Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot

Mededelingen

DVB-C met Common Interface slot Nieuwtjes, ervaringen, vragen en opmerkingen over over AlphaCrypts, DVB-C PC-TV kaarten, niet goedgekeurde TV's en ontvangers met een CI slot.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 21 november 2009, 13:17
sjorsw's schermafbeelding
sjorsw sjorsw is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2009
Locatie: Maastricht
Ziggo Internet: Ziggo TV Digitaal Totaal
DTV: Philips DCR 2022
Berichten: 24
Standaard NED 1, 2 en 3 niet in HD? (Alphacrypt)

Beste mensen,

Afgelopen week heb ik in mijn LG 32LF2500 een Alphacrypt CAM + Ziggo Smartcard gestopt. Na wat uitvogelen (land instellingen aanpassen naar Zweden ipv Nederland) werken alle zenders nu.

Op dit forum en op andere website heb ik gelezen dat NED 1, 2 en 3 standaard in HD worden uitgezonden (ook in het basispakket), maar bij mij worden NED 1 en 2 niet in HD ontvangen. Weet iemand waardoor dit komt?

Overigens werken de volgende zenders wel: Film 1 HD, Eurosport HD, Sport 1 HD en NED 3 HD (allemaal in 1080i).

Graag uw hulp!
  #2  
Oud 21 november 2009, 13:29
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.918
Standaard

Er zijn twee uitvoeringen van de Nederlandse publieke kanalen. Vermoedelijk schuift jouw TV de HD uitvoeringen van Nederland 1, 2 en 3 niet op plek 1, 2 en 3 maar laat die op positie 71, 72 en 73 staan. Even verder zoeken dus in je kanalenlijst.
  #3  
Oud 21 november 2009, 13:46
sjorsw's schermafbeelding
sjorsw sjorsw is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2009
Locatie: Maastricht
Ziggo Internet: Ziggo TV Digitaal Totaal
DTV: Philips DCR 2022
Berichten: 24
Standaard

Hey Archie,

Bedankt voor je snelle reactie! Dat zou het probleem kunnen zijn. Echter ik vind alleen op nummer 73 NED 3 HD. Nummer 72 en 71 bestaan niet in mijn tv. Kan ik die op een of andere manier misschien opsporen?

Comedy Central Family ben ik geloof ik ook kwijt.
  #4  
Oud 21 november 2009, 13:49
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Misschien een enorm stomme opmerking maar kan het niet te maken hebben met het feit dat het nu op Zweden staat ingesteld i.p.v. Nederland?!
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #5  
Oud 21 november 2009, 13:53
sjorsw's schermafbeelding
sjorsw sjorsw is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2009
Locatie: Maastricht
Ziggo Internet: Ziggo TV Digitaal Totaal
DTV: Philips DCR 2022
Berichten: 24
Standaard

Zou kunnen, maar ik ontvang eigenlijk gewoon alle zenders. Dus ook NED 1 en 2 in niet-HD.

Het probleem is dat ik mijn LG-tv op Zweden móet instellen, omdat ik anders geen frequentie of netwerk ID kan invullen. Nogal vreemd, I know.
  #6  
Oud 21 november 2009, 13:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.918
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjorsw Bekijk bericht
Bedankt voor je snelle reactie! Dat zou het probleem kunnen zijn. Echter ik vind alleen op nummer 73 NED 3 HD. Nummer 72 en 71 bestaan niet in mijn tv. Kan ik die op een of andere manier misschien opsporen?

Comedy Central Family ben ik geloof ik ook kwijt.
Klinkt als signaal problemen. Digitale TV kanalen worden gebundeld in Transport Streams doorgegeven op een set van frequenties. Nederland 3 HD zit bij Ziggo/@Home in Transport Stream (TS) 26 terwijl Nederland 1 en 2 HD in TS 29 zitten. In Maastricht wordt TS 26 doorgegeven op de 498.75 MHz en TS 29 aan het einde van de kabel frequentie band op 802.75 MHz.

Comedy Central Family zit in TS 24 op 826.75 MHz. Zie ook de volgende website voor meer informatie over de verdeling van kanalen over de beschikbare frequenties:
http://www.digitalekabeltelevisie.nl...k/tvhome.shtml

Het heeft er veel van weg dat bij jou de frequenties die aan het einde van de kabel frequentie band zitten niet goed doorkomen.
  #7  
Oud 21 november 2009, 13:56
sjorsw's schermafbeelding
sjorsw sjorsw is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2009
Locatie: Maastricht
Ziggo Internet: Ziggo TV Digitaal Totaal
DTV: Philips DCR 2022
Berichten: 24
Standaard

Duidelijk verhaal! Maar nu de vraag: kan ik er íets aan doen?

Ik ben bang dat wanneer ik mijn frequentie aanpas, ik alle andere zenders kwijt ben.

Laatst gewijzigd door sjorsw; 21 november 2009 om 14:03
  #8  
Oud 21 november 2009, 13:59
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...500#post232386

Daar staat dat je moet kiezen voor manual tuning.
En dan schijn je alles wel gewoon in te kunnen vullen ...
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #9  
Oud 21 november 2009, 14:02
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.918
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjorsw Bekijk bericht
Duidelijk verhaal! Maar nu de vraag: kan ik er íets aan doen?
Om te beginnen kan je de volledige COAX huisinstallatie na lopen om te controleren of je goede kwaliteit kabel materialen gebruikt die het volledige kabel frequentie spectrum doorlaten en ook goed zijn afgeschermd voor interferentie. Zie www.kabelkeur.nl voor goede materialen. Misschien zit je TV op de COAX kabel doorgelust aangesloten via andere apparaten zoals video recorders en/of digitale ontvangers zodat het signaal te zwak is.

Probeer eens om de TV rechtstreeks aan te sluiten op het Abonnee Overname Punt (AOP) met een zo kort mogelijke en kwalitatief goede COAX kabel en dan even opnieuw naar de kanalen zoeken om te zien of je dan wel alles hebt. Zo ja, dan zal je de boel in huis moeten verbeteren. Zo niet, dan zal Ziggo langs moeten komen om het signaal meer te versterken voordat het bij jou in huis komt.
  #10  
Oud 21 november 2009, 14:11
sjorsw's schermafbeelding
sjorsw sjorsw is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2009
Locatie: Maastricht
Ziggo Internet: Ziggo TV Digitaal Totaal
DTV: Philips DCR 2022
Berichten: 24
Standaard

Ahaa gelukt!

In het MENU kan ik Handmatig Afstemmen kiezen. Wanneer ik de frequenties die jij doorgaf invul, vindt mijn TV de publieke omroep in HD. Dank u!

Zijn er nog andere verweg gelegen frequenties die ik mogelijk niet ontvang?

Groeten,
Sjors
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:33.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl