Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 5 november 2009, 09:35
MonkeyBrainsNL's schermafbeelding
MonkeyBrainsNL MonkeyBrainsNL is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 februari 2009
Locatie: Haelen/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra/Ubee/Linksys WRT610N v2 DD-WRT FW
DTV: Humax 5000
Berichten: 50
Standaard Welk modem??

Hallo,

Binnenkort stap ik over van het oude vertrouwde ADSL naar de kabel..
Alles in 1 extra..>50mb

Welke modems geeft Ziggo nu nog maar uit?? Alleen de Ubee of de Arris??
En hoe lang is de coaxkabel die erbij geleverd wordt?? Ik moet nl zeker 10 meter hebben ivm de opstelling TV ed.. Is dat een probleem wat betreft snelheid??
  #2  
Oud 5 november 2009, 10:02
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MonkeyBrainsNL Bekijk bericht
Hallo,

Binnenkort stap ik over van het oude vertrouwde ADSL naar de kabel..
Alles in 1 extra..>50mb

Welke modems geeft Ziggo nu nog maar uit?? Alleen de Ubee of de Arris??
En hoe lang is de coaxkabel die erbij geleverd wordt?? Ik moet nl zeker 10 meter hebben ivm de opstelling TV ed.. Is dat een probleem wat betreft snelheid??
Ubee EVM3200 is het modem dat geleverd wordt...

Coax? Hoe bedoel je? Modem wordt gewoon bij AOP gezet met 20 meter UTP Cat6... en coax voor TV moet je zelf regelen, maar dat gaat niet via de modem.
  #3  
Oud 5 november 2009, 10:12
MonkeyBrainsNL's schermafbeelding
MonkeyBrainsNL MonkeyBrainsNL is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 februari 2009
Locatie: Haelen/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra/Ubee/Linksys WRT610N v2 DD-WRT FW
DTV: Humax 5000
Berichten: 50
Standaard

Wat ik bedoel is dat in dit geval de Ubee EVM3200 toch vanuit de aansluitpunt muur een coax kabel komt naar het modem?? En vanuit het modem een UTP naar de router??

De kabel van de tv ligt er al, dus moet er nu nog een coax kabel komen om het modem ook bij de TV te laten komen... En die kabel moet tussen de 6 en 8 meter zijn..kan dat?
  #4  
Oud 5 november 2009, 10:20
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MonkeyBrainsNL Bekijk bericht
Wat ik bedoel is dat in dit geval de Ubee EVM3200 toch vanuit de aansluitpunt muur een coax kabel komt naar het modem?? En vanuit het modem een UTP naar de router??

De kabel van de tv ligt er al, dus moet er nu nog een coax kabel komen om het modem ook bij de TV te laten komen... En die kabel moet tussen de 6 en 8 meter zijn..kan dat?
Je modem hoeft niet bij de TV te komen want je sluit je TV (of je decoder) direct op de AOP aan.
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #5  
Oud 5 november 2009, 10:22
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MonkeyBrainsNL Bekijk bericht
Wat ik bedoel is dat in dit geval de Ubee EVM3200 toch vanuit de aansluitpunt muur een coax kabel komt naar het modem?? En vanuit het modem een UTP naar de router??
Ja, klopt, maar er komt maar een coax van 30 à 50cm tussen het AOP en je modem. Modem wordt standaard bij AOP geplaatst.
  #6  
Oud 5 november 2009, 10:24
MonkeyBrainsNL's schermafbeelding
MonkeyBrainsNL MonkeyBrainsNL is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 februari 2009
Locatie: Haelen/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra/Ubee/Linksys WRT610N v2 DD-WRT FW
DTV: Humax 5000
Berichten: 50
Standaard

Bedankt voor je reactie..

Mijn modem moet wel bij de TV komen omdat ik die daar in de kast wil zetten...
Daarom is mijn vraag ook: Is het een probleem om een coaxkabel te hebben van meer dan 5 meter ivm snelheidsverlies internet.
  #7  
Oud 5 november 2009, 10:33
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MonkeyBrainsNL Bekijk bericht
Bedankt voor je reactie..

Mijn modem moet wel bij de TV komen omdat ik die daar in de kast wil zetten...
Daarom is mijn vraag ook: Is het een probleem om een coaxkabel te hebben van meer dan 5 meter ivm snelheidsverlies internet.
Mag ik zo onbeleefd zijn om te vragen waarom die persé in die kast moet? Je AOP zit toch in de meterkast? Je hebt het al over een router, dus ipv een veel te lange COAX kabel kan je beter de UTP wat langer maken (van modem naar router) en plaats je de router in de TV kast Let op!!! De Ubee modem kan vrij warm worden (zelfs een kaars die er hier op is gevallen, heeft een afdruk van de modem door de warmte), dus ik zou die niet bij de teveel andere warmtebronnen plaatsen.
  #8  
Oud 5 november 2009, 10:39
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.255
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MonkeyBrainsNL Bekijk bericht
Bedankt voor je reactie..

Mijn modem moet wel bij de TV komen omdat ik die daar in de kast wil zetten...
Daarom is mijn vraag ook: Is het een probleem om een coaxkabel te hebben van meer dan 5 meter ivm snelheidsverlies internet.
Ja dat is een probleem, zeker bij 50Mb+. Zoals hierboven al aangegeven hoeft het niet en bij problemen kan de helpdesk je pas helpen zodra het modem weer bij het aop staat.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #9  
Oud 5 november 2009, 10:41
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Ik denk dat het wel kan. En niet iedereen is in staat om een utp kabel van de meterkast naar de woonkamer te trekken. En dat terwijl die coax er al ligt.
  #10  
Oud 5 november 2009, 10:41
MonkeyBrainsNL's schermafbeelding
MonkeyBrainsNL MonkeyBrainsNL is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 februari 2009
Locatie: Haelen/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra/Ubee/Linksys WRT610N v2 DD-WRT FW
DTV: Humax 5000
Berichten: 50
Standaard

Het punt is dat ik niet de mogelijkheid heb om de modem in de meterkast te hangen.. Anders was het een stuk eenvoudiger geweest ja.. Maar helaas. Dus moet ik uitgaan van het punt waar de TV ook op aangesloten is..
Als het niet kan met de lengte van de coaxkabel dan moet ik mijn meubels gaan verplaatsen, en de TV ed neerzetten bij het punt waar ik de TV aansluit..

In de kast is ruimte genoeg, en de router komt op de kast te staan.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:10.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl