruikersnaam: je hele emailadres
williamshake is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl