Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie

Mededelingen

Ziggo Vaste Telefonie Discussies en vragen over Ziggo Vaste Telefonie, nieuwe diensten, tarieven e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 16 november 2009, 19:35
keijsers's schermafbeelding
keijsers keijsers is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: ziggo
Ziggo Internet: alles in 1 plus
DTV: panasonic
Berichten: 1
Angry geen telefonie

sins drie weken geen telefoon na vele telefoontjes en mailtjes , nog niks gebeurd ik ben van telfort terug naar ziggo gegaan . nummer is overgedaan hebben ze gezegt bij ziggo dus ik denk dat de rest niet zo'n
probleem moet zijn dacht ik .
lampje knippert lijn is dood , een kennis van ons is ook overgestapt
hij kan alleen bellen maar niet gebeld worden slechte reclame voor ziggo ,
internet doet het wel , dat schijnt wel te lukken
ik heb alles geprobeerd modem resetten en mailen bellen
  #2  
Oud 16 november 2009, 19:42
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.668
Standaard

Welk lampje knippert, wanneer knippert deze en welk modem heb je?
Hier (Arris TM702) brandt het TEL lampje continu en knippert alleen het LINK lampje.
Als ik de "hoorn opneem" gaat het TEL lampje wel knipperen.
Heb je al een nieuw kabeltje getest?
Gebruik je ingang TEL 1?
__________________
Power is nothing without control !!!
  #3  
Oud 16 november 2009, 20:39
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Als het tel1 lampje knippert, haal dan eens de telefoonkabel uit het modem en haal het modem van de stroom. Als tel1 dan nog knippert (dus zonder de telefoonkabel in je modem) ligt het in je modem en kan je het beste de HD bellen.
Knippert het niet, dan ligt het waarschijnlijk bij je kabel/telefoon.
__________________
Please Google your question before asking.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:23.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl