Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony

Mededelingen

Sony Nieuws, vragen en opmerkingen over Sony CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 2 november 2009, 20:28
Tragpet's schermafbeelding
Tragpet Tragpet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2009
Locatie: Bodegraven / Casema
DTV: CI+
Berichten: 29
Standaard CI+ problemen i.c.m. KDL37W5500 met 1.600 Firmware

Nou volg ik dit forum al een tijdje en ik vind niks terug over 3 problemen die ik ondervind met mijn CI+ i.c.m. mijn Sony KDL37W5500 met 1.600 firmware.

  • Mijn tv is via een optische kabel verbonden met mijn versterker. Echter mijn probleem is dat de HD kanalen (ned 1,2 en 3) een geluidsinstelling van rond de 50 vragen en de andere digitale kanalen zo rond de 35. Dit is erg vervelend omdat elke keer als er gezapt wordt van een Hd kanaal naar een digitaal kanaal je de versterker snel zacht moet zetten omdat anders het geluid door de kamer heen knalt.
  • Bij het zappen van RTL4 naar Ned 3 HD krijg ik altijd de mededeling: 'programma niet beschikbaar'. Het zappen naar NED2 HD en weer terug naar Ned 3 HD lost dit op. (Ik heb dit ook gezien bij een vriend van mij met een alphacrypt kaart.)
  • De laatste tijd heb ik soms (op volgens mij alle kanalen) dat het geluid ineens even wegvalt en een soort kraak geeft.
Iemand die deze problemen ook heeft? Misschien zelfs een oplossing heeft?
  #2  
Oud 3 november 2009, 12:51
EA Junk's schermafbeelding
EA Junk EA Junk is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 oktober 2009
Locatie: Kirchroa
DTV: CI+
Berichten: 38
Standaard

Het valt mij inderdaad ook op dat de geluidsvolumes per zender heel erg verschillen. Ook is er een nogal groot verschil tussen analoog en digitaal. Bij het analoge signaal is het geluid veel harder dan digitaal met de CI+ module.
  #3  
Oud 9 november 2009, 20:28
Tragpet's schermafbeelding
Tragpet Tragpet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2009
Locatie: Bodegraven / Casema
DTV: CI+
Berichten: 29
Standaard

Geluidsverschil tussen analoog en digitaal stoort mij eerlijk gezegd niet zo (waarom zou je nog analoog kijken?) Wel dat er een enorm verschil zit tussen de dolby digital en mpeg streams.

Weet iemand of dit een Ziggo of een Sony probleem is?
  #4  
Oud 10 november 2009, 12:53
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Standaard

Wellicht ligt mijn oplossing te veel voor de hand, maar ik meld het toch maar even. De KDL37W5500 heeft in de geluidsinstellingen een optie zitten specifiek bedoeld om geluidsverschillen te niveleren, Auto Volume geloof ik. Dat zou in ieder geval moeten werken op dezelfde zender (onderdrukken luidruchtige reclameblokken) maar werkt mogelijk ook tussen zenders onderling. Heb je daar al wat mee geprobeerd? Daarnaast nog een optie Volume Offset, wellicht ook een oplossing?
  #5  
Oud 10 november 2009, 13:13
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robus Bekijk bericht
Wellicht ligt mijn oplossing te veel voor de hand, maar ik meld het toch maar even. De KDL37W5500 heeft in de geluidsinstellingen een optie zitten specifiek bedoeld om geluidsverschillen te niveleren, Auto Volume geloof ik. Dat zou in ieder geval moeten werken op dezelfde zender (onderdrukken luidruchtige reclameblokken) maar werkt mogelijk ook tussen zenders onderling. Heb je daar al wat mee geprobeerd? Daarnaast nog een optie Volume Offset, wellicht ook een oplossing?
Ik heb "Auto Volume" al vanaf het begin op "Aan". Het volume van reclame blokken wordt dan genivelleerd. Als je echter een HD zender of een zender met 5.1 hebt, is het volume verschil er weer. Afgelopen zaterdag bij "Wetten Dass" op ZDF flink verschil in volume met het vorige programma.
Echter de "Scene" instelling is ook van toepassing. In "Standard" heb je dan 5.1 via je TV-speakers met de volumeverschillen. Zet je "Scene" op "Bioscoop" dan heb je weinig volumeverschil, omdat je TV-speakers dan op "Bioscoop" staan.
Ik weet niet hoe het geluid optisch naar de reciever gaat, ik luister niet default via mijn HT-setje van Sony, maar ik heb het vermoeden dat de instellingen van de TV meespelen.
  #6  
Oud 10 november 2009, 13:24
Johnny Hulst's schermafbeelding
Johnny Hulst Johnny Hulst is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 juli 2009
Locatie: Staphorst / Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee -> Airport Extreme
DTV: Sony Bravia 37W5500
Berichten: 8
Standaard

Het is inderdaad erg storend het verschil in volumes tussen HD zenders en de normale zenders... trouwens de optie om de audio-levels gelijk te houden op de sony 37W5500 is 'grayed out' (net als volume-offset) als je externe audio gebruikt via de optical out.
Helaas is dat dus geen optie voor mij want ik luister inderdaad via m'n amp naar de tv.
Volgens mij is het aan Ziggo om deze onderlinge verschillen gelijk te trekken, en moet niet de eindgebruiken hiermee worden opgescheept.

Wat mij trouwens ook opvalt is dat er soms een seconde wordt geschakeld (zoals afgelopen zondagavond met studio sport) met de audiokanalen... want m'n amp sprong ineens naar dolby digital ac3 en gelijk weer terug naar stereo.

Laatst gewijzigd door Johnny Hulst; 12 november 2009 om 18:21
  #7  
Oud 11 november 2009, 09:46
Tragpet's schermafbeelding
Tragpet Tragpet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2009
Locatie: Bodegraven / Casema
DTV: CI+
Berichten: 29
Standaard

Inderdaad op het moment dat de televisie optisch is verbonden met een versterker werkt de auto volume niet. En op het moment dat je de audioinformatie op aan zet valt je dolby digital weg.

De schakeling tussen dolby digital en ac3 kan inderdaad de oorzaak zijn van dat het geluid af en toe wegvalt. Ben benieuwd of dit bekend is bij Ziggo.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:09.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl