Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Eigen Netwerk

Mededelingen

Internet - Eigen Netwerk Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 1 november 2009, 19:16   #11
jeremy_norbury
Junior Member
 
jeremy_norbury's schermafbeelding
Standaard

Same problem here: I have the wrt610N and UBEE but this time with a laptop which CAN do 802.11n (Lenovo T500) and get the same results.

For a second computer I bought the WUSB600N - exactly the same, no faster.

Things improved a bit by manually setting the MTU to 1395 - but never got to 50mbit - except by connecting to the UBEE with a cable.

Any more hints as to how to fix this?
jeremy_norbury is offline  
Oud 1 november 2009, 19:31   #12
mesa57
Senior Member
 
mesa57's schermafbeelding
Standaard

Connect you're pc with an UTP cable to the linksys router and test again.
Even a 100 mbits wireless connection could slowdown a 50 mbits internet connection depending on the quality of the connection. Make sure that the connection is made in N mode.
Consider upgrading the firmware of you're linksys.
mesa57 is offline  
Oud 1 november 2009, 20:15   #13
jeremy_norbury
Junior Member
 
jeremy_norbury's schermafbeelding
Standaard

My idea too. I have the latest firmware in both (well as of a week ago, you know how fast these things update).
I did both of these without an increase in speed. There's something funny (although I'm not laughing) going on between these two devices.
By the way, I read Dutch - but nobody would take me seriously if I tried to write it...
jeremy_norbury is offline  
Oud 1 november 2009, 21:29   #14
jeremy_norbury
Junior Member
 
jeremy_norbury's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Connect you're pc with an UTP cable to the linksys router and test again.
Even a 100 mbits wireless connection could slowdown a 50 mbits internet connection depending on the quality of the connection. Make sure that the connection is made in N mode.
Consider upgrading the firmware of you're linksys.
Mesa57 - thank you - you were correct. I found the problem and now it appears fixed.

I double checked and discovered that my 5Mhz "N" connection was actually set to "mixed" and another device in my network only has "G". I guess that means that all connections were running at "G" including, apparently, my laptop. I've now forced the 5mhz channel to ONLY run in "N" mode and now I get almost exactly the same speed as when cable connected... (48Mbit/4.6Mbit).
jeremy_norbury is offline  
Oud 1 november 2009, 22:07   #15
mesa57
Senior Member
 
mesa57's schermafbeelding
Standaard

Nice that you're problem is fixed.
If you can read dutch you could also had found the answer in message #7 and #10 in this thread
mesa57 is offline  
Oud 1 november 2009, 22:33   #16
jeremy_norbury
Junior Member
 
jeremy_norbury's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Nice that you're problem is fixed.
If you can read dutch you could also had found the answer in message #7 and #10 in this thread

Thanks again.
jeremy_norbury is offline  
Oud 3 november 2009, 22:12   #17
MisterSenseo
Junior Member
 
MisterSenseo's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jheroen Bekijk bericht
volgens mij is dit niet correct, de 610n heeft twee gescheiden netwerken zodat n en g ontvangers naast elkaar kunnen connecten met de router.
Wat Mesa bedoelt is dat je alles op Wireless N moet houden wil je de hoogste snelheid bereiken,ik heb zelf ook de 610 van Linksys en inderdaad heeft die 2 wireless netwerken.
Op 54 Mbit gaat 50 Mbit snelheid niet lukken maar je kunt wel gewoon internetten.
__________________
Leef elke dag of het je laatste is,ooit krijg je gelijk en wie een kuil graaft voor een ander is degene die het eerste moe is.......
MisterSenseo is offline  
Oud 4 november 2009, 07:51   #18
jeremy_norbury
Junior Member
 
jeremy_norbury's schermafbeelding
Standaard

Correct.

And if this is not set up properly, the G users on your network will slow down the N users on the same channel - I had this problem which meant I could not achieve 50Mbit through to internet.

You essentially end up with 2 access points visible - the 5mhz N will be exclusively for N - and should run MUCH faster. Mine does...
jeremy_norbury is offline  
Oud 4 november 2009, 22:12   #19
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Connect you're pc with an UTP cable to the linksys router and test again.
Even a 100 mbits wireless connection could slowdown a 50 mbits internet connection depending on the quality of the connection. Make sure that the connection is made in N mode.
Consider upgrading the firmware of your linksys.
Maar de WRT610N is een Gbit router, dus zolang je netwerkkaart dat aan kan, moet het geen probleem zijn. Zelfs met USB G Stick haalt ie de volledige 50Mbit/s hier. En ja, het voordeel van de WRT610N is dat ie simultaan 2.4 en 5 Ghz draait.
Ed is offline  
Oud 4 november 2009, 22:52   #20
Bullet NL
Banned User
 
Bullet NL's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Maar de WRT610N is een Gbit router, dus zolang je netwerkkaart dat aan kan, moet het geen probleem zijn. Zelfs met USB G Stick haalt ie de volledige 50Mbit/s hier. En ja, het voordeel van de WRT610N is dat ie simultaan 2.4 en 5 Ghz draait.


Zo zie je maar dat iedereen wisselende waardes krijgt,

Ik kreeg met de WRT610N die ik voor mijn DIR-885 had met een linksys 54G adapter een max van rond de 32Mbit/sec
Met een DIR-885 haalde ik 39Mbit/sec

Nu haal ik met een DIR 885 en Linksys WUSB600N haal ik 48.7Mbit

Er zit dus verschil in.... alle waarden met de router en netwerkadapters in de zelfde ruimte en met elkaar in het zicht. (+/- 2.5 meter tussen de apparaten.
Bullet NL is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Eigen Netwerk




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl