Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 21 oktober 2009, 22:44
Xsienix's schermafbeelding
Xsienix Xsienix is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2009
Locatie: Halverwege het Noorden
Ziggo Internet: Z1
Berichten: 20
Question router of switch

Hallo mensen,

Over een paar dagen verwacht ik het pretpakket van Ziggo.
Ik had even een paar vragen.

1- Om een thuisnetwerk te creeren moet men nog steeds het MAC adress clonen ?

2- De Arris modem is opzich toch een router ? om internet te verdelen kan ik toch gewoon met een switch af, en die achter de Arris modem zetten ??

Bedankt voor de info alvast,
Xsie
  #2  
Oud 21 oktober 2009, 23:12
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

mac adres klonen hoeft niet zover als ik weet. En het arris modem is geen router. Je hebt een extra router nodig als je een netwerkje wil opzetten voor het uitdelen van de ip adressen aan de lan kant.
  #3  
Oud 22 oktober 2009, 11:56
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

MAC-adres clonen hoeft inderdaad niet, maar kan wel. Voordeel: als je nu een pc hebt aangesloten en je clonet dat mac-adres hoef je niet het modem van de stroom te trekken als je iets anders op het modem aansluit. Verder maakt het voor zover ik weet niet uit.
__________________
Please Google your question before asking.
  #4  
Oud 22 oktober 2009, 22:12
Xsienix's schermafbeelding
Xsienix Xsienix is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2009
Locatie: Halverwege het Noorden
Ziggo Internet: Z1
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pleun Bekijk bericht
mac adres klonen hoeft niet zover als ik weet. En het arris modem is geen router. Je hebt een extra router nodig als je een netwerkje wil opzetten voor het uitdelen van de ip adressen aan de lan kant.
Ik meen ergens gelezen te hebben dat hij dit wel doet, of laten we zeggen kan.
Je kunt dchp server uit en aan zetten.
  #5  
Oud 22 oktober 2009, 22:25
jubbels's schermafbeelding
jubbels jubbels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Heerlen @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus. Modem Arris
DTV: samsung SD (2x), Cisco8485DVB, Humax iHDR5200C
Berichten: 314
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xsienix Bekijk bericht
Ik meen ergens gelezen te hebben dat hij dit wel doet, of laten we zeggen kan.
Je kunt dchp server uit en aan zetten.
Een veel voorkomend misverstand.
Het modem is GEEN router, zit ook geen dhcp-server in.
Met een switch gaat het niet werken.
Je hebt gewoon een router nodig als je een netwerk wil maken.
  #6  
Oud 22 oktober 2009, 22:35
Xsienix's schermafbeelding
Xsienix Xsienix is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2009
Locatie: Halverwege het Noorden
Ziggo Internet: Z1
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jubbels Bekijk bericht
Een veel voorkomend misverstand.
Het modem is GEEN router, zit ook geen dhcp-server in.
Met een switch gaat het niet werken.
Je hebt gewoon een router nodig als je een netwerk wil maken.
Ok, duidelijk..
Ik heb nog een Netgear router liggen. Deze knoop ik aan dat modem, en daarachter een switch. Dit moet toch werken ?
Ik heb n.l. meer dan 8 gebruikers. En de routers gaan maar tot 8 gebruikers max.
  #7  
Oud 22 oktober 2009, 23:10
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

yep, je kan er verschillende switches achter hangen als je wil, geen probleem.
  #8  
Oud 22 oktober 2009, 23:19
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xsienix Bekijk bericht
Ok, duidelijk..
Ik heb nog een Netgear router liggen. Deze knoop ik aan dat modem, en daarachter een switch. Dit moet toch werken ?
Ik heb n.l. meer dan 8 gebruikers. En de routers gaan maar tot 8 gebruikers max.
In je gebruikersinfo zie ik staan dat je een Z1 abonnement hebt.
Als ik het goed begrijp wil je 8 gebruikers over dat Z1 abonnementje het net op laten surfen. Je houdt dan niet over aan bandbreedte, het geheel zou dan knap traag kunnen worden.
  #9  
Oud 22 oktober 2009, 23:38
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rutger89 Bekijk bericht
In je gebruikersinfo zie ik staan dat je een Z1 abonnement hebt.
Als ik het goed begrijp wil je 8 gebruikers over dat Z1 abonnementje het net op laten surfen. Je houdt dan niet over aan bandbreedte, het geheel zou dan knap traag kunnen worden.
Dus de klachten betreffende te lage snelheid zie ik alweer komen ghe ghe...
  #10  
Oud 23 oktober 2009, 17:31
Xsienix's schermafbeelding
Xsienix Xsienix is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2009
Locatie: Halverwege het Noorden
Ziggo Internet: Z1
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rutger89 Bekijk bericht
In je gebruikersinfo zie ik staan dat je een Z1 abonnement hebt.
Als ik het goed begrijp wil je 8 gebruikers over dat Z1 abonnementje het net op laten surfen. Je houdt dan niet over aan bandbreedte, het geheel zou dan knap traag kunnen worden.
Alles in 1, 20 Mb heb ik, dat is toch Z1..of was het Z2...???

Euuh...beetje flauw van mezelf, maar niet alle gebruikers surfen
Er gaan wat lijnen naar webcam's (welke zich overigens niet op de slaapkamers bevinden) en een netwerkprinter etc.
Dus gesurfed wordt er maar door hooguit 4 lijnen en dan ook nog niet gelijktijdig..
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:00.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl