Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 10 november 2009, 11:38   #191
Sarrod
Junior Member
 
Sarrod's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Wil je de volgende keer specifiek de softcell status informatie posten ? Dit vormt de belangrijkste informatie. De andere schermen hebben voor t.a.v. ge noemde probleem niet zoveel betekenis.
Zal ik doen als het weer voorkomt (nog niet het geval geweest)...
Sarrod is offline  
Oud 10 november 2009, 13:09   #192
Toontje55
Junior Member
 
Toontje55's schermafbeelding
Standaard

Het aangaan om 06:00u heeft te maken met dat het TV-geheugen automatisch wordt geupdate met kanalen die voorheen niet beschikbaar waren. Dit is normaal.
Deze update vindt elke ochtend om 6 uur plaats.
Als u niet wilt dat de kanalen op uw TV automatisch worden geüpdated, kunt u de functie CHANNEL UPDATE IN STANDBY (Zenderupdate in stand-bymodus) in het menu SETUP (Configuratie)>INSTALLATION (Installatie)>CHANNEL INSTALLATION (Installatie zenders)>CHANNEL UPDATE IN STANDBY (Zenderupdate in stand-bymodus)> in de modus OFF (Uit) zetten.
Toontje55 is offline  
Oud 10 november 2009, 15:49   #193
icetea
Senior Member
 
icetea's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door icetea Bekijk bericht
Bij het aanzetten van de TV (RTL5) ditmaal blijkbaar te snel al een kanaal geselecteerd? Overal weer de bekende 'gecodeerd' melding en deze verdween niet.

Status Smartcard
Status: D00-4 Card In
Version: 5.7
Build: 18
Variant: 1
Patch Level: 14

Status Softcell Service
0x0 EMM 1 DVB EMM Service
Algemene service status:
D100-5 DVB EMM serice OK
Interne status: D100-5
EMM source: 0x0000 D100-6
Monitoring: ( 9) 0035 02 7c 00 00 00 00

In tegenstelling tot de CI+ Cam handleiding is er maar 1 entry in Status Softcell Service te selecteren, alleen de EMM DVB en niet de Live View DVB Descramble Service!!

Na uit/aan vanuit AB (standby) zelfde resultaat.

TV compleet uit/aan via knop aan de zijkant. TV crash bij opstarten, beeld zwart. Reageert niet op AB.

TV weer aan via knop aan de zijkant. Kort in beeld 'gecodeerd' en voila het werkt weer. Nu is de 0x1 Live View 1 DVB Descamble Service wel weer aanwezig onder Status Softcell Service menu.
Dag later exact hetzelfde verschijnsel bij aanzetten TV (via zijkant).
Had niet op de AB geklikt. Wederom geen Live View 1 DVB Descramble Service, alleen de DVB EMM Service. Alleen de Monitoring waarde was een fractie iets anders:

Status Softcell Service
0x0 EMM 1 DVB EMM Service
Algemene service status:
D100-5 DVB EMM serice OK
Interne status: D100-5
EMM source: 0x0000 D100-6
Monitoring: ( 6) 0035 02 7c 00 00 00 00

Ook nu uit/aanzetten via standby op AB blijft het zelfde probleem.

Wederom moest nogmaals de TV uit/aangezet via knop zijkant TV. Dan verschijnt kort melding 'gecodeerd' en daarna weer alles OK.

Kortom mijn probleemomschrijving:

- 0x1 Live View 1 DVB Descramble Service start soms niet op bij aanzetten TV. Resultaat: overal 'gecodeerd programma', now/next verschijnt wel, geen DVB Descramble Service in Status Softcell Service. Workaround: TV uit/aanzetten via knop zijkant (via AB naar standby en weer aan is niet voldoende).

Laatst gewijzigd door icetea; 10 november 2009 om 15:54
icetea is offline  
Oud 10 november 2009, 16:59   #194
Donthuis
Senior Member
 
Donthuis's schermafbeelding
Standaard upgraades alleen op hogere versienummers

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door icetea Bekijk bericht
Was mij ook opgevallen. USB geheugen apparaat leest bestanden, dan het menu Flash Disk - Generic in beeld en verder niks. Ik heb eerst een downgrade gedaan naar 0.58 en daarna de officiele 0.66 gedaan en dat werkte wel weer. Dit verschijnsel is zowel met de test als de officiele versie.

Doe je een oudere versie dan start het upgrade proces wel. Het proces waarschuwt of je wel een oudere OF dezelfde versie wilt installeren. Hetzelfde lijkt dus niet te gaan.
FW 66 over 58 heen met USB werkte bij mij wel gelijk. Dit was ook de reden dat ik de onofficiële 66 er niet meer op gezet heb. Jaren terug was dat ook mijn ervaring met de FW van mijn Philips DVD 950 speler. Voor het veranderen, lees regiovrij maken en functies vrijschakelen). Maar deze LCD-TV's laten zich gelukkig wel downgraden, die DVD spelers moest je steeds een hoger, veranderd filenummer via een CD (USB was er toen nog niet voor) toevoeren, ook voor downgrades. Let's make things better werkt dus.. Wel altijd die FW-file "in de root" installeren, ik heb zelfs de stick helemaal leeg gehaald en geformatteerd. Better safe than sorry
Donthuis is offline  
Oud 10 november 2009, 18:17   #195
nok85
Junior Member
 
nok85's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Toontje55 Bekijk bericht
Het aangaan om 06:00u heeft te maken met dat het TV-geheugen automatisch wordt geupdate met kanalen die voorheen niet beschikbaar waren. Dit is normaal.
Deze update vindt elke ochtend om 6 uur plaats.
Als u niet wilt dat de kanalen op uw TV automatisch worden geüpdated, kunt u de functie CHANNEL UPDATE IN STANDBY (Zenderupdate in stand-bymodus) in het menu SETUP (Configuratie)>INSTALLATION (Installatie)>CHANNEL INSTALLATION (Installatie zenders)>CHANNEL UPDATE IN STANDBY (Zenderupdate in stand-bymodus)> in de modus OFF (Uit) zetten.
Zoals aangegeven staat dit uitgeschakeld: "Dit terwijl ik de setting "zenderupdate in standbystand" heb uitgeschakeld."

Groeten Gerard
nok85 is offline  
Oud 10 november 2009, 18:35   #196
Ruud3822
Junior Member
 
Ruud3822's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door icetea Bekijk bericht

Kortom mijn probleemomschrijving:

- 0x1 Live View 1 DVB Descramble Service start soms niet op bij aanzetten TV. Resultaat: overal 'gecodeerd programma', now/next verschijnt wel, geen DVB Descramble Service in Status Softcell Service. Workaround: TV uit/aanzetten via knop zijkant (via AB naar standby en weer aan is niet voldoende).
Dit klinkt als waardevolle informatie waar Philips wat aan heeft bij het zoeken naar een oplossing van het 'gecodeerd programma' probleem.
Anoniem, wordt deze info doorgesluisd naar Philips?
Ruud3822 is offline  
Oud 10 november 2009, 19:01   #197
gtv
Junior Member
 
gtv's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gtv Bekijk bericht
Ik zit te twijfelen of ik de 66. versie zal installeren. Onlangs de 47plf9664 aangeschaft met software 38.

Sinds vorige week donderdag 2 keer een "plof" met reboot ondervonden (1 keer toen ik net tv opende) en s`morgens zie ik alleen ned 1 hd, pas na aan en uit zetten van de tv (zijkant) krijg ik alle zenders te zien. Tevens de telekekst functie alleen op 1 beschikbaar.

Maar wat ik nu schrijf is uiteraard bij iedereen bekend.

Ik gebruik de netion module.

Na alle post`s te hebben gelezen met veel wisselende en tegenstrijdige ervaringen begin ik nu echt te twijfelen. Ondank dat Philips de update op hun site heeft geplaatst, geeft dit mij toch niet genoeg vertrouwen.

Ik lees, na de update >10 plof met reboots. Hier zit ik dus niet echt op te wachten (i.v.m. evt. schade aan de tv). Misschien als iedereen de enquête heeft ingevuld dat dit mij een beter beeld geeft, maar wil toch graag jullie advies hierin.

Toen ik vanavond de tv aandeed kreeg ik na een poosje de melding 'sofware update beschibaar' Blijkbaar neemt de tv af en toe contact op met de philips site.

Ik heb deze toch maar geinstaleerd, vind de now/next balk en op elk kanaal teletekst toch wel handig.

Tot op heden nog geen gekke dingen gebeurt. Maar heb toch nog vrees....
gtv is offline  
Oud 10 november 2009, 19:29   #198
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rowwan Bekijk bericht
Grrr.. Hier ook. Net nog even nagevraagd: Vandaag is het m'n vriendin niet opgevallen, maar gisterochtend sprong hij precies om 6:00 uur aan. Dit probleem zat er vroeger ook ooit in heeft te maken met het automatisch updaten van zenders..
dat is nog steeds zo. Om 06:00 voert het toestel een controle uit op netwerkaanpassingen.
anoniem is offline  
Oud 10 november 2009, 19:35   #199
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ruud3822 Bekijk bericht
Dit klinkt als waardevolle informatie waar Philips wat aan heeft bij het zoeken naar een oplossing van het 'gecodeerd programma' probleem.
Anoniem, wordt deze info doorgesluisd naar Philips?
ik moet het eerst reproduceren en gelogd krijgen via de debug interfaces om duidelijke te krijgen of het veroorzaakt wordt door de CAM of de TV.
anoniem is offline  
Oud 10 november 2009, 20:13   #200
nl21691
Junior Member
 
nl21691's schermafbeelding
Smile

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Wat dacht je van de post 'installatiehandleiding'?
Bingo! Bedankt, we hebben beeld. Basis zaken lijken te werken. Ik meld me wel indien er bijzonderheden zijn.
nl21691 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl