Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 12 november 2009, 10:52
student1's schermafbeelding
student1 student1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2009
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
Berichten: 3
Standaard Opzet router/switch studentenhuis

Beste Ziggogebruikers,

Ik heb een vraag waarvan ik hoop dat jullie hem kunnen beantwoorden. Sinds kort zijn wij overgestapt naar Ziggo met een alles-in-1-extra pakket. Dit omdat we met 11 man wonen en hier non stop gedownload wordt.
Vroeger hadden we ADSL van KPN, en met een switch konden alle computers verbonden worden met het internet.

Nu is dit niet meer mogelijk, en moet er een router gekocht worden. Kan er een router voor de switch geplaatst worden zodat hier alle 11 computers verbonden zijn met het internet? En welke router raden jullie aan?

Alvast bedankt

Laatst gewijzigd door student1; 12 november 2009 om 11:36
  #2  
Oud 12 november 2009, 12:30
commander's schermafbeelding
commander commander is offline
Administrator
Site Admin
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Ziggo-gebied
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door student1 Bekijk bericht
Kan er een router voor de switch geplaatst worden zodat hier alle 11 computers verbonden zijn met het internet? En welke router raden jullie aan?
Ja dat kan. Een router heeft meestal al een ingebouwde switch met 4 poortjes, op 1 van die poortjes sluit je de bestaande switch aan. Voordeel van een router is dat hij meestal ook gelijk draadloos is dus dat is misschien ook handig voor de eventuele laptops die jullie hebben.

Type router: Er staan verschillende artikelen in dit forumdeel, houdt er rekening mee dat niet iedere router de snelheid van alles-in-1 extra aan kan en zeker niet in de toekomst, dus je kunt beter gelijk een 'snelle' kiezen.
  #3  
Oud 12 november 2009, 12:38
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

zeker als je met 11 man er aan loopt te trekken. Mischen qos goed instellen zodat iedereen evenveel heeft.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/31.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #4  
Oud 12 november 2009, 14:14
student1's schermafbeelding
student1 student1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2009
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
Berichten: 3
Standaard

Na beetje rondgekeken te hebben ben ik twee modellen tegengekomen:

Netgear WNDR3500
Linksys WRT610N

De linksys is duurder, maar de specs komen volgens mij in grote lijnen overeen.

Stabiele/snelle wireless is geen must, gaat er meer om of die 11 studenten kan trekken.

Welke raden jullie aan?
  #5  
Oud 12 november 2009, 15:40
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Ik zou de Linksys nemen. De onderlinge verbinding tussen de poorten (backplane) is beter dan bij de Netgear. Als je bij de Netgear op alle vier de poorten 100 MBit wil trekken, kan die dat niet aan; de Linksys kan dat een stuk beter.
Plus dat Linksys in mijn ervaring betere kwaliteit levert dan Netgear.
__________________
Please Google your question before asking.
  #6  
Oud 12 november 2009, 18:32
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.466
Standaard

Beide zijn draadloze routers (welliswaar ook met een poortje). Maar volgens mij heb je geen draadloos nodig of wel ?
  #7  
Oud 13 november 2009, 18:47
student1's schermafbeelding
student1 student1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 november 2009
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Beide zijn draadloze routers (welliswaar ook met een poortje). Maar volgens mij heb je geen draadloos nodig of wel ?
Neh, niet per se. Draadloos internet wordt dan alleen een mooi extraatje. Of zijn er betere routers van diezelfde prijscategorie die niet draadloos zijn?
  #8  
Oud 14 november 2009, 11:39
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Kan je hier eens kijken:
http://www.linksysbycisco.com/UK/en/products/Routers
De onderste vier zijn niet draadloos.
__________________
Please Google your question before asking.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:54.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl