Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 18 november 2009, 04:36   #101
Mirrrr
Senior Member
 
Mirrrr's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Tot nu toe zijn het alleen Parel en Pierre_1 die daadwerkelijk aangeven dat de newsserver download bij hun nog niet altijd naar behoren is, anderen melden situaties die niet newsserver gerelateerd zijn (6Mbit ipv 50Mbit, spontaan resettend modem). Daar zijn volgens mij genoeg andere topics voor dan diegene die reeds is gesloten.
Nou het is zo minimaal dat ik me daar echt niet in een ander topic meer druk om ga maken. Ben zo happy met wat ik heb
Mirrrr is offline  
Oud 18 november 2009, 07:34   #102
satdoxter
Senior Member
 
satdoxter's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Tot nu toe zijn het alleen Parel en Pierre_1 die daadwerkelijk aangeven dat de newsserver download bij hun nog niet altijd naar behoren is, anderen melden situaties die niet newsserver gerelateerd zijn (6Mbit ipv 50Mbit, spontaan resettend modem). Daar zijn volgens mij genoeg andere topics voor dan diegene die reeds is gesloten.
Nou zet mij aan het lijstje erbij de Ubee is veel beter geworden met beter maar nog steeds niet in de buurt van de Arris, er is nog steeds werk aan de winkel, moet nu weg zal straks wel toelichting geven.
satdoxter is offline  
Oud 18 november 2009, 09:28   #103
kontknager
Member
 
kontknager's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door satdoxter Bekijk bericht
Nou zet mij aan het lijstje erbij de Ubee is veel beter geworden met beter maar nog steeds niet in de buurt van de Arris, er is nog steeds werk aan de winkel, moet nu weg zal straks wel toelichting geven.
Bij mij is het ook verbeterd, maar nog steeds niet in orde (totaal wegvallende usenet verkeer om de halve minuut ongeveer) Nu weer de arris aangesloten, en werkt perfect. Paar honderd GB binnen gehaald afgelopen nacht
kontknager is offline  
Oud 18 november 2009, 12:53   #104
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Ik vind het wel heel opvallend dat er dus geen Firmware-update is geweest voor het Ubee modem, ondanks dat dat wel gesuggereerd was hier! Er schijnt een landelijke netwerk-aanpassing zijn geweest.
Het probleem met news-speed zou opgelost zijn door een aanpassing in de profiel-files voor dit modem. Elk modem heeft voor elk abonnement een eigen profiel, wat gedownload wordt op het moment dat het modem zich aanmeldt. Daarin staat dus ook hoe snel je modem moet werken. Als je een ander abonnement neemt wordt voor jouw modem een andere profielfile opgehaald. Door aanpassingen in die configuratie zou dit opgelost moeten zijn. En vandaar dat je dit dan ook merkt na een reset van je modem omdat dan het profiel opnieuw opgehaald wordt.

Buiten die speedproblemen spelen er ook nog stabiliteits problemen (wegvallende verbindingen), maar dat komt niet overal voor en heeft misschien te maken met merk/type cmts waar het modem aan hangt. Dat is binnen Ziggo niet gelijk omdat het vroeger 3 verschillende netwerken waren. Daarvoor zou wel een firmware update komen van het modem, maar wanneer die klaar is en of die al klaar is en of die voor alle modems/gebieden nodig is weet ik niet.

Verder heb je dan nog lokale problemen (slecht signaal van 1 of meer abonnees) wat problemen kan geven.

Voor iedereen is het dus verschillend van welke van de 3 oorzaken of combinaties ervan je last hebt.

Ik verwacht niet dat het nu voor Ziggo "klaar is" en dat sommige mensen nog met problemen blijven zitten. Een groot deel van de problemen lijkt nu opgelost door het andere profiel, andere zullen ook wel opgelost worden denk ik.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 18 november 2009, 14:06   #106
Parel
Senior Member
 
Parel's schermafbeelding
Standaard Ubee

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Het probleem met news-speed zou opgelost zijn door een aanpassing in de profiel-files voor dit modem. Elk modem heeft voor elk abonnement een eigen profiel, wat gedownload wordt op het moment dat het modem zich aanmeldt. Daarin staat dus ook hoe snel je modem moet werken. Als je een ander abonnement neemt wordt voor jouw modem een andere profielfile opgehaald. Door aanpassingen in die configuratie zou dit opgelost moeten zijn. En vandaar dat je dit dan ook merkt na een reset van je modem omdat dan het profiel opnieuw opgehaald wordt.

Buiten die speedproblemen spelen er ook nog stabiliteits problemen (wegvallende verbindingen), maar dat komt niet overal voor en heeft misschien te maken met merk/type cmts waar het modem aan hangt. Dat is binnen Ziggo niet gelijk omdat het vroeger 3 verschillende netwerken waren. Daarvoor zou wel een firmware update komen van het modem, maar wanneer die klaar is en of die al klaar is en of die voor alle modems/gebieden nodig is weet ik niet.

Verder heb je dan nog lokale problemen (slecht signaal van 1 of meer abonnees) wat problemen kan geven.

Voor iedereen is het dus verschillend van welke van de 3 oorzaken of combinaties ervan je last hebt.

Ik verwacht niet dat het nu voor Ziggo "klaar is" en dat sommige mensen nog met problemen blijven zitten. Een groot deel van de problemen lijkt nu opgelost door het andere profiel, andere zullen ook wel opgelost worden denk ik.
Hoi, goed verhaal.
Firmware is inderdaad nog niet aangepast staat bij mij nog steeds op Software versie: 4.111.3008
Kun je dat profiel ook ergens in je modem zien als je dat uitleest? of staat dat onder Advanced?( inlog misschien bekend?)
Ik vind het bij mij wel raar dat als hij stilvalt, helemaal niks meer dus, dat hij dan na de eerste reset heel langzaam gaat, doe ik dan na 10 minuten weer een reset loopt hij weer gesmeerd.
Dit is nu al twee dagen zo, zou kunnen komen omdat ze er misschien nog mee bezig zijn.
Mijn signaal schijnt wel goed te zijn, dat hebben ze al twee keer nagekeken.
Hoop dat het uiteindelijk wel goed komt, alleen jammer dat Ziggo op hun site niet laat zien hoever ze er mee staan.
__________________
Met vriendelijke groet.
Parel is offline  
Oud 18 november 2009, 14:17   #107
rutger89
Senior Member
 
rutger89's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Parel Bekijk bericht
Hoi, goed verhaal.
Firmware is inderdaad nog niet aangepast staat bij mij nog steeds op Software versie: 4.111.3008
Kun je dat profiel ook ergens in je modem zien als je dat uitleest? of staat dat onder Advanced?( inlog misschien bekend?)
Ik vind het bij mij wel raar dat als hij stilvalt, helemaal niks meer dus, dat hij dan na de eerste reset heel langzaam gaat, doe ik dan na 10 minuten weer een reset loopt hij weer gesmeerd.
Dit is nu al twee dagen zo, zou kunnen komen omdat ze er misschien nog mee bezig zijn.
Mijn signaal schijnt wel goed te zijn, dat hebben ze al twee keer nagekeken.
Hoop dat het uiteindelijk wel goed komt, alleen jammer dat Ziggo op hun site niet laat zien hoever ze er mee staan.
admin/password
rutger89 is offline  
Oud 18 november 2009, 14:33   #108
Parel
Senior Member
 
Parel's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rutger89 Bekijk bericht
admin/password
Hoi Hartelijk dank.
Het eventlog staat vol met Critical (3) en Error (4)
Omschrijving:
Missing BP Configuration Settings, zou dat je profiel kunnen zijn?
Kan nu in ieder geval zelf zien of het modem wel of niet goed werkt.
__________________
Met vriendelijke groet.
Parel is offline  
Oud 19 november 2009, 06:44   #109
matty
Junior Member
 
matty's schermafbeelding
Standaard statuspagina

Hoe kom je eigenlijk bij de statuspagina van de modem?
matty is offline  
Oud 19 november 2009, 13:27   #110
Sandokando
Member
 
Sandokando's schermafbeelding
Standaard

pffff ik blij dat bij mij de Ubee omgeruild is voor een Arris .
Sandokando is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl