Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 30 oktober 2009, 12:14
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Om zeker te weten dat het niet aan het modem ligt.

Monteur heeft namelijk 2 modem E3 bij hem
een arris en ubeee

Ik heb dit probleem nog niet eerder gehad met het modem wat jij omschrijft.
Cisco (linksys) zegt zelfs als je hem op 1000 mbit wil laten werken dat het alleen goed werkt met een cat6 kabel er tussen.

Maar heb jij het al getest zonder router er tussen?

Wel uiteraard als je van netwerkapparatuur wisselt je modem even 10 seconden resetten.

En heb jij al factory reset gedaan van het moden?

Knop achterop in het midden 20 sec ingedrukt houden.

Groet,

Menno
  #22  
Oud 30 oktober 2009, 17:20
jojet's schermafbeelding
jojet jojet is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: -multikabel
Berichten: 55
Standaard

Mennog,

Ja ik heb een cat6 kabel gebruikt. Maakte geen verschil. Er zit nu weer een cat5e kabel tussen. Zowel met cat6 als 5e geeft de linksys aan dat er "slechts" een 100mbit aansluiting is (het kleurt groen op de router ipv blauw). Ik heb alleen een mac book air en als ik die rechtstreeks op de modem aansluit en dan de modem uitlees (dus met de coax losgekoppeld) krijg ik de melding bij ehternet : full (100mb) ipv 1000mb. Maar misschien ligt dat ook wel aan de mac aangezien de ethernet via een usb loopt en de arris modem dan automatisch naar 100mb terugschakelt? Blijft wel vreemd dat met een cat6 kabel tussen modem en linksys router de router gewoon aangeeft dat er slechts een 100mbit aansluiting terwijl andere apparatuur die op de router is aangesloten (met een cat5e) wel gewoon 1000mbit aangeeft.

Het proces van factory reset e.d. al tig malen doorgelopen. Het vreemde is ook dat elke keer wanneer dit zich voordoet ik de modem niet hoeft te restarten maar alleen de router. Als ik dat doe heb ik gewoon weer internet.


john
  #23  
Oud 30 oktober 2009, 18:05
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

heel apart verhaal bij je.

Ik heb nu stuk of 8 routers getest erop en geen probleem ondervonden zoals jij heb.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:31.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl