Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 26 oktober 2009, 19:41
rene.s's schermafbeelding
rene.s rene.s is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: Hengelo
Berichten: 5
Standaard DVD recorder in combinatie met Humax

Hallo,

ik heb een vraag, ik heb een Panasonic DVD recorder DMR_EH57 en ik heb HUMEX IR-FOX C.
Nu heb ik problemen met het instellen van de Panasonic, deze werkt alleen als het HUMAX kastje uit is en ik kan alleen analoog opnemen met deze DMR-EH57.
Ik heb wel een perfect beeld als ik gewoon TV ( digitaal ) kijk maar de opnames zijn erg korrelig ( analoog)
Wat doe ik fout?
Wie kan mij helpen ?
Ik heb de coax kabel in cable in, de panasonic via een scart kabel verbonden.
Bedankt
  #2  
Oud 26 oktober 2009, 20:00
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Kijk hier eens:
Aansluiten kabels DVD-recorder Sony

Vrijwel alles wat hier in staat is ook van toepassing op vrijwel elke andere DVD-recorder.
  #3  
Oud 26 oktober 2009, 20:05
mandersp's schermafbeelding
mandersp mandersp is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2008
Locatie: Heijen Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Start (EPC3925 WiFi-modem) met volop bellen, tv standaard
DTV: Humax iHDR-5300, Humax iHDR-5200,CI Plus -Philips 7404/H en 32pfl5507h
Berichten: 401
Standaard

Eerst naar de Humax analoog dus via coax.
Dan van de Humax naar de Panasonic via coax
Dan via de Panasonic naar de TV.

De Humax kun je via scart naar de TV aansluiten. (1)
Zie ook:
http://www.digitalekabeltelevisie.nl...uitingen.shtml

Eventueel kun je nog een scart kabel aansluiten van de Humax naar de Panasonic, ik weet alleen niet of de Panasonic 2 scartaansluitingen heeft
De Panasonic kun je via scart naar de TV aansluiten. (2)

Volgens mij moet het zo kunnen.
__________________
Met vriendelijke groeten

Piet Manders
  #4  
Oud 26 oktober 2009, 20:24
rene.s's schermafbeelding
rene.s rene.s is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: Hengelo
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mandersp Bekijk bericht
Eerst naar de Humax analoog dus via coax.
Dan van de Humax naar de Panasonic via coax
Dan via de Panasonic naar de TV.

De Humax kun je via scart naar de TV aansluiten. (1)
Zie ook:
http://www.digitalekabeltelevisie.nl...uitingen.shtml

Eventueel kun je nog een scart kabel aansluiten van de Humax naar de Panasonic, ik weet alleen niet of de Panasonic 2 scartaansluitingen heeft
De Panasonic kun je via scart naar de TV aansluiten. (2)

Volgens mij moet het zo kunnen.

Bedankt Piet voor je snelle reactie,

waarom dan alsnog de scart kabels aansluiten?
Moet dan de Humax nog uitgezet worden als ik op wil nemen?
Misschien domme vragen maar baal nu erg van de slechte opname op de panasonic

groetjes
René
  #5  
Oud 26 oktober 2009, 20:34
mandersp's schermafbeelding
mandersp mandersp is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2008
Locatie: Heijen Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Start (EPC3925 WiFi-modem) met volop bellen, tv standaard
DTV: Humax iHDR-5300, Humax iHDR-5200,CI Plus -Philips 7404/H en 32pfl5507h
Berichten: 401
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rene.s Bekijk bericht
Bedankt Piet voor je snelle reactie,

waarom dan alsnog de scart kabels aansluiten?
Moet dan de Humax nog uitgezet worden als ik op wil nemen?
Misschien domme vragen maar baal nu erg van de slechte opname op de panasonic

groetjes
René
Dat hoeft niet, is alleen nodig bij de bediening naar de TV

Als je interesse hebt in wat een scart kabel is, kijk dan naar:
http://www.scart-kabel.eu/

De Humax mag niet uit, de lus die je door de Humax maakt met de coax in en uit zou als je die uitzet heel slecht beeld moeten geven op en je tv en je panasonic, daarom altijd aan laten staan of als mogelijk is standby, dus niet de stekker eruit trekken van de Humax.
__________________
Met vriendelijke groeten

Piet Manders
  #6  
Oud 26 oktober 2009, 20:37
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mandersp Bekijk bericht
De Humax mag niet uit, de lus die je door de Humax maakt met de coax in en uit zou als je die uitzet heel slecht beeld moeten geven op en je tv en je panasonic, daarom altijd aan laten staan of als mogelijk is standby, dus niet de stekker eruit trekken van de Humax.
De Humax kan je gewoon uit zetten hoor.
Zolang de netstekker er maar in blijft zitten wordt het RF/Coax signaal netjes doorgelusd.
  #7  
Oud 27 oktober 2009, 17:09
rene.s's schermafbeelding
rene.s rene.s is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: Hengelo
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
De Humax kan je gewoon uit zetten hoor.
Zolang de netstekker er maar in blijft zitten wordt het RF/Coax signaal netjes doorgelusd.
Beste heren,

ik heb de HUmax en de Panasonic aangesloten zoals jullie omschreven hadden maar zonder resultaat.
De zenders blijven slecht, ik moet de Humax uitzetten anders komt er geen beeld ( via de Pansaonic) ik kan ook rustig het "sim" kaartje uit de Humax halen als hij via de Panasonic aangesloten is.
Beeld blijft erg korrilig.
Wat kan ik nu nog doen?
Nogmaals bedankt voor jullie hulp

groetjes
  #8  
Oud 28 oktober 2009, 19:13
mandersp's schermafbeelding
mandersp mandersp is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2008
Locatie: Heijen Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Start (EPC3925 WiFi-modem) met volop bellen, tv standaard
DTV: Humax iHDR-5300, Humax iHDR-5200,CI Plus -Philips 7404/H en 32pfl5507h
Berichten: 401
Standaard

Wat gebeurt er als je de Humax ertussenuit laat?

Misschien zit het probleem daar wel in.

Normaal moet een apparaat of in standby modus staan of aan.
Dan wordt het signaal normaal doorgegeven.
Als je het apparaat uitzet krijg je korrelig beeld.

Dus laat de Humax er eens tussenuit en kijk dan wat er gebeurt.
En laat ons weten wat je hebt gezien, het beeld zou dan beter moeten zijn.

Is trouwens het korrelig beeld bij alle zenders of maar een paar?
__________________
Met vriendelijke groeten

Piet Manders
  #9  
Oud 28 oktober 2009, 19:29
rene.s's schermafbeelding
rene.s rene.s is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2009
Locatie: Hengelo
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mandersp Bekijk bericht
Wat gebeurt er als je de Humax ertussenuit laat?

Misschien zit het probleem daar wel in.

Normaal moet een apparaat of in standby modus staan of aan.
Dan wordt het signaal normaal doorgegeven.
Als je het apparaat uitzet krijg je korrelig beeld.

Dus laat de Humax er eens tussenuit en kijk dan wat er gebeurt.
En laat ons weten wat je hebt gezien, het beeld zou dan beter moeten zijn.

Is trouwens het korrelig beeld bij alle zenders of maar een paar?

Als ik de Humax er tussen uit laat en dus rechtstreeks de coax naar de panasonic laat gaan is het beeld net zo slecht.
Alle zenders zijn niet optimaal (niet zoals ze rechtstreeks via de Humax lopen) de ene zender is wel beter dan de andere Ned 1-2-3 zijn redelijk goed RTL 4 en bijv ARD is erg korrelig.
Sta echt voor een raadsel!
  #10  
Oud 28 oktober 2009, 19:37
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rene.s Bekijk bericht
Als ik de Humax er tussen uit laat en dus rechtstreeks de coax naar de panasonic laat gaan is het beeld net zo slecht.
Alle zenders zijn niet optimaal (niet zoals ze rechtstreeks via de Humax lopen) de ene zender is wel beter dan de andere Ned 1-2-3 zijn redelijk goed RTL 4 en bijv ARD is erg korrelig.
Sta echt voor een raadsel!
Je hebt kennelijk te kampen met een slechte analoge ontvangst via de ingebouwde analoge tuner in je Panasonic DVD recorder. Kijk eens hoe het beeld van de interne tuner van de Panasonic is als je de coaxkabel rechtstreeks vanaf de wandcontactdoos op de antenne-ingang van de Panasonic aansluit. Ik heb het idee dat je dit nog niet hebt geprobeerd, ook al zeg je hier van wel. Is het beeld dan nog steeds vol ruis, probeer dan nog eens een andere coaxkabel, ook weer rechtstreeks tussen de wandcontactdoos en de Panasonic recorder.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:07.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl