Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 30 oktober 2009, 12:26
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door copymaster Bekijk bericht
Dan zit D-Link dus een beetje te liegen.

Ze zeggen zelf:
Reset option 3 "Crash Reset"

This will remove the current firmware. Next time you try tologin, a message will show up, asking your for a firmwarefile/image. These can be downloaded from

Dan moet je hem toch de 1.11EU versie kunnen voeren.
Klopt maar hoed gaat deze procedure? Dlink geeft tot op heden niet thuis! De volgende omschrijving heb ik wel gevonden maar werkt niet:

I tried doing a "crash reset" any number of times but with no luck. By crash reset I mean powering off the device, holding in the reset pin for 10 second, starting the device while still holding in the reset pin for a further 10 seconds. Ook de 30 seconden variant geprobeerd zonder suc6.
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #12  
Oud 30 oktober 2009, 12:28
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Zoals de topicstarter al schreef, downgraden kan niet. Je kan wel de onderstaande firmware downloaden en installeren, is de 1.21NA en werkt prima. Ik gebruik deze ook. Probleemloos.

http://www.dlink.com/products/defaul...tab=3.firmware

Ben benieuwd of het je lukt. We horen graag van je.
Dat risico durf ik niet te nemen stel dat er geen 1.22EU uitkomt dan kan ik nooit meer terug...

Btw: werkt de shareport wel op 1.21?
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #13  
Oud 30 oktober 2009, 12:37
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan_Assen Bekijk bericht
Dat risico durf ik niet te nemen stel dat er geen 1.22EU uitkomt dan kan ik nooit meer terug...

Btw: werkt de shareport wel op 1.21?
Je kan de 1.21NA firmware gewoon gebruiken hoor, lees maar eens op het forum van Dlink. En Shareport werkt prima op 1.21NA. Ik gebruik het zelf ook namelijk, ik heb er een USB-harddisk aan hangen.
  #14  
Oud 30 oktober 2009, 12:48
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Je kan de 1.21NA firmware gewoon gebruiken hoor, lees maar eens op het forum van Dlink. En Shareport werkt prima op 1.21NA. Ik gebruik het zelf ook namelijk, ik heb er een USB-harddisk aan hangen.
Met de USA versie heb je wel een paar kanaaltjes minder in de 2.4GHz band dacht ik. In Europa loopt de band iets verder door.

Maar de TS zegt dat het prlbleem vooral in de 5GHz zit wat niet meer werkt, werkt dat met die 1.21NA wel normaal ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #15  
Oud 30 oktober 2009, 12:55
copymaster's schermafbeelding
copymaster copymaster is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2008
Locatie: Zuidhorn/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Cisco EPC3925
DTV: Humax 5200C, Humax iPVR 9200 C
Berichten: 611
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan_Assen Bekijk bericht
Klopt maar hoed gaat deze procedure? Dlink geeft tot op heden niet thuis! De volgende omschrijving heb ik wel gevonden maar werkt niet:

I tried doing a "crash reset" any number of times but with no luck. By crash reset I mean powering off the device, holding in the reset pin for 10 second, starting the device while still holding in the reset pin for a further 10 seconds. Ook de 30 seconden variant geprobeerd zonder suc6.
There are various ways of resetting your router. Ifyou cannot access the web user interface, a 'reset' button issituated on the back of most devices. Here areinstructions to reset your device, to factory settings. Recommendedis starting with option 1, then if not successful, try option 2 or3.

Reset option 1 "Soft Reset"

This will remove custom settings, but keep existingfirmware

In the web user interface, there is an option in TOOL-> SYSTEM, to set the router back to factory defaultsettings.

Reset option 2 "Hard Reset"

This will remove custom settings, but keep existingfirmware

While power is ON, press and hold the 'reset' button on theback of your router for 10 seconds. Use a sharp object eg. apaperclip or a pen. Then release the button and wait until devicerestarts.

Reset option 3 "Crash Reset"

This will remove the current firmware. Next time you try tologin, a message will show up, asking your for a firmwarefile/image. These can be downloaded from ftp://ftp.dlink.co.uk

Power OFF the device. Press and hold the 'reset' button, whiledoing so, power on the device again and keep holding the 'reset'button for another 10 seconds. Then release the button and waituntil device restarts.


Zelf heb ik hier geen ervaring mee met mijn eigen D-Link DIR 855.
De laatste optie heb je al geprobeerd. Meer kan ik ook niet vinden dan wat ik hierboven gepost heb.

Laatst gewijzigd door copymaster; 30 oktober 2009 om 13:02
  #16  
Oud 30 oktober 2009, 13:12
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Met de USA versie heb je wel een paar kanaaltjes minder in de 2.4GHz band dacht ik. In Europa loopt de band iets verder door.

Maar de TS zegt dat het prlbleem vooral in de 5GHz zit wat niet meer werkt, werkt dat met die 1.21NA wel normaal ?
Ik gebruik thuis 1 iMac en 1 laptop op de 5GHz, 1 laptop en 2 iPhones op de 2.4GHz. Verder heb ik 1 pc op een 1 gb. LAN-poort en een Mediaplayer op een 1gb. LAN-poort. Het geheel werkt echt probleemloos, ik ben er in ieder geval zeer tevreden over.
  #17  
Oud 30 oktober 2009, 13:19
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Iedereen bedankt voor zijn haar / haar hulp maar 't gaat niet! Crash reset op USA firmware is volgens mij niet mogelijk. Mijn fout op de 5Ghz. band is init fail....
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #18  
Oud 30 oktober 2009, 13:51
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan_Assen Bekijk bericht
Iedereen bedankt voor zijn haar / haar hulp maar 't gaat niet! Crash reset op USA firmware is volgens mij niet mogelijk. Mijn fout op de 5Ghz. band is init fail....
En als je zegt (als men er naar vraagt) dat je van D-Link er een nieuwe firmware op moest zetten ivm verbindingsproblemen? Pixmania ruilt echt wel hoor... Router defect... ruilen.

En los daarvan, je router is er mee gekapt en je weet als 'leek' geen oorzaak of reden, ze moeten wel ruilen
  #19  
Oud 31 oktober 2009, 02:37
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Je kan de 1.21NA firmware gewoon gebruiken hoor, lees maar eens op het forum van Dlink. En Shareport werkt prima op 1.21NA. Ik gebruik het zelf ook namelijk, ik heb er een USB-harddisk aan hangen.
Als ik de router laat controleren naar de laatste firmware dan verschijnt er dit:



Waarom bestaat de firmware van NA niet ook een in EU versie als dit zonder problemen uitwisselbaar zou zijn? 1.12EU werkt prima bij mij.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:05.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl