Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 12 november 2009, 15:19   #11
JW-NHS
Senior Member
 
JW-NHS's schermafbeelding
Standaard

Da's niet al te veel, lijkt me zo.
Zie je ook iets van BER waarden? Die moeten in principe op 0 staan.

Groet,
JW
JW-NHS is offline  
Oud 12 november 2009, 15:31   #12
rowdy
Senior Member
 
rowdy's schermafbeelding
Standaard

Ik heb ook 4 van de 7 balkjes bij signaalsterkte.
Bij signaalkwaliteit staat 'goed'.
rowdy is offline  
Oud 12 november 2009, 15:42   #13
JW-NHS
Senior Member
 
JW-NHS's schermafbeelding
Standaard

Kun je bij de Philips de BER waarde laten weergeven?

Groet,
JW
JW-NHS is offline  
Oud 12 november 2009, 15:46   #14
rowdy
Senior Member
 
rowdy's schermafbeelding
Standaard

Nee, niet bij de huidige software.
Het schijnt dat versie 66 meer biedt (2x option drukken bij zender), maar dat heb ik zelf nog niet kunnen zien aangezien 66 er nog steeds niet is voor andere series dan de 9000.
rowdy is offline  
Oud 12 november 2009, 16:02   #15
JW-NHS
Senior Member
 
JW-NHS's schermafbeelding
Standaard

Da's jammer, dat zou een goede indicatie geweest kunnen zijn om er achter te komen of het in de TV zelf dan wel de kabel(aansluiting) zit.

Groet,
JW
JW-NHS is offline  
Oud 12 november 2009, 17:28   #16
nlrb
Senior Member
 
nlrb's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rowdy Bekijk bericht
Nee, niet bij de huidige software.
Het schijnt dat versie 66 meer biedt (2x option drukken bij zender), maar dat heb ik zelf nog niet kunnen zien aangezien 66 er nog steeds niet is voor andere series dan de 9000.
De .66 geeft na 1x info gevolgd door 1x options de signaalsterkte (streepjes) en signaalkwaliteit (bv. goed). Daarachter staat de BER.
nlrb is offline  
Oud 23 november 2009, 09:56   #17
rowdy
Senior Member
 
rowdy's schermafbeelding
Standaard

En, wat was het nu Jef?

Ben wel benieuwd naar de uiteindelijke oorzaak eigenlijk.

Bedankt.
rowdy is offline  
Oud 23 november 2009, 16:02   #18
Jef
Junior Member
 
Jef's schermafbeelding
Standaard

Het probleem is er nog steeds.

.66 firmware geinstaleerd ook niet geholpen.

Andere Philips tv hier geplaatst om te kijken of deze het zelfde probleem zou geven en dat was niet het geval dus zou je denken dat het signaal goed moet zijn...

Dealer gebeld, deze heeft Philips ingeschakeld, deze weer iemand anders en nu komt er volgende week maandag een monteur om iets te vervangen!

ben benieuwd...

Hou jullie op de hoogte
Jef is offline  
Oud 30 november 2009, 20:26   #19
Jef
Junior Member
 
Jef's schermafbeelding
Standaard

Monteur is vandaag geweest... had verkeerde printplaat bij zich, nieuwe afspraak maken en wachten maar weer!
Jef is offline  
Oud 30 november 2009, 22:54   #20
rowdy
Senior Member
 
rowdy's schermafbeelding
Standaard

Dat zul je altijd zien he...

Was het niet toevallig eentje van een 9000-serie? Had je misschien een gratis upgrade gehad!
rowdy is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl