Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 9 november 2009, 19:44
marss's schermafbeelding
marss marss is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2009
Locatie: den haag casema
Berichten: 5
Standaard samsung 6 serie + samsung DCB-h380R

Ik heb een paar maanden geleden een samsung full HD TV een cable receiver ''samsung DCB-H380R''.

Werkt allemaal prima , mooi beeld ook.

Maar mijn vraag is; klopt het dat als ik HDMI gebruik , ik geen gebruik meer kan maken van mijn scart of component uitgangen op de TV?

Weet iemand de reden of de oplossing?

In de winkel wordt ik ook niet veel wijzer.

mvg Mars

Laatst gewijzigd door marss; 9 november 2009 om 19:45 Reden: dit is niet als enquette bedoeld!!!
  #2  
Oud 9 november 2009, 20:35
raalterjeroen's schermafbeelding
raalterjeroen raalterjeroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 december 2008
Locatie: Raalte
Berichten: 4
Standaard samsung 6 serie

gaat het om een led tv?
want die heeft veel ingangen maar naar mijn weten geen uitgang (alleen optisch)
  #3  
Oud 9 november 2009, 22:05
TipX's schermafbeelding
TipX TipX is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2004
Locatie: Den Helder Ziggo
Ziggo Internet: Extra / Ubee
DTV: Panasonic TX-55AX630 CI+ & HUMAX 5200
Berichten: 671
Standaard

Ik weet niet welk type TV je van Samsung hebt maar er kan wel een SCART op worden aangesloten. Als het een zgn. LED TV is, zit er een verloopstekkertje bijgeleverd.
  #4  
Oud 10 november 2009, 08:42
marss's schermafbeelding
marss marss is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2009
Locatie: den haag casema
Berichten: 5
Standaard

goedemorgen

De TV heeft als type nummer; LE32B650.
Het is geen LED tv ( als ik voor LED zou gaan , zou het een FLIPS worden)

Maar mischien leg ik het niet duidelijk uit.
Als ik mijn cable receiver met HDMI aansluit , en ik wil vervolgens mijn home cinema aansluiten met scart of component dan lukt dat niet.
Echter als ik de HDMI er uit haal dan doet ie het wel.



By the way ; leuk forum is dit.

Ik ben zelf actief op de volgende fourms ; audiofreaks.nl en marantzforum.nl

mvg Mars
  #5  
Oud 10 november 2009, 08:54
raalterjeroen's schermafbeelding
raalterjeroen raalterjeroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 december 2008
Locatie: Raalte
Berichten: 4
Standaard

ik heb op mijn kabelontvanger 2x scart uitgangen zitten en heb op 1 de TV en op de andere uitgang de Home cinema met een verloopja van scart naar tulp, nu zet ik op de TV het geluid uit en op de Home cinema aan, prima te doen...

ik kon namelijk ook niet vanaf mijn TV naar mij Home cinema setje dus was dit voor mij de oplossing...
  #6  
Oud 10 november 2009, 09:13
marss's schermafbeelding
marss marss is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2009
Locatie: den haag casema
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raalterjeroen Bekijk bericht
ik heb op mijn kabelontvanger 2x scart uitgangen zitten en heb op 1 de TV en op de andere uitgang de Home cinema met een verloopja van scart naar tulp, nu zet ik op de TV het geluid uit en op de Home cinema aan, prima te doen...

ik kon namelijk ook niet vanaf mijn TV naar mij Home cinema setje dus was dit voor mij de oplossing...

oi

Aha oke , ik sta dus niet alleen met dit probleem.

Tja ik kan dat proberen natuurlijk.
Maar ik zou het toch charmant vinden, als ik achter de reden van dit manko zou kunnen komen.




Heb jij dezelfde tv en receiver als ik.
  #7  
Oud 10 november 2009, 12:47
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marss Bekijk bericht
Ik heb een paar maanden geleden een samsung full HD TV een cable receiver ''samsung DCB-H380R''.

Werkt allemaal prima , mooi beeld ook.

Maar mijn vraag is; klopt het dat als ik HDMI gebruik , ik geen gebruik meer kan maken van mijn scart of component uitgangen op de TV?

Weet iemand de reden of de oplossing?

In de winkel wordt ik ook niet veel wijzer.

mvg Mars
Dat is bij de 360 ook zo, als je HDMI gebruikt kan je alleen component+ composiet als uitgang gebruiken en daar moet de decoder dan ook op staan in het A/V menu ( Systeem,media instellingen )
Zet je de decoder op scart in het menu op RGB dan valt de HDMI uit,dit is gedaan om een soort van beveiliging te hebben tegen het opnemen van het beeld in de hoogste resolutie.
De scart doet het dus nog wel maar je moet daar bij het menu in de decoder een keuze maken,gebruik je HDMI dan zal alleen de stand component en composiet mogelijk zijn.
Bij de meeste tv's zijn dan ook als je hdmi gebruikt de component uitgangen uitgeschakeld om te voorkomen dat je HD uitzendingen die via HDMI je tv binnenkomen,via je component uitgangen in de hoogste resolutie zou kunnen opnemen.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !

Laatst gewijzigd door G.bruiker; 10 november 2009 om 12:53
  #8  
Oud 10 november 2009, 15:02
raalterjeroen's schermafbeelding
raalterjeroen raalterjeroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 december 2008
Locatie: Raalte
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marss Bekijk bericht
oi

Aha oke , ik sta dus niet alleen met dit probleem.

Tja ik kan dat proberen natuurlijk.
Maar ik zou het toch charmant vinden, als ik achter de reden van dit manko zou kunnen komen.




Heb jij dezelfde tv en receiver als ik.
nee, ik heb een Samsung UE32B6000 en een Samsung DCB-B270R en als homecinema een Sony DAV-DZ280 (niet aan te raden, bijna geen enkele ingang, ik moet via de aux in aan de voorkant het geluid naar binnen brengen...) Suc6
  #9  
Oud 10 november 2009, 18:33
marss's schermafbeelding
marss marss is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2009
Locatie: den haag casema
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Dat is bij de 360 ook zo, als je HDMI gebruikt kan je alleen component+ composiet als uitgang gebruiken en daar moet de decoder dan ook op staan in het A/V menu ( Systeem,media instellingen )
Zet je de decoder op scart in het menu op RGB dan valt de HDMI uit,dit is gedaan om een soort van beveiliging te hebben tegen het opnemen van het beeld in de hoogste resolutie.
De scart doet het dus nog wel maar je moet daar bij het menu in de decoder een keuze maken,gebruik je HDMI dan zal alleen de stand component en composiet mogelijk zijn.
Bij de meeste tv's zijn dan ook als je hdmi gebruikt de component uitgangen uitgeschakeld om te voorkomen dat je HD uitzendingen die via HDMI je tv binnenkomen,via je component uitgangen in de hoogste resolutie zou kunnen opnemen.

Aha oke ,

ik ga het gelijk proberen.

van veredere ontwikkelingen houden wij op de hoogte
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:12.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl