Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 27 oktober 2009, 18:53
marjolein's schermafbeelding
marjolein marjolein is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: oldenzaal
Ziggo Internet: alles in 1 plus ubee evm3200
DTV: humax ir-fox c
Berichten: 2
Smile ubee evm3200

hallo
ik heb de modem de ubee vm3200
maar is er daarmee een mogenlijkheid om poorten te forwarden ik kan het nergens vinden
en ziggo gebeld maar die weten helemaal niks
hoop dat iemand van jullie kan helpen
  #2  
Oud 27 oktober 2009, 19:09
morsink's schermafbeelding
morsink morsink is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2009
Locatie: Hasselt
Berichten: 2
Standaard

ik heb het zelfde probleem, kan de modem ook niet benaderen.
  #3  
Oud 27 oktober 2009, 21:28
Vomera's schermafbeelding
Vomera Vomera is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: Maastricht - @home
Ziggo Internet: Alles is een - Umbee
DTV: -
Berichten: 13
Standaard

uhm na mijn weten heb je dat bij een gewoon kabel modem die functionaliteit niet en zul je toch een router ervoor moeten hebben.. maar dan nog. eigenlijk als je maar 1 pc hebt aangesloten op de modem alle poorten open moeten staan. behalve de poorten die ziggo zelf heeft dicht gegooit
  #4  
Oud 27 oktober 2009, 23:00
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

inderdaad. Sluit je het modem rechtstreeks op de computer aan zonder tussenkomst van een router, dan zijn portmappings overbodig of anders; niet eens mogelijk.

Waarom kan je geen portforwards instellen op het modem?
Simpel, Een router kan aan 254 computers internet doorgeven.
Wat je bij portforwards instelt is welke computer op welke poort mag reageren.
Heb je geen router en is je computer rechtstreeks op het modem aangesloten? Portforwards zijn dan niet nodig. Alle poorten zijn tot je computer gewoon open. Let wel; heb je een firewall op je pc? stel deze dan wel zodanig in dat de desbetreffende poort niet geblokkeerd wordt.
  #5  
Oud 28 oktober 2009, 08:35
Vomera's schermafbeelding
Vomera Vomera is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: Maastricht - @home
Ziggo Internet: Alles is een - Umbee
DTV: -
Berichten: 13
Standaard

het kan zijn dat windows firewall (of een andere firewall) poorten heeft dicht gegooit. probeer eens te testen door de firewall eens uit te zetten en het programma het dan wel doet ... als dat het geval is ligt het aan je firewall en zul je poorten moeten open zetten in je firewall
  #6  
Oud 28 oktober 2009, 18:30
morsink's schermafbeelding
morsink morsink is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2009
Locatie: Hasselt
Berichten: 2
Standaard

ik heb er een Time Machine achter zitten.
harde schijf en router/ wifi in 1.
als ik deze via het internet wil benaderen moet ik toch de poort 21 open zetten in de modem?
  #7  
Oud 29 oktober 2009, 07:30
Vomera's schermafbeelding
Vomera Vomera is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: Maastricht - @home
Ziggo Internet: Alles is een - Umbee
DTV: -
Berichten: 13
Standaard

als je via ftp wilt benaderen wel ja en die time machine moet wel ftp ondersteunen
  #8  
Oud 31 oktober 2009, 11:19
Dream's schermafbeelding
Dream Dream is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 oktober 2009
Locatie: Amersfoort Casema
Ziggo Internet: AllesinExtra Ubee EVM3200 - Arris TM702B/CE - Router Gigabite Netgear WNR3500
DTV: Samsung DCB-9401R - Humax IR-FOX C
Berichten: 27
Standaard

zit de modem direct op de computer of zit er een router tussen
  #9  
Oud 1 november 2009, 09:12
marjolein's schermafbeelding
marjolein marjolein is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: oldenzaal
Ziggo Internet: alles in 1 plus ubee evm3200
DTV: humax ir-fox c
Berichten: 2
Standaard

nee hij zit gewoon op de modem maar ik moet poort 9000 tot 9005 open zetten maar dat gaat dus nie en firewalls had ik even uit gezet maar hielp ook niet
  #10  
Oud 1 november 2009, 11:21
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Als je modem direct aan de PC zit hoef je geen poorten open te zetten. Geloof ons nou maar. Als het niet werkt ligt het ergens anders aan.
Wat is die "time machine" die je er achter hebt zitten ?
Waarvoor moeten die poorten eigenlijk open ?
Wat probeer je precies te doen ?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:15.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl