Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 20 november 2009, 19:44   #31
aaargh
Senior Member
 
aaargh's schermafbeelding
Standaard

Wat me direct opvalt: het modem locked op 8 kanalen, ik merk ook dat de laatste tijd de snelheid wat stabieler is dan in het begin, zouden ze kanalen hebben bijgezet ivm. de upgrade naar 120 of is het overal al 8 kanaals ?
aaargh is offline  
Oud 20 november 2009, 19:48   #32
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
Wat me direct opvalt: het modem locked op 8 kanalen, ik merk ook dat de laatste tijd de snelheid wat stabieler is dan in het begin, zouden ze kanalen hebben bijgezet ivm. de upgrade naar 120 of is het overal al 8 kanaals ?
De Ubee modems hebben standaard 8 kanalen, de Arris maar 4 kanalen. Als er 8 kanalen gebruikt worden zul je 'drukte' minder snel merken omdat als 1 kanaal de speed niet kan leveren de overige 7 dat wel redden.
Enschede is dacht ik ook één van de gemeentes waar de speed naar 120Mbit gaat en dan zijn die 8 kanalen wel handig om pieken en dalen op te vangen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 20 november 2009, 19:51   #33
aaargh
Senior Member
 
aaargh's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
De Ubee modems hebben standaard 8 kanalen, de Arris maar 4 kanalen. Als er 8 kanalen gebruikt worden zul je 'drukte' minder snel merken omdat als 1 kanaal de speed niet kan leveren de overige 7 dat wel redden.
Enschede is dacht ik ook één van de gemeentes waar de speed naar 120Mbit gaat en dan zijn die 8 kanalen wel handig om pieken en dalen op te vangen.
Dat snap ik, maar ik meen me te herinneren dat er in het begin maar 4 kanalen werden gebruikt (toen ik 't ding voor 't eerst aansloot kon ik heel eventjes in de status pagina) en nu zijn het er 8. Ik vroeg me dus af of dit overal zo is of dat het alleen hier is ivm de komende update.
aaargh is offline  
Oud 20 november 2009, 19:52   #34
nico hhw
Senior Member
 
nico hhw's schermafbeelding
Standaard

Nu begrijp ik het, een nieuwe cmts, ik ben er al een tijdje mee aan het stoeien en ik wist dat ik een ip nummer nodig had wat begon met 10 of 172, het lukte mij een paar weken geleden dus ook inderdaad niet om met tracert het ip adres te vinden, en nu dus wel.
ik was met docsdiag aan het stoeien, met dit programma kan je zonder webinterface het modem uitlezen, maar dan moet je wel het juiste
ip adres hebben. En de methode om het ip adres te vinden staat ook op de webpage van docsdiag.

voor geïnteresserden hier de webpage: http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/

en helaas Cees, hier nog geen 120 Mb, ik had het ook gelezen,
maar ik vermoed dat hhw er wel klaar voor is (ook gezien mijn
8 downstreams)
nico hhw is offline  
Oud 20 november 2009, 19:59   #35
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nico hhw Bekijk bericht
hier nog geen 120 Mb, ik had het ook gelezen,
maar ik vermoed dat hhw er wel klaar voor is (ook gezien mijn
8 downstreams)
Hier zag ik wel iemand met 120Mbit uit hhw, maar misschien is dat iemand uit een testgroepje of zoiets.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 20 november 2009, 20:04   #36
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nico hhw Bekijk bericht
ik was met docsdiag aan het stoeien
Werkt dat nu ook via het 10.x.x.x ip-adres bij jou ?
Via het 192.168.100.1 adres werkt dat meestal niet op de motorola's en ook de arris omdat daar snmp geblokkeerd is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 20 november 2009, 20:11   #37
aaargh
Senior Member
 
aaargh's schermafbeelding
Standaard

Iemand al het password achterhaald v/d telnet server ?
aaargh is offline  
Oud 20 november 2009, 20:20   #38
nico hhw
Senior Member
 
nico hhw's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Werkt dat nu ook via het 10.x.x.x ip-adres bij jou ?
Via het 192.168.100.1 adres werkt dat meestal niet op de motorola's en ook de arris omdat daar snmp geblokkeerd is.
ik heb het met docsdiag nog niet voor elkaar gekregen,
daar ga ik nog even mee stoeien.
ik kan met i.e wel gewoon met het 10.x.x.x adres het modem uitlezen.
Op de gebruikerskant is snmp geblokkeerd (192.168.1.1) en werk alleen met
docsdiag na een reset even kort tijdens het opstarten van het modem.
Maar daar heb je niets aan omdat het een momentopname betreft
tijdens het opstarten, hij geeft dan b.v. maar 1 downstream aan.

Laatst gewijzigd door nico hhw; 20 november 2009 om 20:55
nico hhw is offline  
Oud 20 november 2009, 22:10   #39
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Zijn er ook mensen met een Arris modem waar deze truuk lukt ?
Heb het vanavond even geprobeerd en met een Arris gaat het dus niet op deze manier. Ik weet mijn 10.x.x.x ip-adres (nagevraagd), maar kan dat niet pingen of via http bereiken. Ook een poortscan over de hele range op 1 ip geeft geen antwoord. Blijkbaar is bij een Arris die interface alleen bereikbaar vanaf het kabelnetwerk en niet vanaf de ethernet poort.

Morgen nog maar eens testen of de truuk met een computer in het 192.168.100.xxx netwerk via een switch aangesloten nog wel werkt met de nieuwe firmware.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 20 november 2009, 23:16   #40
Renatus
Senior Member
 
Renatus's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Ik weet mijn 10.x.x.x ip-adres (nagevraagd), maar kan dat niet pingen of via http bereiken.
Waar heb je dat nagevraagd, scheelt weer een aantal uren/dagen adressen afstropen met het gevaar dat je voor een 'hacker' wordt aangezien.

Het programma docsdiag (aangegeven door Nico hhw) geeft aan dat er geen modem is gevonden, dit houdt volgens de website in dat Ziggo het gebruik van SNMP blokkeert (http://nl.wikipedia.org/wiki/Simple_...ement_Protocol).
Renatus is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl