Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 13 november 2009, 20:09
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.669
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Normaal zou dit toch niet zo'n probleem mogen zijn. Misschien op enkele zenders wat mindere ontvangst, maar helemaal niks ?
Ik verdenk dat er ergens iets slecht kontakt maakt.
Klopt. Vandaar ook eerst de tip om te kijken naar de kabel direct op het AOP en/of het gebruik van een goede splitter.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
@Golftouch : in dit geval zou ik de Konig AMP 20 aanbevelen. Zitten al 4 aansluitingen op, retourgeschikt en meer als de helft goedkoper.
Ik ken persoonlijk de Konig niet en ook geen ervaringen van andere gebruikers. Maar goedkoper is (meestal) altijd goed .
Ken jij hem wel? En wat zijn je bevindingen hiermee?
__________________
Power is nothing without control !!!
  #12  
Oud 13 november 2009, 20:19
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GolfTouch Bekijk bericht
Ken jij hem wel? En wat zijn je bevindingen hiermee?
Ik heb hem hier in de kast zitten. Hij is natuurlijk bedoelt voor een stersysteem, maar ik heb er op de installatie naar boven 2 rijgdozen op zitten (15db en 10db). Omdat ik nog geen afc1211 heb, heb ik beneden ook een rijgdoos van 10db met eindweerstand zitten. Beetje rare configuratie, maar het werkt prima. De amp 20 is teruggeregeld naar ongeveer de helft / driekwart. Beneden ongeveer 8 meter koka799 en naar boven resp 10 en 5 meter. Overal uitstekend beeld en geen storingen.
  #13  
Oud 16 november 2009, 09:18
sjaakhaas's schermafbeelding
sjaakhaas sjaakhaas is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2009
Locatie: Velp @home
Berichten: 8
Standaard

Nou ik ben er achter hoor!

Eerst een female f-connector to female-coax gekocht en zo beide wcd's aan het AOP aangesloten... resultaat: wel iets beter maar nog steeds geen digitaal beeld...

Hierna heb ik de wcd's van de muur gehaald, opnieuw gemonteerd ... en wat denk je... perfect "sterk signaal" met digitale televisie! Analoog is voor Ned 1, 2 en 3 niet heel super, maar dat kijk ik toch niet...

... ik wil bij deze mijn aannemer bedanken voor mijn kopzorgen!
  #14  
Oud 16 november 2009, 10:00
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.669
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjaakhaas Bekijk bericht
Hierna heb ik de wcd's van de muur gehaald, opnieuw gemonteerd ... en wat denk je... perfect "sterk signaal" met digitale televisie! Analoog is voor Ned 1, 2 en 3 niet heel super, maar dat kijk ik toch niet...
Wat was het probleem dan? Maakte de buitenmantel geen goed contact?
Wat is je signaalsterkte, kwaliteit en BER nu?
__________________
Power is nothing without control !!!
  #15  
Oud 16 november 2009, 12:07
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Aha, mijn verdenking van een slecht contact begint waarheid te worden ...
Maar : je moet analoog toch wel een goed beeld hebben om digitale ontvangst zonder storingen te kunnen garanderen. Dus je bent m.i. nog niet klaar ...
  #16  
Oud 17 november 2009, 09:05
sjaakhaas's schermafbeelding
sjaakhaas sjaakhaas is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2009
Locatie: Velp @home
Berichten: 8
Standaard

Ik heb wel goed signaal analoog maar niet op Ned 1, 2 en 3... de meeste commerciele zenders erna wel... het is overigens ook niet heel erg... het is meer een analoog streepje op het beeld zegmaar.

Bij de wcd's heb ik de mantel wat verder teruggeschoven en het plastic rondom de kerndraad wat verder afgesneden, het leek er namelijk op dat hij niet ver genoeg in het aansluitpuntje zat... dit maakte een verschil van GEEN signaal naar "STERK SIGNAAL" ... lijkt me dan toch de kern van het probleem?!?

Exacte cijfers zal ik nog eens opzoeken (vanavond denk ik)
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:06.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl