Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 19 november 2009, 14:59   #1
zwattuh
Member
 
zwattuh's schermafbeelding
Standaard Af en toe blokkerig beeld met Samsung 40b650

Ik weet niet of ik deze vraag op de juiste plek stel maar ik kan niets anders vinden.

Als ik kijk bij ontvangstsignaal op mijn tv (Samsung 40B650) dan gaf hij in eerste instantie een waarde van 80 aan. Nu staat de tv dichter bij de meterkast en heb ik een dikkere tvkabel genomen. Kabel is nog maar 3 meter lang.

Nu heb ik een ontvangstsignaal van 90 maar krijg nog steeds met grote regelmaat wat blokjes in beeld. Het loopt niet allemaal soepel.
Is de waarde van 90 nog te laag? Of moet ik nog iets anders instellen?
zwattuh is offline  
Oud 19 november 2009, 15:57   #2
Zaik
Junior Member
 
Zaik's schermafbeelding
Standaard

Heb je dat op alle zenders?

Want bijna in alle gevallen word dit veroorzaakt door de bekabeling(Scartkabel)
Zaik is offline  
Oud 19 november 2009, 16:10   #3
migroen
Senior Member
 
migroen's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwattuh Bekijk bericht
Ik weet niet of ik deze vraag op de juiste plek stel maar ik kan niets anders vinden.

Als ik kijk bij ontvangstsignaal op mijn tv (Samsung 40B650) dan gaf hij in eerste instantie een waarde van 80 aan. Nu staat de tv dichter bij de meterkast en heb ik een dikkere tvkabel genomen. Kabel is nog maar 3 meter lang.

Nu heb ik een ontvangstsignaal van 90 maar krijg nog steeds met grote regelmaat wat blokjes in beeld. Het loopt niet allemaal soepel.
Is de waarde van 90 nog te laag? Of moet ik nog iets anders instellen?
Ik heb zelf ook problemen gehad met een beeld vol blokken op bepaalde zenders. Bij mij zat het probleem in een aansluitdoos van de kabel die problemen gaf. Deze opnieuw aangesloten en probleem was opgelost.

Is 80/90 niet te hoog als signaal. Volgens mij kun je ook teveel signaal krijgen en problemen krijgen. Maar daar moet even iemand met een technische achtergrond een reactie op geven want ik weet niet tot hoeveel het goed gaat. Er zijn namelijk ook verzwakkers ipv versterkers.
migroen is offline  
Oud 19 november 2009, 16:19   #4
ronvm
Senior Member
 
ronvm's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaik Bekijk bericht
Heb je dat op alle zenders?

Want bijna in alle gevallen word dit veroorzaakt door de bekabeling(Scartkabel)
Dit kan nooit door een scartkabel veroorzaakt worden omdat dat signaal analoog is. Blokken in het beeld wil sowieso zeggen dat er digitaal iets mis gaat. Dat kan heel goed de antenne-aansluiting zijn, maar ook de antenneplug of gewoon een falen in de ontvanger. Dat laatste lijkt me niet dus zou ik het toch zoeken in het antenne-signaal.
ronvm is offline  
Oud 19 november 2009, 16:39   #5
Zaik
Junior Member
 
Zaik's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Dit kan nooit door een scartkabel veroorzaakt worden omdat dat signaal analoog is.
Excuses,las weer eens te snel...Ging niet over een digitale aansluiting
__________________
-_-Behandel iedereen met respect -_-
Zaik is offline  
Oud 19 november 2009, 18:54   #6
ronvm
Senior Member
 
ronvm's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaik Bekijk bericht
Excuses,las weer eens te snel...Ging niet over een digitale aansluiting
Doen we allemaal hoor, te snel lezen . Ik hoop dat voor hem dat het probleem opgelost wordt.
ronvm is offline  
Oud 19 november 2009, 19:09   #7
zwattuh
Member
 
zwattuh's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Dit kan nooit door een scartkabel veroorzaakt worden omdat dat signaal analoog is. Blokken in het beeld wil sowieso zeggen dat er digitaal iets mis gaat. Dat kan heel goed de antenne-aansluiting zijn, maar ook de antenneplug of gewoon een falen in de ontvanger. Dat laatste lijkt me niet dus zou ik het toch zoeken in het antenne-signaal.
Ik zal de aansluitingen nogmaals controleren.

Kan iemand mij vertellen of de signaal sterkte van 90 goed is? Bitoutfrequentie is 0. Is dat de Ber waarde waar men het vaak over heeft?
zwattuh is offline  
Oud 19 november 2009, 22:19   #8
ronvm
Senior Member
 
ronvm's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwattuh Bekijk bericht
Ik zal de aansluitingen nogmaals controleren.

Kan iemand mij vertellen of de signaal sterkte van 90 goed is? Bitoutfrequentie is 0. Is dat de Ber waarde waar men het vaak over heeft?
Het is nog niet eens de sterkte maar de kwaliteit die aangegeven wordt die belangrijk is. Een signaalsterkte van '30' kan perfect en stabiele data opleveren. Ik zou inderdaad eerst de kabelaansluiting eens grondig nalopen. Denk dat je het daar moet zoeken, van plug tot plug zeg maar.
ronvm is offline  
Oud 19 november 2009, 22:39   #9
GolfTouch
Senior Member
 
GolfTouch's schermafbeelding
Standaard

Gebruik je een versterker en/of splitters? Gebruik je metalen stekkers?
Welke kabel (type) gebruik je?
__________________
Power is nothing without control !!!
GolfTouch is offline  
Oud 20 november 2009, 14:28   #10
Lindy
Junior Member
 
Lindy's schermafbeelding
Standaard Ik heb ook van alles geprobeerd...... maar helaas.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwattuh Bekijk bericht
Ik weet niet of ik deze vraag op de juiste plek stel maar ik kan niets anders vinden.

Als ik kijk bij ontvangstsignaal op mijn tv (Samsung 40B650) dan gaf hij in eerste instantie een waarde van 80 aan. Nu staat de tv dichter bij de meterkast en heb ik een dikkere tvkabel genomen. Kabel is nog maar 3 meter lang.

Nu heb ik een ontvangstsignaal van 90 maar krijg nog steeds met grote regelmaat wat blokjes in beeld. Het loopt niet allemaal soepel.
Is de waarde van 90 nog te laag? Of moet ik nog iets anders instellen?
Ik herken dat ook (heb dit LCD scherm ook n.l.).
Ik heb ook van alles geprobeerd, kabel direct naar de wandcontactdoos, met of zonder splitter, enz. enz. totaal geen verschil .
Het digitale Ziggo signaal valt toch een beetje tegen. Geen scherp beeld, ondanks dat ik alle antennemateriaal van Hirschmann heb.
Inderdaad ook een beetje blokkerig beeld met onscherpe randen. Ik vermoed dat het signaal van Ziggo simpelweg NIET top is. (is ook bewezen bij test van div. kabelmaatschappijen).
Verschilt ook per zender, de een is beter dan de ander.
Op een kijkafstand van +/- 4 meter is het allemaal wel acceptabel, maar het beeld is zeker niet mooi scherp (wat ik wel verwachtte !).
Als je daarna naar een DVD of Bluray film kijkt, is het echt een verademing ! Wat een prachtig beeld.
Als er iemand goede tips heeft om het signaal nog beter krijgt, dan houd ik mij aanbevolen,
Lindy is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl