Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 16 november 2009, 21:58
vbec's schermafbeelding
vbec vbec is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: maasbree
Ziggo Internet: Arris
DTV: Humax 5050c
Berichten: 1
Exclamation Grijze strepen

Hallo,
Ik ben sinds maart in het bezit van een Humax 5050c. Sinds aanschaf een echt perfect apparaat en af en toe wel eens een bug, zoals ook op dit forum wel vaker beschreven.
Echter sinds vanavond heb ik iets compleet nieuws ervaren wat ik ook op het forum nog niet terug heb kunnen vinden. Tijdens een uitzending op de NL zenders (1+2+3) krijg ik af en toe grijze knipperende balken (lijkt wel interlaced) in het scherm. Het lijkt op een korte storing en gaat ook vanzelf weer weg. Het uitzetten (helemaal uit) en opnieuw opstarten resulteert ook in het opstartscherm weer in het humaxlogo (blauwe scherm) met de grijze knipperende strepen. Er is sinds maart niets in de configuratie en kabels veranderd. En zoals gezegd is het de eerste keer dat ik het mee maak. Iemand een suggestie wat dit kan zijn en hebben er meer last van (gehad)? De HDD is overigens 70% vol.
Bedankt voor jullie reactie.

EDIT: Het is op alle kanalen na een tijdje van verschillende duur. Wanneer ik analoog kijk zie ik het niet. De signaalsterke is overigens 31%, dit is niet anders dan sinds de aanschaf.

Laatst gewijzigd door vbec; 16 november 2009 om 22:26
  #2  
Oud 17 november 2009, 01:01
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.670
Standaard

Lijkt wel of er invloeden van buitenaf die storingen veroorzaken. Of het defect zit in de Humax.
Misschien even een paar opties die je kunt testen.
Heb je je coax-installatie geaard? Zie o.a. dit topic:
Tip! Voorkomen ontvangst problemen (ned 1,2 &3 HD)

Gebruik je metalen stekkers en goede afgeschermde kabel (b.v. coax 12, Hirschmann Koka799)?
Sluit je humax eens direct aan op het AOP (abonnee overname punt) met een goede (zo kort mogelijke) afgeschermde kabel en metalen stekkers. Direct erop zonder splitter(s) (ook die van Ziggo evt) en/of versterker ertussen.
Bekijk dan of deze storing zich nog steeds voor doet.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #3  
Oud 17 november 2009, 01:33
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vbec Bekijk bericht
Hallo,
Ik ben sinds maart in het bezit van een Humax 5050c. Sinds aanschaf een echt perfect apparaat en af en toe wel eens een bug, zoals ook op dit forum wel vaker beschreven.
Echter sinds vanavond heb ik iets compleet nieuws ervaren wat ik ook op het forum nog niet terug heb kunnen vinden. Tijdens een uitzending op de NL zenders (1+2+3) krijg ik af en toe grijze knipperende balken (lijkt wel interlaced) in het scherm. Het lijkt op een korte storing en gaat ook vanzelf weer weg. Het uitzetten (helemaal uit) en opnieuw opstarten resulteert ook in het opstartscherm weer in het humaxlogo (blauwe scherm) met de grijze knipperende strepen. Er is sinds maart niets in de configuratie en kabels veranderd. En zoals gezegd is het de eerste keer dat ik het mee maak. Iemand een suggestie wat dit kan zijn en hebben er meer last van (gehad)? De HDD is overigens 70% vol.
Bedankt voor jullie reactie.

EDIT: Het is op alle kanalen na een tijdje van verschillende duur. Wanneer ik analoog kijk zie ik het niet. De signaalsterke is overigens 31%, dit is niet anders dan sinds de aanschaf.
Lijkt me echt een defect in de Humax zelf omdat je het ook in het opstartscherm hebt en omdat je sinds de aanschaf niets aan je bekabeling hebt gewijzigd. Meteen reclameren dus, je hebt nog garantie.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)


Labels
grijze strepen storing



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl