Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Bekijk resultaten enquête: software versie .66
prima, geen problemen meer. 32 58,18%
(nieuw) last van spontane vaslopers / restart "plof" 9 16,36%
(nog steeds) last van spontane vaslopers / restart "plof" 6 10,91%
(nieuw) CI+ problemen w.o. SAC / CCK 5 9,09%
(nog steeds) CI+ problemen w.o. SAC / CCK 3 5,45%
(nieuw) anders 4 7,27%
(nog steeds) anders 3 5,45%
Meerdere antwoorden per stemmer mogelijk. Aantal stemmers: 55. Je mag niet stemmen in deze enquête

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 10 november 2009, 20:08   #11
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobertElbertse Bekijk bericht
SAC = Secure Authentication Channel
CCK = Content Control Key

Dus ik neem aan dat men hiermee authenticatie errors bedoeld. Ik interpreteer het maar even als: je krijgt het "authenticatie scherm" of je krijgt de melding "gecodeerd programma". (en dan langer dan 1-2 seconden bij het opstarten van de TV).

Maar ik neem aan dat iemand mij wel verbeterd als ik het fout zeg.
Deze errors hebben niet te maken met het initiele authenticatie proces.
Deze errors worden ook zichtbaar als CCK error of SAC error. Dus als je deze melding bent tegengekomen dan graag een seperate melding/posting maken, anders beschouw ik deze catergorie als niet nader bepaalde oorzaken "gecodeerd programma" die vallen onder CI+ problemen.

Laatst gewijzigd door anoniem; 10 november 2009 om 20:15
anoniem is offline  
Oud 10 november 2009, 20:16   #12
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Mijn interpretatie is anders, maar Anoniem heeft het inderdaad niet duidelijk uitgelegd.

Ik heb de categorie 'anders' ingevuld aangezien ik nog last heb van de medling 'gecodeerd programma' en af en toe 'voer smartcard in/controleert smartcard'. Dit is voor mij iets heel anders dan SAC/CCK errors die alleen bij authenticatie (opstarten) voor kunnen komen.
R,

Graag mijn catergorie aanhouden. Ik heb dit gemeld in een aparte toeliichting. Voor de goede orde ik gebruikte w.o.: waar onder ...dus niet beperkt tot.
CCK en SAC hebben immers dezelfde gevolgen.
Als de softcell ECM service niet meer functioneert krijg je ook "gecodeerd programma', maar deze case heeft een hele andere oorzaak.
anoniem is offline  
Oud 10 november 2009, 20:29   #13
guidovdb
Member
 
guidovdb's schermafbeelding
Standaard

(nog steeds) anders gestemd.

Net als NLRB nog steeds programma gecodeerd meldingen en soms een authenticatie melding.
Meestal wordt de zender na de gecodeerd melding goed doorgegeven. Op onregelmatige momenten is bij mij nederland 3 HD niet zichtbaar met deze melding. Ik heb het onlangs ook meegemaakt dat alleen ned 1 hd (en sd) het nog deed en de rest op gecodeerd stond. Dit was op te lossen door de TV uit en aan te zetten.

EDIT: zag dit na mijn post
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
R,

Graag mijn catergorie aanhouden. Ik heb dit gemeld in een aparte toeliichting. Voor de goede orde ik gebruikte w.o.: waar onder ...dus niet beperkt tot.
CCK en SAC hebben immers dezelfde gevolgen.
Als de softcell ECM service niet meer functioneert krijg je ook "gecodeerd programma', maar deze case heeft een hele andere oorzaak.
Sorry, ik snap anoniem niet, Wat moet ik dan kiezen 'Geen problemen meer' ??

EDIT 2:

Nog een keer het helemaal gelezen had: (nog steeds) CI+ problemen w.o. SAC / CCK moeten kiezen.

Sorry.

Laatst gewijzigd door guidovdb; 10 november 2009 om 20:41
guidovdb is offline  
Oud 10 november 2009, 20:53   #14
Ton99
Junior Member
 
Ton99's schermafbeelding
Standaard

Heb gestemd op "geen andere problemen meer", krijg zo af en toe nog wel eens "gecodeerd programma", ik ga er van uit dat Philips een nog betere versie van de firmware zal schrijven, ze zijn bij de wet verplicht een goed produkt te verkopen zonder rare fratsen, en ik vertrouw daarop.

Vraag aan Anoniem, hoe doen de andere merken het in dit forum (LG, Samsung en Sony) in vergelijk met Philips?

groet
Ton
Ton99 is offline  
Oud 10 november 2009, 21:36   #15
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ton99 Bekijk bericht
Heb gestemd op "geen andere problemen meer", krijg zo af en toe nog wel eens "gecodeerd programma", ik ga er van uit dat Philips een nog betere versie van de firmware zal schrijven, ze zijn bij de wet verplicht een goed produkt te verkopen zonder rare fratsen, en ik vertrouw daarop.

Vraag aan Anoniem, hoe doen de andere merken het in dit forum (LG, Samsung en Sony) in vergelijk met Philips?

groet
Ton
Bij Samsung doen zo wel opstart problemen voor (initiële CI+ CAM authenticatie), maar geen andere structurele problemen.
Bij Sony / LG doen zich geen opstartproblemen (behoudens verkeerde volgorde installatie) evenals geen andere structurele problemen zoals instabilteit en/of CAM issues.
anoniem is offline  
Oud 10 november 2009, 22:16   #16
a.c.oosthoek
Junior Member
 
a.c.oosthoek's schermafbeelding
Standaard test

bij mij werkt alles goed geen plof .alle zenders goed met teletex.alleen bij opstarten gecodeerd programma gaat van zelf weg.een keer ging de tv spontaan aan verder niet meer gebeurd ik tevreden tot nu toe gr ton
a.c.oosthoek is offline  
Oud 11 november 2009, 17:07   #17
nlrb
Senior Member
 
nlrb's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Bij Samsung doen zo wel opstart problemen voor (initiële CI+ CAM authenticatie), maar geen andere structurele problemen.
Bij Sony / LG doen zich geen opstartproblemen (behoudens verkeerde volgorde installatie) evenals geen andere structurele problemen zoals instabilteit en/of CAM issues.
Bij Sony geen problemen? Volgens mij zijn er verschillende Sony TVs die niet meer opstarten als ik het forum lees. Als er geen problemen zijn, waarom moet je Sony dan bellen?
nlrb is offline  
Oud 11 november 2009, 18:43   #18
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Bij Sony geen problemen? Volgens mij zijn er verschillende Sony TVs die niet meer opstarten als ik het forum lees. Als er geen problemen zijn, waarom moet je Sony dan bellen?
Er zijn problemen na een upgrade dat de Sony geheel niet meer functioneert. Betreffende upgrade is verder ook niet noodzakelijk aangezien er niets aangepast is voor Ziggo.
Het geheel niet meer functioneren na een upgrade lijkt me toch een ander soort klacht dan waar we het hier over hebben, of snap ik het niet meer..

Het bellen naar Sony was noodzakelijk aangezien Sony de verkeerde informatie gaf t.a.v. de oorzaak van het niet meer functioneren naar de upgrade na sw 1.600. dit kun je ook allemaal teruglezen in betreffende thread.
anoniem is offline  
Oud 11 november 2009, 19:45   #19
icetea
Senior Member
 
icetea's schermafbeelding
Standaard

Ik wil graag mijn stem wijzigen en toevoegen:

- (nieuw) last van spontane vastlopers / restart "plof"

Vanavond de eerste ervaring hiermee gehad. TV aangezet (vanuit standby), witte ledje bleef maar knipperen. Daarna geen beeld niks, plof en reboot.

Mijn ervaring is dat als je de TV eenmaal aan hebt dat ik zeer tevreden ben maar dat de TV gemiddeld 1 op de 10x opstart problemen heeft.

Dit zijn voor mij allemaal indicaties voor opstart of initialisatieproblemen:

- op NetTV klikken tijdens opstarten maakt systeem onbruikbaar (100% reproduceerbaar)
- restart plof bij aanzetten
- ontbreken Live View DVB Descramble Service bij opstarten ('gecodeerd' melding)
- kort corrupt beeld (groen/sneeuw) indien opgestart van HDMI sinds 0.66 (100% reproduceerbaar)

Er is ook geen pijl op te trekken hoelang de TV over het opstarten doet, dit varieert heel erg.

De af en toe (lees seconden) 'gecodeerd' melding of CCK (mits deze verdwijnt) vind ik dan een schoonheidsfoutje (net alsof deze als mosterd na de maaltijd nog ergens in een message queue stond).

Laatst gewijzigd door icetea; 11 november 2009 om 19:52
icetea is offline  
Oud 12 november 2009, 19:38   #20
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Hierbij het verzoek aan:

ecytuke14, erik76, Fjacobse, fransher, legal r, rensig, Sarrod,alexkelder, Fjacobse, mavanhunnik, Takkie, TNG

om aan te geven hoevaak de reboot voorkomt.

zou je ook aan kunnen geven, voor degenen die hier nog niets over vermeld hebben, of er specifieke onstandigheden zijn waarbij de crash ontstaat.
anoniem is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl