Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Telefonie - Vast

Mededelingen

Telefonie - Vast Discussies en vragen over Ziggo Vaste Telefonie, nieuwe diensten, tarieven e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 20 oktober 2009, 22:31   #1
strand
Junior Member
 
strand's schermafbeelding
Standaard Kan dat?

Vraagje?

Kan ik op de modem 2 verschillende merken telefoon toestellen aansluiten?

1 telefoon is van het merk profoon dect telefoon en de andere telefoon is van kpn florence.
Aangezien er wel 2 poorten aanwezig zijn maar ik niet zeker weet of het of het om gelijke toestellen moet gaan.
Ik blijf overal al zolang ik niet zeker weet of het geen verschil maakt.

Veronderstel zeg dat ik mijn modem opblaast of weet ik veel wat er fout kan gaan
strand is offline  
Oud 20 oktober 2009, 22:35   #2
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Even twee dingen uit elkaar halen:

- de tweede aansluiting op het modem is bestemd voor een tweede lijn met bijbehorend abonnement, kosten en nummer. Een tweede toestel dien je dus via een splitter op de eerste poort aan te sluiten.

- Meerdere telefoons aansluiten is geen probleem, en dat ze van verschillende merken zijn is totaal niet relevant. Waar je wel rekening mee dient te houden is de zogenaamde aansluitfactor. Dit is een maat voor de hoeveelheid stroom die de telefoon over de telefoonlijn van het modem trekt. Net als bij de KPN kun je bij Ziggo net zo veel telefoons aansluiten totdat de som van de aansluitfactoren van de toestellen 5 wordt. Daarboven kan het werken, maar je kunt ook rare problemen krijgen.

De aansluitfactor van je telefoon(s) vind je in de handleiding.
tja is offline  
Oud 20 oktober 2009, 23:20   #3
strand
Junior Member
 
strand's schermafbeelding
Standaard

Dank je voor je antwoord.

Ik had een telefoon over omdat ik dacht dat die ander stuk was maar dat was achteraf niet het geval.
Nu wilde ik slim zijn en dacht die nieuwe telefoon in mijn slaapkamer te zettten.
Maar ja gezien je bericht denk ik dat ik toch maar met mijn vingers van de modem af blijft.
Dank
strand is offline  
Oud 21 oktober 2009, 08:42   #4
TRaSH
Senior Member
 
TRaSH's schermafbeelding
Standaard

draadloos mischien een optie ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
TRaSH is offline  
Oud 21 oktober 2009, 23:13   #5
strand
Junior Member
 
strand's schermafbeelding
Standaard

Ja dat zou kunnen, maar dan nog zit ik met een nieuwe telefoon die dan over staat.
Maar goed ik bewaar gewoon die telefoon als de ander de geest geeft.

Dank voor het mee denken TRaSH
strand is offline  
Oud 21 oktober 2009, 23:16   #6
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

De meeste telefoons hebben een aansluitfactor van 1.5-2, dus kun je 2 telefoons meestal zonder progblemen aansluiten. Splittertjes zijn overal te koop, zelfs bij supermarkten.
tja is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Telefonie - Vast




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl