Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 10 november 2009, 13:27
guidovanh's schermafbeelding
guidovanh guidovanh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2009
Locatie: Leusden - Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1/Ubee-EVM3200
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR
Berichten: 14
Standaard subdomeinen niet bereikbaar...

Ik wil graag mijn eigen websites hosten.
In het verleden heb ik een poging hiertoe ondernomen, maar het bleek niet mogelijk mijn websites (domein met subdomeinen - http://sub.domein.nl) via Ziggo te laten lopen. De subdomeinen op mijn eigen server waren NIET bereikbaar.
Is deze restrictie nog steeds aanwezig?
  #2  
Oud 10 november 2009, 16:05
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door guidovanh Bekijk bericht
Ik wil graag mijn eigen websites hosten.
In het verleden heb ik een poging hiertoe ondernomen, maar het bleek niet mogelijk mijn websites (domein met subdomeinen - http://sub.domein.nl) via Ziggo te laten lopen. De subdomeinen op mijn eigen server waren NIET bereikbaar.
Is deze restrictie nog steeds aanwezig?
ik heb een webserver draaien, subdomeinen zijn gewoon bruikbaar. Heb ook meerdere domeinnen, dit werkt ook zonder problemen. Heeft bij mij destijds bij @home ook altijd gewerkt.
  #3  
Oud 10 november 2009, 16:19
Harold's schermafbeelding
Harold Harold is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 februari 2008
Locatie: Franeker @Home Netw. Sneek
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Nu Humax 5200 en Horizon, had CI+, Samsung DCB-B270R en Digi1
Berichten: 1.074
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door guidovanh Bekijk bericht
Is deze restrictie nog steeds aanwezig?
Volgens mij is er nooit een restrictie geweest, waarom zouden ze?
Ook bij mij werkt het goed en ook via @Home was het goed.

En, je eigen domein heeft helemaal niets met je provider te maken.

Volgens mij was er iets anders aan de hand.

[edit]
Oh, je draait een webserver thuis?
Maar ook dat zou moeten werken, werkte bij mij ook.
Maar nu heb ik geen eigen webserver meer thuis staan.
  #4  
Oud 11 november 2009, 02:32
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Multikabel leverde vroeger ook domeinregistratie. Je kon dus een eigen webserver draaien, en het domein via Multikabel laten lopen.

In @Home en Casemagebied is deze mogelijkheid nooit geweest, dus ervaringen uit die regio's zijn hier niet van toepassing (toch bedankt voor de moeite).

De domeinregistratie van Multikabel is momenteel niet meer dan een 'overblijfsel' van de oude provider. Of dit ooit tot een volwaardige Ziggo-dienst verheven wordt, is niet duidelijk. Nieuwe registraties zijn niet mogelijk, en wijzigingen van oude registraties volgens mij ook niet. Forummembers Raymond en ChrisdB kunnen hier meer over vertellen.
  #5  
Oud 11 november 2009, 05:20
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Ik voer een aantal domeinen op hetzelfde ip
mijn synologie werkt met virtuele domeintoewijzing

maar als ik de webserver laat kijken naar sub.domein.nl doet hij het net zo goed als http://domein.nl, of www.domein.nl

All in the settings
  #6  
Oud 12 november 2009, 02:37
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spartagek Bekijk bericht
All in the settings
Behalve dus als je je domein via het voormalig Multikabel hebt lopen.
  #7  
Oud 12 november 2009, 11:19
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Heb je dan geen toegang tot je domainsettings ?

ik neem aan dat je ipadressen en mx records kan aanpassen ?
  #8  
Oud 13 november 2009, 08:20
guidovanh's schermafbeelding
guidovanh guidovanh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2009
Locatie: Leusden - Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1/Ubee-EVM3200
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR
Berichten: 14
Standaard

Wij hebben begin 2009 een aanvraag ingediend om over te stappen. Toen we de DNS-records van onze domeinen hadden aangepast naar ons IP-adres van Ziggo, bleek dat "sub.domein.nl" (het gaat om het voorbeeld, domein.nl is niet van ons) niet bereikbaar was en dat dat ook niet in te stellen was. De Ziggo-helpdesk meldde ons dat.
Inmiddels hosten wij onze eigen websites niet meer thuis, dus is het voor nu niet relevant, maar we willen de hosting binnen afzienbare tijd wel weer zelf op ons nemen. Dan moeten de subdomeinen wel bereikbaar zijn.
  #9  
Oud 13 november 2009, 11:32
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Ik heb goede ervaringen met Strato, als registrar

er lopen 2 domeinen met hosting, en 1 alleen naamregistratie waarvan ik "thuis" host.

met alledrie een kwestie van directories op de betreffende server plakken, en gaan.
vandaar dat ik de vraag stelde over de toegang.
ik betaal voor "de naam" iets van 8 euro per jaar, en de hosting komt op 10 euro per maand meen ik ( kijk het niet na, als het werkt, is het best )
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:53.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl