Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 10 november 2009, 14:08
sybren's schermafbeelding
sybren sybren is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2009
Locatie: ziggo
Ziggo Internet: alles in 1 basis
Berichten: 2
Standaard switch of router

Ik heb sinds 3 maanden nu een ziggo alles in 1 pakket. (de goedkoopste van 40 per maand).Nu wil ik graag op 2 pc's internet.Kan ik dat doen met behulp van een switch of moet ik een router kopen? (heb geen draadloos internet)

Ik heb 0% verstand van alles dus

Ik had vorige week een nieuwe pc gekocht en dat ding kon dus geen verbinding krijgen met internet bleek dat modem ding maar 2 ip adressen te kunnen onthouden.Klopt dat allemaal?
  #2  
Oud 10 november 2009, 14:30
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Eerst het verschil tussen een switch en een router:
Een router krijgt een extern ip-adres van het modem. Daarna geeft deze een intern ip-adres door aan elke computer die eraan verbonden zit, bedraad of draadloos. Met dat interne ip-adres maakt de computer verbinding met de router, die vervolgens internetverbinding geeft aan de computer. Een router wijst het internetverkeer de goede weg naar de goede computer.

Een switch schopt alle binnenkomende verkeer per direct door naar alle computers die eraan hangen. Via een switch kan je alleen verkeer versturen binnen hetzelfde netwerk (dus alleen naar pc's die op die switch zitten). Bovendien snapt een switch het internetprotocol TCP/IP niet.


Dus als jij met twee computers op internet wil, moet je een router hebben. Dat je geen draadloos internet gebruikt maakt hier verder niet voor uit.

Voor info over verschillende routers kan je hier kijken:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=21362
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16239

Het modem onthoudt geen ip-adressen, maar mac-adressen. Hij onthoudt één mac-adres voor je telefoonaansluiting en één voor je internetaansluiting (dus het mac-adres van een computer of van een router). Elke keer als je een ander apparaat voor internet aan je modem hangt, moet je het modem een paar seconden van de stroom halen, zodat de boel gereset wordt. Je kan ook twee uur wachten, dan wordt het automatisch gereset.
__________________
Please Google your question before asking.
  #3  
Oud 10 november 2009, 14:31
MonkeyBrainsNL's schermafbeelding
MonkeyBrainsNL MonkeyBrainsNL is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 februari 2009
Locatie: Haelen/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra/Ubee/Linksys WRT610N v2 DD-WRT FW
DTV: Humax 5000
Berichten: 50
Standaard

Om 2 PC te laten draaien op je modem heb je 2 verschillende IP adressen nodig en die worden gegeven door een router..

Switch heb je dus niet nodig..
  #4  
Oud 11 november 2009, 16:09
sybren's schermafbeelding
sybren sybren is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2009
Locatie: ziggo
Ziggo Internet: alles in 1 basis
Berichten: 2
Standaard

Oke het is me helemaal duidelijk.En zo'n router instellen is dat moeilijk? Kan je hier nog dingen verkeerd aan doen?

Gisteren was m'n internet verbinding super super traag hij kon amper pagina's openen.Ik ging net weer kijken was nog steeds zo.Nu heb ik m'n modem gereset en alles is weer super snel iemand enig idee hoe dit kan?

Bedankt voor de antwoorden alvast voor deze leek
  #5  
Oud 11 november 2009, 16:21
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Ik heb nog nooit een router geconfigureerd, dus ik weet het eerlijk gezegd niet. Maar volgens mij verschil het per merk en type router hoe moeilijk of makkelijk de interface is en daarmee het configureren.

Lees ook dit eens.
__________________
Please Google your question before asking.
  #6  
Oud 11 november 2009, 16:23
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

als je hem voor de eerste keer opstart, moet je meestal automatisch een wizard doorlopen die alles voor je instelt.
  #7  
Oud 11 november 2009, 16:37
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Wat zijn je toekomstplannen
komen er wel draadloze stations bij, of hou je deze samenstelling ?

een router met draadloos kan je dan het beste inzetten, en het draadloze deel uitzetten ( in de settings )
routers van sitecom zijn redelijk rechttoe rechtaan, en kan je via een internetpagina (lokaal ) instellen
Daar zit een poster bij, met de stappen die je moet doorlopen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:21.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl