Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Nieuws

Mededelingen

Nieuws Nieuwsberichten over digitale TV en Radio en zenderwijzigingen bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 16 november 2009, 21:28
picasso's schermafbeelding
picasso picasso is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: rijswijk zh
DTV: Sony KDL 40X3500
Berichten: 9
Smile [Opgelost] Sony 40X3500 + Alphacrypt = GEEN Film1 Action

Beste mensen,

ik heb sinds een jaar een Sony 40X3500 en AlphaCrypt Classic met SW 3.18 met een Ziggo digitaal abo. Alle zenders werken behalve Pro Sieben, ik zie wel EPG maar heb geen beeld of geluid.

Sinds 1 week heb ik een Film1-Abo. Alles werkt, behalve Film1 Action : EPG maar geen beeld en geluid

Nu heb ik heel veel in dit forum gelezen over AlphaCrypt Classic en TC. Maar wat ik snap is dat je met Classic of niets ontvangt of helemaal geen problemen hebt. Maar dat je alleen enkele programma's ontvangt heb ik niet gezien...

Dus : heeft iemand hetzelfde probleem of en/of een oplossing ???

Oh ja : Film 1 HD werkt ... maar niet in HD. AlphaCrypt heeft geen HD decoding

Groet, picasso

Laatst gewijzigd door picasso; 19 november 2009 om 13:12 Reden: opgelost !
  #2  
Oud 16 november 2009, 21:43
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door picasso Bekijk bericht
ik heb sinds een jaar een Sony 40X3500 en AlphaCrypt Classic met SW 3.18 met een Ziggo digitaal abo. Alle zenders werken behalve Pro Sieben, ik zie wel EPG maar heb geen beeld of geluid.
Heb je wel beeld op de volgende kanalen:
Zappelin 24 / Familie 24
Eredivisie Live 4
Sport 1 HD
Weer en Verkeer

Citaat:
Sinds 1 week heb ik een Film1-Abo. Alles werkt, behalve Film1 Action : EPG maar geen beeld en geluid
Heb je wel beeld op de volgenden kanalen:
NostalgieNet
Al-jazeera Internat
Zee Cinema
Ziggo TV
Comedy Central Family
Preview TV

Citaat:
Nu heb ik heel veel in dit forum gelezen over AlphaCrypt Classic en TC. Maar wat ik snap is dat je met Classic of niets ontvangt of helemaal geen problemen hebt. Maar dat je alleen enkele programma's ontvangt heb ik niet gezien...
De 3x00 series van Sony met HD compatible MPEG chipset staan bekend om hun problemen in samenwerking de AlphaCrypt Classic CAM. Het blijft lastig om daar een exacte oorzaak aan te verbinden.

Citaat:
Oh ja : Film 1 HD werkt ... maar niet in HD. AlphaCrypt heeft geen HD decoding
Als je beeld en geluid hebt op Film1 HD dan ontvangt en verwerkt je TV een HD stream. Een AlphaCrypt Classic CAM is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart formaat. De MPEG chipset in de TV bepaalt het soort kanalen dat kan worden weergegeven en in geval van de Sony X3500 zijn dat dus ook de HDTV kanalen.
  #3  
Oud 16 november 2009, 22:04
picasso's schermafbeelding
picasso picasso is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: rijswijk zh
DTV: Sony KDL 40X3500
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Heb je wel beeld op de volgende kanalen:
Zappelin 24 / Familie 24
Eredivisie Live 4
Sport 1 HD
Weer en Verkeer


Heb je wel beeld op de volgenden kanalen:
NostalgieNet
Al-jazeera Internat
Zee Cinema
Ziggo TV
Comedy Central Family
Preview TV
Sommige heb ik helemaal niet. En op deze heb ik geen ook beeld/geluid:
Zee Cinema
Ziggo TV
Comedy Central Family

Moet ik een nieuwe scan maken

Altijd lastig met het sorteren bij de Sony ...

PS : op mijn oude TV heb ik nog die oude Samsung decoder zitten, hier werkt Pro Sieben, zonder nieuwe scan.
  #4  
Oud 16 november 2009, 22:19
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door picasso Bekijk bericht
Sommige heb ik helemaal niet. En op deze heb ik geen ook beeld/geluid:
Zee Cinema
Ziggo TV
Comedy Central Family

Moet ik een nieuwe scan maken
Je voert hopelijk toch wel netjes alle scan parameters in bij de Quick Scan optie zoals die vermeld stonden in de installatie handleiding die je bij smartcard hebt gehad?

Zie verder de volgende informatie over alle kanalen en de verdeling daarvan over de frequenties zoals die bij Ziggo/Casema van toepassing zijn. Aan de hand van die lijst kan je controleren of je problemen hebt met één kanaal of een groep van kanalen op een bepaalde frequentie. De kanalen die bij Ziggo/Casema op de 396 MHz worden doorgegeven ga je overigens niet vinden door een andere bug in deze Sony TV.

http://gathering.tweakers.net/forum/...32914#31632914
  #5  
Oud 16 november 2009, 22:22
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door picasso Bekijk bericht
Moet ik een nieuwe scan maken
Het is lastig, maar de Sony TV ondersteunt geen automatische kanalen update functionaliteit of dat werkt niet goed. Van tijd tot tijd zal je dus handmatig de boel moeten verversen door opnieuw te scannen.
  #6  
Oud 16 november 2009, 22:28
picasso's schermafbeelding
picasso picasso is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: rijswijk zh
DTV: Sony KDL 40X3500
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Je voert hopelijk toch wel netjes alle scan parameters in bij de Quick Scan optie zoals die vermeld stonden in de installatie handleiding die je bij smartcard hebt gehad?

[snip] De kanalen die bij Ziggo/Casema op de 396 MHz worden doorgegeven ga je overigens niet vinden door een andere bug in deze Sony TV.

http://gathering.tweakers.net/forum/...32914#31632914
Volgens deze link zijner voraal radio's op 396 MHz, dus niet zo erg.
Maar wat zijn dat voor Quick Scan opties van de smartcard
Die smartcard is die normale ziggo/ex-casema die ik in die alphacrypt geplaatst heb ...
  #7  
Oud 16 november 2009, 22:33
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.445
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door picasso Bekijk bericht
Volgens deze link zijner voraal radio's op 396 MHz, dus niet zo erg.
Maar wat zijn dat voor Quick Scan opties van de smartcard
Die smartcard is die normale ziggo/ex-casema die ik in die alphacrypt geplaatst heb ...
Kijk hier eens voor info wat betreft het op de juiste manier zoeken van de digitale zenders op een Sony TV:
Sony 40W4730 met Alphacrypt
  #8  
Oud 16 november 2009, 22:44
picasso's schermafbeelding
picasso picasso is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: rijswijk zh
DTV: Sony KDL 40X3500
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Kijk hier eens voor info wat betreft het op de juiste manier zoeken van de digitale zenders op een Sony TV:
Sony 40W4730 met Alphacrypt
Bedankt !
Heb je nog een link voor
frequentie
netwerk ID
symbol rate ?
Ziggo site is niet zo makkelijk te doorzoeken.

In die handleiding op die link staat:
Nu de snelscan starten en hij vindt iets van 280 services of zo.
Nu kun je je alphacrypt kaart insteken en daarna je smartcard.

Een snelscan zonder CI module en Smartcard

Laatst gewijzigd door picasso; 16 november 2009 om 22:50
  #9  
Oud 16 november 2009, 22:53
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.445
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door picasso Bekijk bericht
Bedankt !
Heb je nog een link voor
frequentie
netwerk ID
symbol rate ?
Ziggo site is niet zo makkelijk te doorzoeken.

In die handleiding op die link staat:
Nu de snelscan starten en hij vindt iets van 280 services of zo.
Nu kun je je alphacrypt kaart insteken en daarna je smartcard.

Een snelscan zonder CI module en Smartcard
Bij het scannen kan je gewoon de CAM+Smartcard laten zitten, dit moet geen probleem zijn bij de TV's met CI/Alphacrypt combinatie.

Bepaal aan de hand van je postcode de juiste frequentie en netwerk id.
Deze gegevens kun je opzoeken in deze handleiding: Ziggo: Handleiding digitale televisie (PDF)

Zie ook nog deze link met nog wat extra info: Alphacrypt instellen (Sony)
  #10  
Oud 16 november 2009, 23:12
picasso's schermafbeelding
picasso picasso is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: rijswijk zh
DTV: Sony KDL 40X3500
Berichten: 9
Talking

Bedankt an ArChie en The_Doman

Alles werkt
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Nieuws


Labels
alphacrypt, film1, sony 40x3500



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:47.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl