Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 22 oktober 2009, 10:16
dannybeuker's schermafbeelding
dannybeuker dannybeuker is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2009
Locatie: Dedemsvaart
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus // evm 3200 // wrt160nl
Berichten: 4
Standaard EVM3200 icm WRT160NL

Goedendag,

Ik heb wat problemen thuis met mijn router en ik hoop dat ik hier misschien ergens wat hulp kan krijgen.

Hardware.
Modem: EVM 3200
Router: Linksys WRT160NL
Abbo: Alles-in-1 plus

Probleem.
Ik krijg met geen mogelijkheid een adres / internetverbinding binnen op de router.

Geprobeerd.
- WRT160NL firmware geüpgrade naar Ver.1.00.01.17
- WAN op DHCP
- WAN handmatig ingevuld


Uiteraard heeft niets van dit alles effect gehad.
Enige suggesties hoe ik dit aan de praat krijg?

Stomme is namelijk dat al de tweede router is deze week die het niet doet. Ik heb hiervoor een verkeerde levering gehad (ADSL2 gateway/router die dus niet werkte), ik vind het een beetje lullig om nu weer een RMA aan te maken omdat ook deze niet werkt.

Bij voorbaat dank.

Laatst gewijzigd door dannybeuker; 22 oktober 2009 om 12:15
  #2  
Oud 22 oktober 2009, 11:59
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Je hebt internet van Ziggo toch? Dan heb je kabelinternet en kan je geen Linksys modem aansluiten. Linksys maakt geen kabelmodems, dus dat gaat van z'n leven niet werken. Als het goed is heb je een modem van Ziggo gekregen (meestal Motorola, kan ook Arris zijn). Sluit die eens aan en activeer 'm met de codes die je van Ziggo kreeg.
__________________
Please Google your question before asking.
  #3  
Oud 22 oktober 2009, 12:06
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dannybeuker Bekijk bericht
Hardware.
Modem: Linksys WRT160NL
Router: EVM 3200
Abbo: Alles-in-1 plus
Je hebt ze verkeerd om staan in bovenstaand lijstje ...

EVM 3200 is je modem en moet dus als eerste en daarna de Linksys (router).
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #4  
Oud 22 oktober 2009, 12:07
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dieco Bekijk bericht
Je hebt ze verkeerd om staan in bovenstaand lijstje ...

EVM 3200 is je modem en moet dus als eerste en daarna de Linksys (router).
Oeps... verkeerd begrepen
__________________
Please Google your question before asking.
  #5  
Oud 22 oktober 2009, 12:13
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Isis Bekijk bericht
Oeps... verkeerd begrepen
Kan de beste gebeuren ...
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #6  
Oud 22 oktober 2009, 12:15
dannybeuker's schermafbeelding
dannybeuker dannybeuker is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2009
Locatie: Dedemsvaart
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus // evm 3200 // wrt160nl
Berichten: 4
Standaard

Dat is gebeurt, hij is geactiveerd en werkt.
Als ik een laptop of pc aansluit op de EVM3200 dan krijg ik gewoon een WAN adres toegewezen door de modem en kan ik internetten. Punt is dat ik 1 pc en twee laptops in huis wil gebruiken (draadloos) en daar dus een Wireless Router (met RJ45 WAN interface) voor heb aangeschaft.

Normaal gesproken zou je verwachten dat je dus een ipadres uitgedeeld krijgt op de Linksys van de EVM, maar dat gebeurt dus niet.

[edit]
Modem: EVM 3200
Router: Linksys WRT160NL


my bad <3
  #7  
Oud 22 oktober 2009, 12:19
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Heb je het modem van de stroom gehad toen je de router aansloot? Zo ja, dan is het de configuratie van de router en daar heb ik geen ervaring mee
__________________
Please Google your question before asking.
  #8  
Oud 22 oktober 2009, 12:20
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dannybeuker Bekijk bericht
Dat is gebeurt, hij is geactiveerd en werkt.
Als ik een laptop of pc aansluit op de EVM3200 dan krijg ik gewoon een WAN adres toegewezen door de modem en kan ik internetten. Punt is dat ik 1 pc en twee laptops in huis wil gebruiken (draadloos) en daar dus een Wireless Router (met RJ45 WAN interface) voor heb aangeschaft.

Normaal gesproken zou je verwachten dat je dus een ipadres uitgedeeld krijgt op de Linksys van de EVM, maar dat gebeurt dus niet.

[edit]
Modem: EVM 3200
Router: Linksys WRT160NL


my bad <3
Heb je modem wel opnieuw opgestart na het aansluiten van de router?

Oeps Isis was me al voor
Great minds think alike
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #9  
Oud 22 oktober 2009, 12:54
dannybeuker's schermafbeelding
dannybeuker dannybeuker is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2009
Locatie: Dedemsvaart
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus // evm 3200 // wrt160nl
Berichten: 4
Standaard

Zou het echt zó voor de handliggend zijn?
Ik heb dat namelijk nog niet gedaan.

We gaan het vanavond proberen, update volgt.
  #10  
Oud 22 oktober 2009, 12:58
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dannybeuker Bekijk bericht
Zou het echt zó voor de handliggend zijn?
Ik heb dat namelijk nog niet gedaan.

We gaan het vanavond proberen, update volgt.
Zo voor de hand liggend kan het inderdaad zijn.
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:15.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl