Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 21 oktober 2009, 11:43
kwant111's schermafbeelding
kwant111 kwant111 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2009
Locatie: Ter Aar / Ziggo
Ziggo Internet: Plus
DTV: /
Berichten: 1
Post Internet soms super sloom

hallo,
ik heb het ziggo plus pakket tot 20mb.
alleen is af en toe op mijn pc die vista draait een enorm trage internetverbinding van maar 0.3 mb :S
toen ik dit vandaag zat te checken heb ik het ook maar geprobeerd met mijn laptop die xp draait. en daar had ik 19.8 mb.
legt dit aan mijn router vista of mijn internetkaart of anders: wat kan ik eraan doen om het voorgoed te verhelpen??

oja, mijn router is wrt54gl 1.1 van linksys
  #2  
Oud 21 oktober 2009, 13:02
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kwant111 Bekijk bericht
hallo,
ik heb het ziggo plus pakket tot 20mb.
alleen is af en toe op mijn pc die vista draait een enorm trage internetverbinding van maar 0.3 mb :S
toen ik dit vandaag zat te checken heb ik het ook maar geprobeerd met mijn laptop die xp draait. en daar had ik 19.8 mb.
legt dit aan mijn router vista of mijn internetkaart of anders: wat kan ik eraan doen om het voorgoed te verhelpen??

oja, mijn router is wrt54gl 1.1 van linksys
zou je ons iets meer info kunnen geven?
Zijn deze waardes gemeten met een draadloze netwerkkaart of bedraad?
Heb je de virusscanner aanstaan.
Op welke manier ben je tot deze waardes gekomen.
heb je al andere methoden gebruikt om je snelheid te testen?

http://speedtest.ziggo.nl/
http://speedtest.bbned.nl/
  #3  
Oud 23 oktober 2009, 19:38
optikn3rv's schermafbeelding
optikn3rv optikn3rv is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Midden Limburg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Arris touchstone.
Berichten: 60
Standaard

Bij mij loopt het goed. Midden Limburg alles in 1 extra
downstream 48.1 Mbit/s
upstream 4.6 Mbit/s
Ping 12ms

Kan best een storing in de buurt
  #4  
Oud 23 oktober 2009, 22:06
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Zet Windows Firewall en je anti-virus eens uit.
__________________
Please Google your question before asking.
  #5  
Oud 23 oktober 2009, 22:26
booman's schermafbeelding
booman booman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2009
Locatie: Santpoort
Ziggo Internet: alles in één extra 50/5
DTV: Humax
Berichten: 2
Angry hier ook traag

Op de site van Ziggo geen storingen gemeld maar.....
down 3 mbit/sec en up 3,1 mbit/sec ping 11

Ik betaal voor 50 mb/sec Jammer
  #6  
Oud 23 oktober 2009, 22:52
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Dat hoeft ook helemaal niet aan een lopende storing te liggen... Dat kan ook aan je installatie liggen.
Lees dit eens: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/announcement.php?f=175
__________________
Please Google your question before asking.
  #7  
Oud 24 oktober 2009, 21:04
booman's schermafbeelding
booman booman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2009
Locatie: Santpoort
Ziggo Internet: alles in één extra 50/5
DTV: Humax
Berichten: 2
Standaard update

Aan de aansluitingen kabels intern netwerk ed kan het niet liggen want vorige week was de snelheid wel wat hij wezen moest.

Ik heb echter niet stilgezeten en de firmware van mijn router geupdate (hoewel net aangeschaft) en dat heeft gewerkt.
Het lag dus niet aan Ziggo maar aan mijn router "sorry Ziggo"
  #8  
Oud 24 oktober 2009, 21:49
jubbels's schermafbeelding
jubbels jubbels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Heerlen @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus. Modem Arris
DTV: samsung SD (2x), Cisco8485DVB, Humax iHDR5200C
Berichten: 314
Standaard

Het volgende speelt bij mij sinds het nieuwe d-3 modem.
Bij het openen van een pagina staat er soms wel 1 minuut: wachten op: xxxxxx en daarna weer minuten lang: laden van xxxxxxx
Dit met Firefox en ook met IE. Maakt niet uit welke pagina.
Sluit ik de browser af en ga weer naar die pagina gaat het meestal wel goed.
Zowel draadloos met de laptop als bedraad met de desktop.
Router heeft de laatste firmware en volgens mij heeft de modem ook de laatste firmware sinds eergisteren.
Speedtest is wel goed 48,5/4,8 .
  #9  
Oud 24 oktober 2009, 22:33
optikn3rv's schermafbeelding
optikn3rv optikn3rv is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Midden Limburg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, Arris touchstone.
Berichten: 60
Standaard

gebruik Open DNS ipv de DNS van ziggo, gaat een stuk beter.
http://www.opendns.com/
  #10  
Oud 24 oktober 2009, 23:27
jubbels's schermafbeelding
jubbels jubbels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Heerlen @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus. Modem Arris
DTV: samsung SD (2x), Cisco8485DVB, Humax iHDR5200C
Berichten: 314
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door optikn3rv Bekijk bericht
gebruik Open DNS ipv de DNS van ziggo, gaat een stuk beter.
http://www.opendns.com/
Had ik ook al geprobeerd maar heb dan dezelfde problemen:
wachten op opendns.com................................

Ook pc rechtstreeks aan de modem, zelfde shit.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
pluspakket, router, sloom, traag, ziggo



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:58.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl