Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email

Mededelingen

Email Discussies en vragen over Ziggo Email en mailserver problemen.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 10 november 2009, 19:51
fritsh's schermafbeelding
fritsh fritsh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2009
Locatie: Santpoort-N Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus
DTV: Cisco 8455 DVB HD PVR
Berichten: 2
Standaard Kan maar naar een mailadres tegelijk versturen

Een mailtje naar één ontvanger gaat dus wel goed.
Zodra ik meer geadresseerden selecteer krijg ik de foutmelding " 550 Unrouteable address ". Ik gebruik Microsoft Outlook 2007.
Heb van alles geprobeerd dus Aan, CC, BCC eigen email adres erbij , etc.
Kom bij xs4all vandaan er daar was het nooit een probleem !!

Heeft iemand hier een oplossing voor ??

Alvast bedankt.
  #2  
Oud 11 november 2009, 05:53
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Al geprobeerd om het via windows mail ( windows live ) of outlook express te doen

misschien ergens een setting scheef staan ?

http://www.mydigitallife.info/2007/0...-domain-error/

https://windowslivehelp.com/community/t/49219.aspx

Kijk eens op deze linkjes... misschien helpt het
  #3  
Oud 12 november 2009, 19:53
fritsh's schermafbeelding
fritsh fritsh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2009
Locatie: Santpoort-N Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus
DTV: Cisco 8455 DVB HD PVR
Berichten: 2
Thumbs up

Bedankt Spartagek,

Ik ben erachter gekomen dat als er één ongeldig ( vervallen ) email adres tussen zit, de email ook niet naar anderen verzonden wordt. Dat was bij XS4all wel het geval. Die melde na het versturen aan een groep adressen gewoon welk adres niet meer bestond.
Ik heb mijn adresboek opgeschoond dus nu is het probleem verholpen.
Het zou wel ptrettig zijn als Ziggo ook gewoon de email naar de rest zou sturen en zou melden welk adres niet meer bestond of ongeldig was.

Bedankt voor je links, zeer behulpzaam.
  #4  
Oud 12 november 2009, 21:35
prodix's schermafbeelding
prodix prodix is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2009
Locatie: Veenhuizen (Dr) @Home| (oud) Ziggo
Ziggo Internet: AI1 Extra + TV Extra / Ubee (wachtend op alternatief)
DTV: EU40B6000 met Neotion / EU37Fxxx met Smit / Humax 5300C / Anysee / iR-FOX
Berichten: 834
Standaard

Het gebeurt mij ook wel eens maar hier word de rest wel gewoon verzonden.
Dus is het wel een beetje vreemd dat het bij jou niet werkt
__________________
Off al the things i've lost, i miss my mind the most!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Email




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:30.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl