Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen

Mededelingen

Internet - Algemeen Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 27 november 2009, 23:24   #91
Renatus
Senior Member
 
Renatus's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
heb geen ubee modem op momment maar de iets grotere versie modem aris docsis 3.0.

ubee had alleen problemen mee.

anyway zo als al vroeg off iemand ff kan double checken off ip zelfde is als die op tracert www.ziggo.nl die op 1e hop staat.
Ok, zit je wel een beetje in het verkeerde topic, dit gaat over het uitlezen van het Ubee modem. Kan natuurlijk niet weten dat jij een arris hebt als het niet in je profiel staat.
Renatus is offline  
Oud 27 november 2009, 23:35   #92
Zer0K3wL
Banned User
 
Zer0K3wL's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Ok, zit je wel een beetje in het verkeerde topic, dit gaat over het uitlezen van het Ubee modem. Kan natuurlijk niet weten dat jij een arris hebt als het niet in je profiel staat.
ja en in begin van topic staat hoe je achter dit ip kunt komen.

het specifieke ip dat met nummer 10 begint.

als ik op tracert kijk bv ik doe tracert www.ziggo.nl.

op 1e hop begint ip ook met 10.
ik wil dus alleen double checken off ook op deze manier er achter kunt komen dit is namelijk veel makelijker dan port scanner te installen.
en tja anders bel ik wel ff mocht niet lukken met port scanner.
Zer0K3wL is offline  
Oud 28 november 2009, 07:40   #93
nico hhw
Senior Member
 
nico hhw's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
ja en in begin van topic staat hoe je achter dit ip kunt komen.

het specifieke ip dat met nummer 10 begint.

als ik op tracert kijk bv ik doe tracert www.ziggo.nl.

op 1e hop begint ip ook met 10.
ik wil dus alleen double checken off ook op deze manier er achter kunt komen dit is namelijk veel makelijker dan port scanner te installen.
en tja anders bel ik wel ff mocht niet lukken met port scanner.
gaat niet werken, de eerste 2 nummers van het ip adres kloppen
wel, maar de laatste 2 moet je echt scannen.
kijk maar even naar deze link eerder in dit topic:

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...030#post232030

tracert moet je dus zoiezo gebruiken om je ip range te bepalen over waar
je gaat scannen.
Je hoeft dan dus allen maar over de laatste 2 getallen van de ip
range te scannen de eerste 2 heb je al.

b.v. van 10.x.0.0 tot 10.x.255.255

ik heb begrepen uit andere berichten dat het het uitlezen met het ip wat je vindt, alleen
met de ubee werkt en niet met de arris.

Laatst gewijzigd door nico hhw; 28 november 2009 om 08:36
nico hhw is offline  
Oud 28 november 2009, 16:20   #94
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
op 1e hop begint ip ook met 10.
ik wil dus alleen double checken off ook op deze manier er achter kunt komen dit is namelijk veel makelijker dan port scanner te installen.
en tja anders bel ik wel ff mocht niet lukken met port scanner.
Misschien moet je gewoon even dit topic doorlezen. Het is al compleet voorgekauwd en uitgelegd hoe/wat/waarom. Ook die eerste hop die sommige mensen zien...... (daar gáát dit topic namelijk juist over)

(dat eerste 10.x.x.x ip is dus NIET je modem, maar het cmts en zie je alleen bij bepaalde merk/types CMTS, je eigen modem zit wel binnen dat subnet en je kunt in dat subnet dus vrij snel een scan doen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 29 november 2009, 04:43   #95
Zer0K3wL
Banned User
 
Zer0K3wL's schermafbeelding
Standaard

ja had ook ff 1e pagina minimaal moeten door lezen had dus niet gedaan te lui voor .
maar ben nu al bezig met scannen.

loopt hier al bijna 7 uur te scannen zonder results

Laatst gewijzigd door Zer0K3wL; 29 november 2009 om 11:14
Zer0K3wL is offline  
Oud 29 november 2009, 13:05   #96
teerex
Junior Member
 
teerex's schermafbeelding
Standaard

Ik heb nu een maitje gestuurd naar Ziggo via het contactformulier op de site. Gevraagd of ze me het ip-adres van m'n Ubee modem kunnen doormailen. Eens kijken of dat ook werkt of dat je echt de helpdesk moet bellen....
teerex is offline  
Oud 29 november 2009, 18:02   #97
satdoxter
Senior Member
 
satdoxter's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zer0K3wL Bekijk bericht
ja had ook ff 1e pagina minimaal moeten door lezen had dus niet gedaan te lui voor .
maar ben nu al bezig met scannen.

loopt hier al bijna 7 uur te scannen zonder results
In Enschede niet nodig joh kijk eens in de eerste pagina naar mijn uitleg kost hooguit 5 minuten zeker niet langer dan een uur Windows->start->uitvoeren->cmd.exe
Tracert www.ziggo.nl

Het adres die met een 10.XX.XX.XX begint onthouden

Vb bij mij is die:
10.194.128.1 - scannen tussen 10.194.128.1 en 10.194.255.255
Dit gaat met 300 tot 500 threads vrij snel
Indien geen resultaat
scannen tussen 10.194.0.0 naar 10.194.128.1
satdoxter is offline  
Oud 30 november 2009, 09:06   #98
Zer0K3wL
Banned User
 
Zer0K3wL's schermafbeelding
Standaard

ja dat had ik dus ook al probeert tis nu ook wel duidelijk alleen met ubee modem ;>.
Zer0K3wL is offline  
Oud 30 november 2009, 12:46   #99
Spekkie99
Member
 
Spekkie99's schermafbeelding
Standaard modem waarde ok?

dankzij de tips hier mijn ubee modem ook uitgelezen, ook mijne valt heel onregelmatig weg, lijkt op een reset, moet de verbinding dan weer helemaal opbouwen waarbij vooral het wachten is totdat het uplink lampje oranje wordt.

Ben bekend met de problemen tussen Ubee modem en wijkcentrale (pc is 1901) maar misschien dat ik zelf nog iets er aan kan doen.

Wie wil even kijken naar onderstaande waardes want het zegt mij niet zoveel.





Alvast bedankt!
Spekkie99 is offline  
Oud 30 november 2009, 12:49   #100
rutger89
Senior Member
 
rutger89's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spekkie99 Bekijk bericht
dankzij de tips hier mijn ubee modem ook uitgelezen, ook mijne valt heel onregelmatig weg, lijkt op een reset, moet de verbinding dan weer helemaal opbouwen waarbij vooral het wachten is totdat het uplink lampje oranje wordt.

Ben bekend met de problemen tussen Ubee modem en wijkcentrale (pc is 1901) maar misschien dat ik zelf nog iets er aan kan doen.

Wie wil even kijken naar onderstaande waardes want het zegt mij niet zoveel.
Alvast bedankt!
als ik jou was, had ik even een aantal persoonlijke dingen weggehaald.
iig het S/N puur privacy
__________________
[img src="http://www.speedtest.net/result/1050339529.png"]
rutger89 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl