Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung

Mededelingen

Samsung Nieuws, vragen en opmerkingen over Samsung CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 1 november 2009, 17:02
stanley1's schermafbeelding
stanley1 stanley1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: badhoevedorp
Berichten: 11
Standaard

ik heb het wel zonder de ci cam gedaan
maar het probleem is dat die nedhd niet vindt
dus ik heb alles precies zogedaan zoals er verteld wordt
dit probeer ik je steeds te vertellen
  #12  
Oud 1 november 2009, 17:15
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stanley1 Bekijk bericht
ik heb het wel zonder de ci cam gedaan
maar het probleem is dat die nedhd niet vindt
dus ik heb alles precies zogedaan zoals er verteld wordt
dit probeer ik je steeds te vertellen
Je zegt dat je een cam error krijgt,je kan geen cam error krijgen als je die cam er niet ingestopt hebt en je mag die cam er pas instoppen NADAT je beeld hebt gekregen.
Jij zegt,hij kan nederland 1 niet vinden en ik krijg een cam error,dus heb je de cam er al ingestopt voordat je beeld had en dat mag niet.
Het enige advies dat ik je kan geven is:
1.Cam en kaart er uit.
2.Zet de tv op de TV stand.
3.Tv uit en de 220 volt stekker er uit.
4.Tv weer aan.
5.Opnieuw automatisch zender zoeken.
6.Kies voor kabel.
7.Kies voor digitaal.
8.Laten zoeken,in princiepe moet nu iets gevonden worden.
9. Zo niet voer dan de juiste netwerk id en frequentie die ik gegeven heb en doe een nieuwe snelle zenderscan.
10 Pas als er beeld is en je Ned1 HD ziet de cam zonder kaart invoeren. (negeer foutmelding)
11. De tv uit doen en weer aan.
12 nu moet de authorisatie starten in 5 stappen.
13. Er komt weer beeld op Ned 1.
14.Smartcard invoeren.

Werkt dit niet dan moet je Samsung bellen.
Ergens heb je een stap overgeslagen want zonder dat je beeld hebt gehad op digitaal,mag je de cam er niet in doen en kan je dus ook geen foutmelding krijgen.
Jij kreeg die wel en dus heb je te vroeg de cam er ingestoken,dit mag pas NADAT er zenders gevonden zijn.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
  #13  
Oud 1 november 2009, 17:41
stanley1's schermafbeelding
stanley1 stanley1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: badhoevedorp
Berichten: 11
Standaard

mag ik wat zeggen
1 je leest niet goed wat ik schrijf
2 wat je allemaal opschrijft wat ik moet doen heb ik algedaan
3 ik kwam hier op deze site omdat me ci cam het niet deed
4toen heb ik dit forum gelezen
5 en alles gedaan
6 dan kun je wel kwaad worden en zeggen dat ik iets fout gedaan heb maar ik heb alles precies zo gedaan als je schrijft
7 dus ik ga morgen samsung bellen
8 toch bedank ik je voor je reactie
9 met vriendelijke groeten stanley
  #14  
Oud 1 november 2009, 17:54
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stanley1 Bekijk bericht
mag ik wat zeggen
1 je leest niet goed wat ik schrijf
2 wat je allemaal opschrijft wat ik moet doen heb ik algedaan
3 ik kwam hier op deze site omdat me ci cam het niet deed
4toen heb ik dit forum gelezen
5 en alles gedaan
6 dan kun je wel kwaad worden en zeggen dat ik iets fout gedaan heb maar ik heb alles precies zo gedaan als je schrijft
7 dus ik ga morgen samsung bellen
8 toch bedank ik je voor je reactie
9 met vriendelijke groeten stanley
Beste Stanley ik ben niet boos maar jij leest niet.
De tv kan pas een cam foutmelding geven als je de cam er ook ingestopt hebt,de tv weet pas dat je een cam hebt en kan pas een foutmelding geven als je de cam er ook daadwerkelijk een keer ingestoken hebt.

Maar: Je kan de cam er nog niet ingestopt hebben (lees: je mag de cam er nog niet ingestopt hebben) omdat je nog geen beeld hebt gehad op Ned1 HD digitaal.

Ik begrijp wel dat het vervelend is,ik heb gisteren net zo zitten klooien maar dat bleek te komen omdat de cam zelf niet goed was.

De cam mag er pas op het allerlaatste moment in,NADAT de zenders zijn gevonden en pas dan ook kan er een foutmelding komen.
Als jouw tv met een foutmelding komt over de cam,kan dat alleen als de cam er ingestopt is (je tv weet niet dat er een cam naast ligt op het tafeltje) voordat je beeld had en dat mag volgens de instrukties niet.

Ik hoop dus dat je toch het stappenplan nog een keer wilt doorlopen ongeacht of je nou van mening bent of ik wel of niet gelezen heb wat je zegt.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
  #15  
Oud 1 november 2009, 18:01
stanley1's schermafbeelding
stanley1 stanley1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: badhoevedorp
Berichten: 11
Standaard

heb het stappenplan nog een keer gedaan maar krijg geen ned1 hd dgitaal
  #16  
Oud 1 november 2009, 18:10
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stanley1 Bekijk bericht
heb het stappenplan nog een keer gedaan maar krijg geen ned1 hd dgitaal
Dan is er iets mis met je tv of de netwerk instellingen kloppen niet in het boekje,de cam heeft niets te maken met zenders zoeken,dat doet je tv.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
  #17  
Oud 1 november 2009, 19:09
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.073
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stanley1 Bekijk bericht
heb het stappenplan nog een keer gedaan maar krijg geen ned1 hd dgitaal
zo worden we echt niet wijzer.

krijg je geen ned 1 HD met of zonder CAM:

-geen ned1 HD met CAM betekent dat je CAM stuk is, indien je wel beeld hebt zonder CAM.

-geen ned 1 HD zonder dat de CAM is aangesloten betekent dat:
  1. de installatie is niet juist uitgevoerd
  2. je signaal is niet goed,
  3. de tv is stuk
Kortom je zult precies moeten aangeven in welke stap het resultaat niet meer klopt met de instructie. De samsung instructie heeft nummers dus je kunt precies aangegeven tot hoever je gekomen bent.
Als je een error van de CAMkrijgt vermeldt dan ook het nummer en de tekst.
  #18  
Oud 1 november 2009, 19:40
stanley1's schermafbeelding
stanley1 stanley1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: badhoevedorp
Berichten: 11
Standaard

ik kom tot nr11 en dan geeft ie 0 digitaal gevonden
daarna nr30+31 gedaan maar precies hetzelfde probleem
(zonder cam al die stappen)
  #19  
Oud 1 november 2009, 19:54
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.073
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stanley1 Bekijk bericht
ik kom tot nr11 en dan geeft ie 0 digitaal gevonden
daarna nr30+31 gedaan maar precies hetzelfde probleem
(zonder cam al die stappen)
Je tv ontvangt geen signaal, of je coax kabel is niet goed of je hebt de verkeerde gegevens ingevoerd.

Ik weet n.l. niet precies waar de scheiding ligt tussen het voormalige casema en mulitikabel gebied. Als je tot het vm multikabel gebied behoort dan moet je 514000 kHz en 8888 als netwerk-id ingeven.

  #20  
Oud 1 november 2009, 20:06
stanley1's schermafbeelding
stanley1 stanley1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: badhoevedorp
Berichten: 11
Standaard

lijkt me allemaal een beetje vreem had eerst een breedbeeldtv aan gesloten met digitaal kastje die deed het wel maar heb nu een andere tv gekocht met module
dus ik denk tv is niet goed
ga morgen wel bellen
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:17.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl