Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 24 oktober 2009, 00:46   #1
Kedest
Junior Member
 
Kedest's schermafbeelding
Standaard TV op computer: Terratec H7 + Ziggo CI cam

Ik wil TV kunnen kijken op mijn laptop. Ik twijfel tussen 2 mogelijkheden, waarvan ik er van eentje twijfel of die gaat werken.

De eerste mogelijkheid, die sowieso moet gaan werken:
een Digizon
http://www.digizon.eu/
Dit apparaat heeft een ingang voor analoge kabel en maakt daar een stream-signaal van op het lokale netwerk, wat je dan op de computer kan bekijken met een speciale mediaplayer.

of, waarvan ik twijfel of het werkt:
Een Terratec H7
http://www.terratec.net/en/products/..._H7_91101.html
Deze is bedoeld voor digitale TV en wordt direct op de computer aangesloten met USB. Het apparaat heeft voor signaalontvangst een antenne-ingang voor digitale kabel. Aan de voorzijde zit een gleuf voor een cam module. Zou dit werken met de officiele module van Ziggo zelf?
Op haar site vermeldt Ziggo namelijk een aantal televisietoestellen die geschikt zijn voor de module, maar zijn dat alleen voorbeelden of steekt het zo in elkaar dat het echt beperkt is tot die toestellen?
Kedest is offline  
Oud 24 oktober 2009, 08:21   #2
xahmol
Senior Member
 
xahmol's schermafbeelding
Standaard

De Terratec zou wel moeten werken maar NIET met de officiële Ziggo CI+ CAM.
De Terratec heeft alleen CI (dus zonder de +) en wekt dan alleen met een CI CAM (Ziggo blokkeerd werking van de CI+ CAM in CI slots). Je zult dan een Alphacrypt CI CAM moeten kopen met als nadeel dat blijvende werking niet door Ziggo gegarandeerd wordt en Ziggo hier geen support op geeft.
xahmol is offline  
Oud 24 oktober 2009, 09:31   #3
G.bruiker
Senior Member
 
G.bruiker's schermafbeelding
Standaard

Je zou ook zo'n digitenne stickje kunnen kopen en er zijn ook losse stickjes met een analoog tunertje er in.
http://www.computerland.nl/ProductDe...?en=NS00681597

Of gaat het puur om digitaal ?
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
G.bruiker is offline  
Oud 24 oktober 2009, 10:26   #4
xahmol
Senior Member
 
xahmol's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Je zou ook zo'n digitenne stickje kunnen kopen
Heb je toch echt een Digitenne abo nodig om meer te kijken dan Ned 1/2/3 en lokale omroep. Niet echt een alternatief dus.

En analoog als alternatief gaf hij zelf ook al aan, maar digitaal is natuurlijk veel mooier. Helaas alleen niet zonder veel haken en ogen te doen.
xahmol is offline  
Oud 24 oktober 2009, 14:22   #5
G.bruiker
Senior Member
 
G.bruiker's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Heb je toch echt een Digitenne abo nodig om meer te kijken dan Ned 1/2/3 en lokale omroep. Niet echt een alternatief dus.

En analoog als alternatief gaf hij zelf ook al aan, maar digitaal is natuurlijk veel mooier. Helaas alleen niet zonder veel haken en ogen te doen.
Alleen het analoge stickje uit mijn linkje kost nog geen 40 euro..dat is een behoorlijk verschil met de aangedragen analoge oplossing.
Er bestond nog een andere box... maar kan verdikkie niet meer op de naam komen
/edit, gevonden:
http://www.myhava.com/product_hava_p...it2=Learn+More
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
G.bruiker is offline  
Oud 24 oktober 2009, 20:04   #6
Kedest
Junior Member
 
Kedest's schermafbeelding
Standaard

bedankt voor de reacties tot dusver
Mijn voorkeur gaat uit naar een oplossing zonder extra abonnementskosten, ik wil het liefste dus gewoon mijn huidige Ziggo-signaal op de computer krijgen. Daarom ga ik liever niet voor de digitenne-keuze, maar uiteraard toch bedankt voor de suggestie.

Over die Terratec: is het mogelijk dat die met een softwareupdate in de toekomst eventueel geschikt gaat worden voor CI+ of verschilt dat echt hardwarematig?
En die Alphacrypt, hoe groot is daadwerkelijk de kans dat Ziggo dat mogelijk gaat tegenwerken (al dan niet expres) ?

G.bruiker, als ik het goed begrijp heeft die hava box die jij in je link aangaf geen eigen ingebouwde tuner toch? Wat ik afleid uit de website en de handleiding, is dat je de hava aansluit op de digitale decoder die er al staat, waarna dat signaal omgezet wordt naar een netwerkstream die op de computer te bekijken is. Als je wilt zappen, stuurt de hava een signaal door via een infraroodkastje naar de decoder zodat die van zender wisselt. Als dat inderdaad op die manier gaat, lijkt het me ietwat omslachtig.
Kedest is offline  
Oud 24 oktober 2009, 22:29   #7
xahmol
Senior Member
 
xahmol's schermafbeelding
Standaard

CI kan nooit door software update CI+ worden helaas. En wat de kans is dat Ziggo Alphacrypt gaat tegenwerken: geen idee. Maar wilde daarom zelf de gok niet nemen.

Alternatief is wellicht deze:
http://www.anysee.nl/index.php?sct=p...s&ca=14&pro=48

De Anysee EC30Plus blijkt volgens mensen op dit forum ( http://www.degroeneknop.nl/forum/ind...ard,156.0.html ) wel goed te werken met Ziggo en Windows Media Center.

En belangrijker: hij werkt met een SoftCAM wat inhoud dat er geen CAM module in hoeft. Die wordt software matig ge-emuleerd. Met als gevolg dat de kans dat ze daar CI+ aan de praat krijgen altijd groter is dan bij een hardware CAM (al is de kans nog steeds klein omdat ze niet de officiële CI+ licenties zullen krijgen vrees ik).
xahmol is offline  
Oud 24 oktober 2009, 23:05   #8
The_Doman
Senior Member
 
The_Doman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
En belangrijker: hij werkt met een SoftCAM wat inhoud dat er geen CAM module in hoeft. Die wordt software matig ge-emuleerd. Met als gevolg dat de kans dat ze daar CI+ aan de praat krijgen altijd groter is dan bij een hardware CAM (al is de kans nog steeds klein omdat ze niet de officiële CI+ licenties zullen krijgen vrees ik).
'CI+ aan de praat krijgen' is natuurlijk ook zinloos bij een softcam.
Belangrijk is alleen maar welk coderingssysteem/versie er gebruikt wordt en of deze in de softcam geïmplementeerd kan worden.

CI+ is geen coderingssysteem maar alleen een extra security/encryptie laag bij de hardware CAM interface.
The_Doman is offline  
Oud 25 oktober 2009, 08:38   #9
xahmol
Senior Member
 
xahmol's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
'CI+ aan de praat krijgen' is natuurlijk ook zinloos bij een softcam.
Belangrijk is alleen maar welk coderingssysteem/versie er gebruikt wordt en of deze in de softcam geïmplementeerd kan worden.

CI+ is geen coderingssysteem maar alleen een extra security/encryptie laag bij de hardware CAM interface.
Doman, je hebt helemaal gelijk natuurlijk, maar wilde even een technische uiteenzetting voorkomen Voor de gemiddelde gebruiker zal het toch neerkomen op CI+ aan de praat krijgen...
xahmol is offline  
Oud 23 november 2009, 15:47   #10
hboerman
Junior Member
 
hboerman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kedest Bekijk bericht
Ik wil TV kunnen kijken op mijn laptop. Ik twijfel tussen 2 mogelijkheden, waarvan ik er van eentje twijfel of die gaat werken.

De eerste mogelijkheid, die sowieso moet gaan werken:
een Digizon
http://www.digizon.eu/
Dit apparaat heeft een ingang voor analoge kabel en maakt daar een stream-signaal van op het lokale netwerk, wat je dan op de computer kan bekijken met een speciale mediaplayer.

of, waarvan ik twijfel of het werkt:
Een Terratec H7
http://www.terratec.net/en/products/..._H7_91101.html
Deze is bedoeld voor digitale TV en wordt direct op de computer aangesloten met USB. Het apparaat heeft voor signaalontvangst een antenne-ingang voor digitale kabel. Aan de voorzijde zit een gleuf voor een cam module. Zou dit werken met de officiele module van Ziggo zelf?
Op haar site vermeldt Ziggo namelijk een aantal televisietoestellen die geschikt zijn voor de module, maar zijn dat alleen voorbeelden of steekt het zo in elkaar dat het echt beperkt is tot die toestellen?
Ik heb me laten verleiden tot de aanschaf van de TerraTec H7 met Alphacrypt CI module voor mijn iMac. Inmiddels €250 verder, werkt het nog niet naar behoren, ikn die zin dat niet alle zenders getoond worden. Bv geen Ned2, RTL5,7, Sport1 alleen het HD kanaal.
Ik heb het gemald bij de leverancier maar vrees het ergste.
hboerman is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl