Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
  #1  
Oud 22 oktober 2009, 18:39
studiostevus's schermafbeelding
studiostevus studiostevus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Ziggo Alles in een basis
DTV: Humax
Berichten: 4
Standaard Storing met versterker

HAllo allemaal!
Sinds kort heb ik een nieuw hij en een nieuwe CAI installatie.
De installatie is als volgt:

Centraal punt ---versterker ---- splitter in 2 ---- naar Humax
|
splitter in 5 --- naar boven (analoog)
Nou is het euvel dat mijn RTL4 en preview channel storen op de Humax als ik de antenneversterker in het stopcontact steek, maar als ik hem uittrek niet meer (natuurlijk stoort de analoge TV boven...)

Versterker en alle splitters zijn van Hirschman. Tussen de versterker en de splitter in 2 zit een meter, vervolgens naar de Humax zit 6 meter.

Iets verkeerd aangesloten? Hoe kan het zijn dat de versterker de digitale tv stoort?

Alvast bedankt!
  #2  
Oud 22 oktober 2009, 18:51
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Wat voor versterker zit er tussen ? En kun je daar de versterking van regelen ?
En wat zijn dat voor splitters ?
En waarvoor het je die splitter in 5 als er maar 1 toestel boven op zit ?
  #3  
Oud 22 oktober 2009, 18:58
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.670
Standaard

Graag zoals Mesa57 aangeeft de type(s) van je versterker en splitters.
Ik neem aan dat je bedoelt met "maar als ik hem uittrek niet meer " dat je bedoelt dat je dan de gehele versterker er tussenuit hebt gehaald. Dus direct vanaf het AOP naar de splitter(s).
__________________
Power is nothing without control !!!
  #4  
Oud 22 oktober 2009, 19:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door studiostevus Bekijk bericht
De installatie is als volgt:

Centraal punt ---versterker ---- splitter in 2 ---- naar Humax
|
splitter in 5 --- naar boven (analoog)
Nou is het euvel dat mijn RTL4 en preview channel storen op de Humax als ik de antenneversterker in het stopcontact steek, maar als ik hem uittrek niet meer (natuurlijk stoort de analoge TV boven...)

Versterker en alle splitters zijn van Hirschman. Tussen de versterker en de splitter in 2 zit een meter, vervolgens naar de Humax zit 6 meter.

Iets verkeerd aangesloten? Hoe kan het zijn dat de versterker de digitale tv stoort?
Waar zit de 5-voudige splitter ?
Vermoedelijk geeft je versterker teveel signaal waardoor de Humax overstuurd wordt.

Aangezien je Humax het dichtst bij de versterker zit en je daar het meeste signaal hebt kun je beter de splitters omdraaien. Dus direct na je 2 voudige splitter 1 uitgang naar boven toe en de andere uitgang naar de 5 voudige splitter. Deze geeft meer verzwakking en op 1 van die 5 uitgangen kun je dan de Humax aansluiten. Misschien gaat dat beter. Als dat nog niet goed werkt, dan kun je de versterker wat lager instellen. De meeste Hirchmann versterkers hebben een instelling waar je de versterking mee kunt regelen (zie de handleiding, vaak in het kastje zelf een klein potmetertje). Als je dat zover terugdraait dat je boven net genoeg hebt is het voldoende.

Verder kan het natuurlijk ook nog je bekabeling of pluggen zijn (nooit pluggen met plastic kapjes gebruiken en alleen goede coax kabel, geen bouwmarkt-kabel gebruiken, zeker niet als je digitenne zenders in de buurt hebt staan)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #5  
Oud 22 oktober 2009, 19:52
studiostevus's schermafbeelding
studiostevus studiostevus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Ziggo Alles in een basis
DTV: Humax
Berichten: 4
Standaard

Dat was snel!

De gehele infrstructuur kan ik niet veranderen, die ligt vast. Dus de tweesplitter moet eerst, dan pas de 5-splitter. Vanaf de 5-splitter lopen er aparte kabals naar de alle kamers van het huis. Coax is van professionele kwaliteit (electricien) en aangesloten met F-connectors.

De versterker is een eenkanaals Hirschmann GHV 20 A. Hij is niet regelbaar voor zover ik weet.

De splitters zijn multitaps (1 naar 2, 1 naar 5). Als ik de versterker gebruik, heb ik boven prima beeld. Als ik de versterker uit het stopcontact trek, heb ik beneden (digitaal) prima beeld. Alleen beide op hetzelfde moment is blijkbaar niet mogelijk
  #6  
Oud 22 oktober 2009, 19:55
studiostevus's schermafbeelding
studiostevus studiostevus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Ziggo Alles in een basis
DTV: Humax
Berichten: 4
Standaard

Overigens, meneer Humax zegt:


Bij versterker uit het stopcontact (en goed beeld):
Strength = 8%
Quality = 90%


Bij versterker in het stopcontact (en slecht beeld):
Strength = 100%
Quality = 90%
  #7  
Oud 22 oktober 2009, 20:00
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.670
Standaard

Probeer eens de versterker er helemaal tussenuit te halen. Dus direct vanaf AOP naar de eerste splitter.

Graag ook even de types noemen van de multitaps.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #8  
Oud 22 oktober 2009, 20:30
studiostevus's schermafbeelding
studiostevus studiostevus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Ziggo Alles in een basis
DTV: Humax
Berichten: 4
Standaard

2-multitap: VFC 0421
5-multitap: VFC 0741
  #9  
Oud 22 oktober 2009, 21:25
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.670
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door studiostevus Bekijk bericht
2-multitap: VFC 0421
5-multitap: VFC 0741
Dit zijn geen multitaps maar verdeelelementen. Daarop is het niet wenselijk om direct een ontvanger of tv op aan te sluiten.

Citaal van elektrozaak:
Citaat:
LET OP: Vanwege de relatief lage ontkoppeldemping van verdeelelementen kunt u er beter geen einddozen of apparaten direct op aansluiten. Doet u dit wel dan is het mogelijk dat tegelijk aanstaande tv's op deze einddozen elkaar zullen storen. Verdeelelementen zijn wel geschikt om multitaps, aftakelementen en versterkers op aan te sluiten.
In jou geval zou ik na de VFC-0421 een multitap (bv AFC-1641) plaatsen en daar bv je digitale ontvanger, tv, etc op aansluiten. De niet gebruikte aansluitingen worden afgesloten middels een eindweerstand.
Op de andere aansluiting van de VFC-0421 plaats je boven ook een multitap (bv AFC-1621 of AFC-1861) voor de tv's en/of ontvangers daar.

Klik hier voor een plaatje van de situatie bij mij thuis. Heb je misschien een iets beter beeld van wat ik bedoel. Ik heb een VFC-0421 gebruikt ipv een AFC0811.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #10  
Oud 22 oktober 2009, 21:36
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Wat je eerst nog eens zou kunnen proberen is de versterker na de 2 splitter te zetten en de 5 splitter na de versterker.



Code:
 
AOP ---- VFC0421 ---- GHV20A ------ VFC0741 ----+ 5x coax 
              ! 
           Humax
Dat kost je even niks, en als dat niet werkt kun je beginnen met
aanschaffen van andere spullen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:24.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl