Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 17 november 2009, 18:46   #11
Vos1
Member
 
Vos1's schermafbeelding
Standaard

De router staat vrij en niet in de buurt van andere draadloze apparaten. Een van de positieve punten van deze sitecom is dat 'ie nauwelijks warm wordt, dus daar kan 't 'em volgens mij niet in zitten. Op het moment dat de verbinding wegvalt zie ik nog mijn taakbalkpictogram met de melding: "verbonden" maar dat is slechts schone schijn, want voor de rest kan ik -wat internetten betreft- niets meer. D.w.z.: er wordt dan geen pagina meer geladen totdat de router een herstart heeft gehad. Daarna kan het weer 'lang' goed gaan. Dat van die 'N' standaard -qua router-zou een mogelijkheid kunnen zijn, hoewel de adapter in m'n notebook de 'N' standaard wel ondersteund...
Ik zal de router direct op (B+G) zetten, want dat had ik nog niet geprobeerd en hopelijk levert dat dan iets positiefs op.
In elk geval weer bedankt voor het meedenken!
De bandbreedte staat nu trouwens op 20/40 mhz..wel sneller, maar mischien ook storingsgevoeliger? Wellicht kan ik die ook beter terugzetten op 20 mhz?
Vos1 is offline  
Oud 17 november 2009, 22:53   #12
Isis
Senior Member
 
Isis's schermafbeelding
Standaard

Dat zegt me zo even niks, maar moet volgens mij niet uitmaken.
__________________
Please Google your question before asking.
Isis is offline  
Oud 18 november 2009, 12:00   #13
Vos1
Member
 
Vos1's schermafbeelding
Standaard

Bij 40 mhz (=grotere bandbreedte dan 20mhz) heb je -voor zover ik het goed heb begrepen- een groter ontvangstbereik, maar waarschijnlijk ook een grotere kans op het oppikken van stoorzenders omdat de overlap dán nu eenmaal groter is... Om de mogelijke invloed van stoorzenders te vermijden had ik aanvankelijk de gedachte om dáárom naar 20 mhz. te gaan...
Enfin, het instellen op B+G i.p.v. B+G+N heeft wél iets opgeleverd, in die zin, dat m'n laptop tot nu aan toe gewoon verbinding blijft houden! (afkloppen)
Toch nog een tegenvallertje, want toen ik op zolder een andere pc opstartte en dáár een draadloze adapter op installeerde, had ik in eerste instantie direct verbinding maar kon slechts zo'n zeven á acht minuten internetten. Tja, na die tijd was het over, want er werd geen pagina meer geladen, hoewel het taakbalkpictogram nog wel melding gaf van een uitstekende verbinding?!
De laptop die een verdieping lager stond bleef het echter wel doen (!), dus dacht ik het te kunnen verhelpen door een herstart van het systeem op zolder.
Dat hielp niet want na de herstart werd weliswaar aangegeven dat (er een uitstekende) verbinding was (vol signaal) maar pagina's konden wederom niet worden geladen.
Na een herstart van de router was er én een goed signaal én ook weer internet...en op beide systemen blijft de verbinding tot nu toe intact.
Om nu te stellen dat de problemen over zijn is misschien nog wat te vroeg, maar de komende dagen zal dat wel duidelijk worden...
Vos1 is offline  
Oud 18 november 2009, 12:27   #14
Isis
Senior Member
 
Isis's schermafbeelding
Standaard

Je geeft aan dat die computer op zolder staat, dus zit er een verdieping tussen router en computer. Wat zit er precies tussen aan vloeren? Is dat (gewapend) beton, hoe groot is de afstand, zit er een (water)bed tussen, etc?
__________________
Please Google your question before asking.
Isis is offline  
Oud 18 november 2009, 15:27   #15
Vos1
Member
 
Vos1's schermafbeelding
Standaard

Vooralsnog ga ik er voorzichtig vanuit dat het wegvallen van de verbinding op zolder een 'opstartfoutje' was, (gebeurde vlak na de installatie) want daarna deed dit probleem zich niet meer voor. (Inmiddels al een aantal malen de computer op zolder opgestart, waarbij het draadloze deel keurig blijft functioneren. De verbinding lijkt nu dus in orde en qua snelheid haal ik daar ruim 14Mbit met een G adapter in de usb poort, dus met storende elementen valt het erg mee.
Na het wijzigen van B+G+N in B+G is m'n laptop niet meer zonder verbinding geweest, terwijl die de afgelopen dagen soms wel twee maal wegviel. Winst dus,..met nogmaals mijn dank voor het meedenken!!
Enfin, het zal wel een paar dagen duren voordat ik definitief iets over de stabiliteit van de draadloze verbinding kan zeggen, maar ik heb -op grond van de resultaten van vandaag- toch goede hoop...
Wellicht dat er binnenkort ook een firmwareupdate van de kant van Sitecom komt, zodat ik de "N" standaard dan ook weer kan toevoegen..
Vos1 is offline  
Oud 22 november 2009, 13:58   #16
Isis
Senior Member
 
Isis's schermafbeelding
Standaard

Is het nog steeds stabiel?
__________________
Please Google your question before asking.
Isis is offline  
Oud 22 november 2009, 16:11   #17
Vos1
Member
 
Vos1's schermafbeelding
Standaard

Hmm, laat ik het zo zeggen: veel stabieler als voorheen. De afgelopen dagen is de wireless verbinding eenmaal uitgevallen, waarna ik -omdat het er toen even op leek dat het toch niets uitmaakte- de "N" optie weer heb ingeschakeld.
Binnen twee uur daarna, (met "N" dus ingeschakeld) was het internet weer niet te bereiken en diezelfde dag gebeurde dat nog een keer....dus toch maar weer terug naar B+G en daar draait het tot nu toe (vandaag/gisteren) zonder uitval.
Wat me wel is opgevallen is, dat de uitval steeds plaatsvindt op een computer met daarop windows XP. Die moet toch wel kunnen omgaan met de WPA2 met AES encryptie die ik op de router heb ingesteld (althans vanaf servicepack3) en wellicht dat ik daar ook nog even mee moet experimenteren... Op de enige computer waar win7 op draait is de wireless functie nog niet een keer uitgevallen, maar dat kan natuurlijk ook puur toeval zijn.
Vos1 is offline  
Oud 22 november 2009, 17:40   #18
mesa57
Senior Member
 
mesa57's schermafbeelding
Standaard

Volgens mij zit wpa2/aes niet zozeer in windows alswel in de drivers van je wireless netwerkkaart. Wellicht die eens vernieuwen.
mesa57 is offline  
Oud 23 november 2009, 08:40   #19
Vos1
Member
 
Vos1's schermafbeelding
Standaard

Uiteraard bedankt voor je tip, maar ik had de allerlaatste drivers voor m'n Wlan al geinstalleerd
Voor zover ik het heb begrepen, kan XP niet goed omgaan met WPA2/AES, tenzij je servicepack 2 (kan ook drie zijn) hebt geinstalleerd.
Enfin, als ik kijk hoe vaak het wlan nu wegvalt i.t.t. vorige week, kan ik ook niet echt meer spreken van een groot probleem...
100% betrouwbaarheid is -wat dat aangaat- natuurlijk erg fijn, maar ik hoor van veel gebruikers, dat zij ook zo af en toe hun router moeten resetten omdat het draadloze deel er tussenuit is gegaan.
Begrijp me niet verkeerd: elke dag uitval, of soms twee keer per dag -zoals de situatie bij mij was- is natuurlijk onacceptabel, maar dat doet zich gelukkig niet meer voor...
Vos1 is offline  
Oud 23 november 2009, 11:26   #20
svanderlinden
Member
 
svanderlinden's schermafbeelding
Standaard

[QUOTE=Vos1;233470]Uiteraard bedankt voor je tip, maar ik had de allerlaatste drivers voor m'n Wlan al geinstalleerd
Voor zover ik het heb begrepen, kan XP niet goed omgaan met WPA2/AES, tenzij je servicepack 2 (kan ook drie zijn) hebt geinstalleerd.
QUOTE]

Tja weer een gevalletje van een PC die NIET uptodate is......

Grtz, Steven
svanderlinden is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl