Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 25 oktober 2009, 15:25
Gooffy's schermafbeelding
Gooffy Gooffy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 augustus 2009
Locatie: Amersfoort (3812) / Casema
Ziggo Internet: AIE-Extra / Ubee EVM3200 / Netgear WNDR3700
DTV: Humax iHDR-5200c / iRHD-5100c / ir-fox c
Berichten: 153
Standaard Na netwerk tweak nu wel op alle Pc's de zelfde en goede snelheid.

Kwam er hier achter dat de 4 computers die hier in het netwerk zitten allemaal een verschillende snelheid haalde op de speedtest van Ziggo.
Bij 1 gaf ik de schuld aan het feit dat het een oude PIII is en deze moeite had om de hoeveelheid data te verwerken, de andere twee die ook ver achter bleven (30 Mb of slechter) daar kon ik geen verklaring voor vinden.

Ben na wat zoeken op de site http://www.dslreports.com/tweaks terecht gekomen en heb daar de tweaktest gedaan met als resultaat dat mijn Receive Window (RWIN) te laag stond ingesteld, tooltje gedownload en de Rwin aangepast, opnieuw opgestart speedtest uitgevoerd en ziedaar ik haal nu wel de goede snelheid (48,0/4,6), heb dit ook op de andere twee pc's gedaan met het zelfde resultaat.

Weet niet of deze methode voor iedereen werkt en zal ook zeker niet zeggen dat het een aanrader is maar voor mij heeft het gewerkt.
  #2  
Oud 25 oktober 2009, 16:38
ber000000-6's schermafbeelding
ber000000-6 ber000000-6 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 april 2008
Locatie: zwolle/@home
Ziggo Internet: 200 Cisco +500 TC+ 30 SB5101
DTV: 3D KDL-52HX900+sony kdl-40hx850+cisco ITV wrt610n+ddwrt, TELSEY IP-TV.,ziggo-bapp
Berichten: 604
Thumbs up

dit werkt al jaren prima, reeds vele problemen mee opgelost bij klanten/kennisen etc.
vanaf win95 tot en met winXp werkt dit goed.
vista en win7 doen dit zelf redelijk goed.

dus advies aan andere gebruikers: ga je upgraden in snelheid,
bv: van basis naar plus, naar extra, zul je elke keer dat je een hogere/of lagere bandbreedte hebt van ziggo, je RWIN moeten aanpassen.


suc6, berrie.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:38.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl