Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 21 november 2009, 11:37
JosD's schermafbeelding
JosD JosD is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 november 2009
Locatie: Moerkapelle Casema
Ziggo Internet: All-in-1
Berichten: 1
Standaard Is de AOP noodzakelijk?

Ik heb net het All-in-1 pakket ontvangen en aan de slag om de AOP te vervangen en de versterker aan te sluiten. Het huidige AOP kastje is een eengats-versie maar dan weer anders dan in de handleiding wordt getoond. Aan de groene kabel zit een mooi schroefstekkertje dat zo in de ingang van de signaal versterker past. Beetje zonde om dit eraf te snijden en de meegeleverde AOP aan te sluiten.

Is er een bezwaar om de AOP over te slaan en de groene kabel direct in de versterker te zetten? Of heeft de AOP een specifieke functie?

Alvast bedankt voor een reactie.
  #2  
Oud 21 november 2009, 11:46
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.309
Standaard

Het is het punt waarop de abonnee zijn apparatuur kan aansluiten.
Als jij er niet direct een tv op gaat aansluiten maar je eigen apparatuur zou ik hem er lekker tussenuit laten.
Wel even kijken of er een aardedraad bevestigd zit en die dan aan het versterkertje koppelen.
Ik heb het er zelf ook af gelaten,zoals je zelf al zegt een beetje onzinnig om er met een F-Connector ( dat stekkertje) dat doosje aan te sluiten,en dan weer een kabeltje er in doen met zo'n zelfde stekkertje naar een versterker,dan kan je die stap beter overslaan.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
  #3  
Oud 21 november 2009, 12:34
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Citaat:
Onder andere voor de veiligheid is het nodig het huis CAI-systeem galvanisch te scheiden van het kabelnet. Waarschijnlijk is volledige galvanische dat tegenwoordig zelfs verplicht. Het AOP zorgt voor deze galvanische scheiding.

Dat houdt ook in dat het huis CAI systeem niet geaard wordt d.m.v. de buitenkabel. Daarom moet het CAI systeem geaard worden. Meestal wordt het AOP in de meterkast geplaatst en daar op de aardleiding aangesloten. Het systeem moet in ieder geval direct op de aarde worden aangesloten, dus niet op de randaarde van een stopcontact of iets dergelijks.
http://www.antenneversterkers.nl/for...php?topic=18.0
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl